Οι περιοχές – «βασίλισσες» των startups στην Ευρώπη

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Ποιες πόλεις έχουν την καλύτερη επίδοση στην επιχειρηματικότητα;

Η Ευρώπη μπορεί να ζούσε για χρόνια στη σκιά της Αμερικής όσον αφορά τις startups, αλλά έχει παρουσιάσει τρομερή ανάπτυξη και η Σίλικον Βάλεϊ νιώθει πλέον την «ανάσα» της.

Σύμφωνα με το Global Startup Ecosystem Report η Ευρώπη υπερέβη τις επιδόσεις των Ηνωμένων Πολιτειών σε ορισμένους δείκτες και πλέον έχει χαράξει τη δική της πορεία.

Ας δούμε τις καλύτερες περιοχές για startups στην Ευρώπη.

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Οι περιοχές – «βασίλισσες» των startups στην Ευρώπη

Η Βαρκελώνη είναι ένα από τα κορυφαία τουριστικά, οικονομικά, εμπορικά κέντρα και πολιτιστικά κέντρα στον κόσμο. Πρόκειται για την οικονομικά ισχυρότερη περιοχή της Ισπανίας, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι χρηματοδοτήσεις στην πόλη της Βαρκελώνης είναι αρκετά υψηλές. Το 2015, το 56% του συνόλου των χρημάτων που επενδύθηκαν στην Ισπανία πήγαν στις νεοσύστατες εταιρείες που εδρεύουν στην Καταλονία. Η συντριπτική πλειοψηφία των κεφαλαίων αυτών προέρχονται από διεθνείς επενδυτές (σχεδόν 85%), αλλά υπάρχει και μια ζωντανή και συνεχώς αναπτυσσόμενη κοινότητα επιχειρηματικών αγγέλων. Να σημειωθεί ότι μόνο η Βαρκελώνη δραστηριοποιούνται 900-1100 τεχνολογικές επιχειρήσεις.

ΕΣΘΟΝΙΑ

Οι περιοχές – «βασίλισσες» των startups στην Ευρώπη

Η Εσθονία διαθέτει μια κυβέρνηση που προάγει η ίδια την τεχνολογία και δίνει ιδιαίτερη σημασία ώστε να εξαφανιστεί η γραφειοκρατία και η δημιουργία μιας εταιρείας on line να γίνεται τόσο γρήγορα όσο το να παραγγείλει κανείς καφέ.  Τα υψηλά ποσοστά χρηματοδότησης σε αρχικό στάδιο, η ισχυρή παγκόσμια συνδεσιμότητα και το φθηνό εργατικό δυναμικό υψηλών προδιαγραφών  δείχνουν ότι το οικοσύστημα έχει πολλά να δείξει. Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις της Εσθονίας έχουν επίσης το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας στον κόσμο για την απόκτηση Visa για ξένους υποψηφίους αγγίζοντας το 84,5%, περισσότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο που είναι 41%.

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

Οι περιοχές – «βασίλισσες» των startups στην Ευρώπη

Η Φρανκφούρτη είναι ένα αναδυόμενο οικοσύστημα startup επιχειρήσεων, καθώς από πολύ νωρίς οι μαθητές των σχολείων εξοικειώνονται με την έννοια της επιχειρηματικότητας και βλέπουν την δημιουργία κάτι δικού τους σαν επιλογή καριέρας και όχι απλά σαν λύση ανάγκης. Σήμερα η Φρανκφούρτη έχει 200-300 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην τεχνολογία, και φιλοξενεί περισσότερες από 80 εταιρείες FinTech.

ΕΛΣΙΝΚΙ

Οι περιοχές – «βασίλισσες» των startups στην Ευρώπη

Το Ελσίνκι λόγω της μικρής της κοινότητας έχει την ικανότητα  και τη δυναμική να αναπτύξει μια θέση επιρροής και να δημιουργήσει ένα πρόσφορο έδαφος που θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν γρήγορα. Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις του Ελσίνκι τείνουν να φτάσουν αμέσως σε παγκόσμιο επίπεδο, στοχεύοντας σε μεγάλες αγορές από την αρχή. Το 66% των νεοσύστατων επιχειρήσεων του Ελσίνκι ξεκινούν με τη στόχο την αγορά των Η.Π.Α. ή του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ αναφέρουν επίσης υψηλό ποσοστό ξένων πελατών σε ποσοστό που φτάνει το 43% (μέσος όρος παγκοσμίως 23%).

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com