Το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα συνδεδεμένα οχήματα αυξάνεται

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Με τα smartphones να εξελίσσονται σε κάτι παραπάνω από ένα απαραίτητο εργαλείο καθημερινής χρήσης, οι καταναλωτές δείχνουν να εξαρτώνται όλο και περισσότερο από συνδεδεμένες εφαρμογές εντός του αυτοκινήτου. Πάντως, είτε πρόκειται για απλή συνδεσιμότητα είτε για ψυχαγωγία, οι καταναλωτές έρχονται συχνά αντιμέτωποι με την κακή εκτέλεση αυτών των εφαρμογών, κυρίως, λόγω προβληματικής συνδεσιμότητας εν κινήσει.

Μια νέα έκθεση από τη Strategic Analytics, η οποία καταγράφει τη στάση των καταναλωτών έναντι των συνδεδεμένων οχημάτων σε ΗΠΑ, Δυτική Ευρώπη και Κίνα, διαπιστώνει ότι η ζήτηση για συνδεδεμένες εφαρμογές συνεχίζει να αυξάνεται, ωστόσο, οι καταναλωτές ολοένα και περισσότερο απογοητεύονται από την κακή εκτέλεση εφαρμογών μέσα στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης (Connected Car: Consumer Expectations Clashing with Reality), τουλάχιστον οι μισοί καταναλωτές σε όλες τις αγορές θεωρούν ότι είναι σημαντικό να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές smartphone στο αυτοκίνητο τους. Στη Δυτική Ευρώπη και την Κίνα το ενδιαφέρον είναι ακόμα πιο έντονο όσον αφορά στην πρόσβαση των εφαρμογών smartphone μέσω του ενσωματωμένου συστήματος αναγνώρισης ομιλίας του αυτοκινήτου.

Στο μεταξύ, σε όλες τις αγορές, οι καταναλωτές θεωρούν την ενσωματωμένη πρόσβαση σε συνδεδεμένες εφαρμογές πολύ σημαντική για την απόφαση αγοράς ενός οχήματος. Ακόμη κι αν οι τρέχουσες προσφορές δεν παρέχονται, οι καταναλωτές δηλώνουν έντονα την επιθυμία τους να έχουν πρόσβαση σε συνδεδεμένες εφαρμογές μέσω των χειριστηρίων και των οθονών του οχήματος.

Ενσωματωμένη πρόσβαση

Σύμφωνα με την έρευνα, η συντριπτική πλειονότητα των καταναλωτών στις ΗΠΑ και τη Δυτική Ευρώπη προτιμά μια μέθοδο σύνδεσης, που βασίζεται σε κινητά τηλέφωνα για την πρόσβαση και την πληρωμή για σύνδεση στο αυτοκίνητο. Ωστόσο, στην Κίνα και σε ορισμένα τμήματα της Δυτικής Ευρώπης, η υποστήριξη είναι σχετικά ισχυρή για τους λογαριασμούς αυτοκινήτων για κινητά δεδομένα.

“Οι καταναλωτές εκφράζουν ποικίλες απογοητεύσεις όσον αφορά τα συστήματα αφής και φωνής μέσα στο αυτοκίνητο, τα οποία σαφώς υστερούν από τις κινητές συσκευές. Αυτό σημαίνει, ότι – επί του παρόντος – οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν παρέχουν συναρπαστικές λύσεις στο αυτοκίνητο για συνδεδεμένες λειτουργίες. Και καθώς οι κινητές συσκευές παρέχουν μια καλύτερη εμπειρία, οι καταναλωτές μπαίνουν στον πειρασμό σε επικίνδυνες συνήθειες, όπως η χρήση φορητών ακουστικών κατά την οδήγηση”, αναφέρουν οι αναλυτές.

“Οι κατασκευαστές οχημάτων και πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών πρέπει να αντιληφθούν ότι αυτή η επιθυμία των καταναλωτών για συνδεσιμότητα επί του οχήματος δεν αποτελεί πρόβλημα αλλά ως ευκαιρία. Η επιτυχία τους μπορεί πραγματικά να εξαρτηθεί από αυτό”, προσθέτουν οι αναλυτές της Strategic Analytics.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr