Συγχώνευση One mind με In4Capital

    Από: Startup Team

Το One mind ξεκίνησε το 2016 από τέσσερις ανήσυχους φοιτητές  με διαφορετικά background. Σε όλη την πορεία τους, βασικό σκοπός ήταν να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα όπου θα έβρισκε συμβατούς επενδυτές για κάθε startup στην Ευρώπη. Το βάρος του Develop & Design σήκωσαν ο Βασίλης Σπυρόπουλος και Μάρθα Πίπη και στο κομμάτι του Growth εστίασαν ο Αλέξης Πάντζιαρος και η Άννα Νατσβλισβίλι. Γρήγορα όμως κατάλαβαν τη δυσκολία του project, καθώς κανένας από αυτούς δεν είχε εμπειρία στο επενδυτικό κομμάτι. Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, ξεκίνησαν να ψάχνουν λύσεις οι οποίες θα κάλυπταν το κενό της επενδυτικής εμπειρίας.

Η εταιρία In4Capital με έδρα το Λονδίνο και CEO τον Λευτέρη Κοντό, ξεκίνησε σαν ιδέα το 2013, μέσα από εμπειρία και έρευνα της συγκεκριμένης αγοράς στα μέσα του 2016 ο ίδιος με την βοήθεια της ομάδας του προερχόμενη από Ευρώπη και Αμερική αποφάσισαν να αυτοματοποιήσουν τη διαδικασία που μια startup ή μια επιχείρηση έβρισκε στοχοθετημένους/συμβατούς επενδυτές. Η εμπειρία της ομάδας του In4capital στο επενδυτικό και επιχειρηματικό κομμάτι, τους έδωσε τα εφόδια να δημιουργήσουν ένα προϊόν το οποίο πληρεί όλες τις προϋποθέσεις και προοπτικές ώστε να γίνει ένα από τα καλύτερα εργαλεία εξεύρεσης επενδυτών.

Τον Ιανουάριο του 2017 ο Λευτέρης και ο Αλέξης αναγνώρισαν τα κοινά στοιχειά των project και ήρθαν σε επαφή  με απώτερο σκοπό την συνεργασία. Η εμπειρία του Λευτέρη στο χώρο των επενδύσεων και των επιχειρήσεων και το πάθος του Αλέξη για την ανάπτυξη του προϊόντος είχε ως αποτέλεσμα, η ομάδα του One mind να ενσωματωθεί στην εταιρία In4Capital ακολουθώντας την στρατηγική ισχύς εν τη ενώσει. Οι δύο αυτές ομάδες βαδίζουν προς το ίδιο όραμα, το οποίο αποτελεί την ανάπτυξη της πλατφόρμας in4capital.com και στις 4 ηπείρους.

Πλέον στην πλατφόρμα in4capital.com είναι διαθέσιμη η δωρεάν έκδοση στην οποία μπορούν να εγγραφούν όλες οι startups και οι επιχειρήσεις αλλά και οι σύμβουλοι επιχειρήσεων που αναζητούν χρηματοδότηση για πελάτες τους. Τις επόμενες εβδομάδες θα αναρτηθούν τα επί πληρωμή πακέτα, με τα οποία οι εγγεγραμμένοι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα χρήσης επιπλέον λειτουργιών σχετικά με την ανεύρεση κατάλληλου επενδυτή. Ήδη η In4Capital έχει συνάψει συνεργασίες με ενδιαφερόμενους Country cooperators (τύπου Master Franchise) στην Αγγλία και την Κύπρο, και είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για άλλες 3 Ευρωπαϊκές χώρες όπως και σε 4 χώρες της Αφρικής. Τα μελλοντικά σχέδια είναι να μεγιστοποιηθεί το scale up της εταιρείας με σταθερά βήματα και να μεγιστοποιηθεί η προσφερόμενη αξία μέσω των features που θα προστίθενται.

Περεταίρω πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο site www.in4capital.com . Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε στα social media ή στο e-mail social@in4capital.com