Οι ψηφιακές τεχνολογίες μετασχηματίζουν τάχιστα την ενεργειακή αγορά

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Την από κοινού ανάπτυξη projects, που θα αφορούν στην τεχνολογία των “έξυπνων” δικτύων και στις ψηφιακές τεχνολογίες αναζητούν ο ΔΕΔΔΗΕ και η γαλλική Enedis. Η κοινή δραστηριοποίηση των δύο φορέων (σ.σ. ο ΔΕΔΔΗΕ διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής ρεύματος στην Ελλάδα και η Enedis το διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία) επικεντρώνεται στην τεχνολογία αιχμής των “έξυπνων” μετρητών ενέργειας. Ειδικότερα, οι δύο πλευρές προωθούν έργα για τη δημιουργία και εγκατάσταση ευφυών συστημάτων μέτρησης στα ελληνικά νησιά.

 

Τις προοπτικές συνεργασίας εξέτασαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, κ. Ν. Χατζηαργυρίου και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της γαλλικής Εnedis, κ. Christian Buchel, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα. Κατά τη συνάντηση, οι κ.κ. Χατζηαργυρίου και Buchel επιβεβαίωσαν την πρόθεση να προωθήσουν από κοινού έργα στον τομέα της έρευνας και καινοτομίας, αξιοποιώντας το ευρωπαϊκό πλαίσιο για τη στρατηγική τους συνεργασία και συμμετοχή σε καινοτόμα ερευνητικά έργα και έργα προμηθειών.

Παράλληλα με τη συνεργασία των δύο εταιρειών, ο Christian Buchel, ο οποίος διατελεί πρόεδρος του EDSO (European Distribution System Operator’s Association), κάλεσε τον ΔΕΔΔΗΕ να συνεχίσει να ενισχύει το ρόλο του στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο, εμβαθύνοντας περαιτέρω την μεταξύ τους συνεργασία.

Προηγμένη τεχνολογία

Ο ΔΕΔΔΗΕ αποτελεί μέλος του EDSO από την ίδρυσή του και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο προηγμένους τεχνολογικά Διαχειριστές Δικτύων Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Ευρώπη. Ο EDSO, μέσα από τις επιτροπές Τεχνολογίας και Έργων που διαθέτει, αποτελεί τη μεγαλύτερη “πηγή” νέων αναπτυσσόμενων τεχνολογιών για τα ευρωπαϊκά συστήματα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Ν. Χατζηαργυρίου δήλωσε σχετικά: “Η συνεργασία με κορυφαίους ομίλους στο χώρο της ενέργειας, όπως η Enedis, θα συνεισφέρει στον ταχύτερο εκσυγχρονισμό του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των διαρκώς αυξανόμενων προκλήσεων και αναγκών στον ενεργειακό τομέα. Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην επίτευξη της δίκαιας ανάπτυξης σε μια εποχή κλιματικής αλλαγής και οικονομικής κρίσης”.

Ο Christian Buchel από την πλευρά του υπογράμμισε: “Οι Διαχειριστές Δικτύων Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, βρίσκονται σήμερα σε ένα ιστορικό σημείο για να προωθήσουν την ενεργειακή μετάβαση και την ανάπτυξη της αποκεντρωμένης ανανεώσιμης ενέργειας. Για να το πετύχουν αυτό, μετασχηματίζονται και χρησιμοποιώντας τις ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να συνεισφέρουν στην ενεργειακή αποδοτικότητα, να προωθήσουν την ενεργειακή μετάβαση και να μετατρέψουν τους καταναλωτές σε prosumersΑν η Ευρώπη έχασε την παγκόσμια επανάσταση του Διαδικτύου, τώρα έχει την ευκαιρία να διαμορφώσει το μέλλον της ενεργειακής αγοράς. Η συζήτησή μας σήμερα υπηρετεί την ιστορική αυτή πρόκληση και ανοίγει το δρόμο για τη μελλοντική επιχειρηματική μας συνεργασία».


 

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr