Γιατί ο χρυσός είναι τελικά καλύτερος από το Bitcoin

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Αυτή τη στιγμή ένα Bitcoin θα σου κοστίσει 4.425 δολάρια, αρκετά υψηλότερα από ό,τι έναν χρόνο νωρίτερα, οπότε και η αξία του δεν ξεπερνούσε τα 600 δολάρια, σύμφωνα με το CoinBase.

Αλλά προσοχή: Ο χρυσός συνιστά ακόμη καλύτερη επιλογή για όποιον θέλει να κατέχει ένα asset που έχει δοκιμαστεί μέσα στον χρόνο.

Ιδού γιατί:

1. Ο χρυσός έχει μια ιστορία 5.000 ετών, λειτουργώντας ως «αποθήκη» πλούτου. Το Bitcoin δεν έχει ούτε καν μια ιστορία 100 ετών.

2. Υπάρχει πάντα χώρος για τον χρυσό. Ακόμη και στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, όταν οι συναλλαγές σε άλλους τίτλους είχαν στερέψει, μπορούσες να αγοράσεις και να πωλήσεις χρυσό με ευκολία. Το Bitcoin δημιουργήθηκε το 2008, εν μέρει μέσα στην κρίση, επομένως δεν μπορούμε γνωρίζουμε εάν θα περνούσε αυτήν τη δοκιμασία, τουλάχιστον όχι μέχρι την επόμενη κρίση.

3. Ο χρυσός μπορεί να σε προστατεύσει από πυρηνική ακτινοβολία. Είναι γνωστό ότι ο μόλυβδος μπορεί να προστατεύσει τους ανθρώπους από τις ακτίνες γ. Ο χρυσός έχει την ίδια ιδιότητα, κάνει το ίδιο πράγμα και ακόμη καλύτερα από τον μόλυβδο. Αρκεί να έχεις αρκετό χρυσό. Το Bitcoin, από την άλλη, δεν παρέχει τέτοιου είδους προστασία.

4. Ο χρυσός είναι ασφαλέστερος. Είναι εξαιρετικά δύσκολο το να κλέψει κανείς μεγάλο όγκο από το πολύτιμο μέταλλο. Είναι πολύ δύσκολο να μετακινήσεις μία μπάρα χρυσού 400 ουγγιών, αξίας λίγο παραπάνω από 500.000 δολάρια. Για να διαφύγει κανείς με χρυσό 5 εκατ. δολ., θα χρειαστούν 10 τέτοιες ράβδοι, καθιστώντας εξαιρετικά χρονοβόρο το εγχείρημα. Στην περίπτωση των κρυπτονομισμάτων, μία κλοπή τέτοιας έκτασης είναι εύκολη, αρκεί να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στις ειδήσεις που κυκλοφορούν για ανάλογα περιστατικά.

5. Μπορείς να φορέσεις τον χρυσό ως κόσμημα, ενώ το Bitcoin όχι και τόσο.

6. Ο χρυσός είναι εξαιρετικός αγωγός του ηλεκτρισμού, ενώ το Bitcoin όχι.

7. Ο χρυσός δεν βγαίνει ποτέ εκτός μόδας. Ποτέ! Κάτι που δεν μπορούμε να πούμε και για το Bitcoin, δεδομένου του ότι δεν υπάρχει εδώ και πολύ καιρό.

Πέντε ακόμη λόγοι στο Forbes.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com