Πώς να γίνεις επιχειρηματίας ακόμα και στα 50

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Για έναν μεσήλικα, το να ξεκινήσει μια εταιρεία, μπορεί να φαντάζει «βουνό». Η συμβουλή που δίδεται συχνά στους 50άρηδες και 60άρηδες επιχειρηματίες είναι να επενδύσουν χρόνο και ενέργεια σαν να είναι 20άρηδες. Αλλά δεν είναι ανάγκη.

Και αυτό, γιατί πολλοί από αυτούς ξεκινούν μια εταιρεία με τα οικονομικά τους και την προσωπική τους ζωή σε καλή κατάσταση, αντίθετα με το ό,τι συνέβαινε όταν ήταν νεότεροι. Παράλληλα, συχνά είναι πρόθυμοι να αξιολογήσουν τις δυνάμεις και αδυναμίες τους που δεν διέθεταν παλαιότερα.

Κατόπιν αυτών, καθώς και η ίδια έγινα σύμβουλος και ελεύθερη επαγγελματίας μετά από δεκαετίες ως ραδιοφωνική ρεπόρτερ στη Νέα Υόρκη, έμαθα τρία πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι νέοι επιχειρηματίες άνω του 50:

1. Αποφάσισε πόση προσήλωση είσαι έτοιμος να επιδείξεις

Συνειδητοποίησα ότι ήθελα να συνεχίσω να εργάζομαι, να μπορώ να θέτω το δικό μου πρόγραμμα και να το απολαμβάνω και αναζητούσα κάτι που δεν απαιτεί πολύ χρόνο ή χρήματα. Αυτό με ώθησε στο να διδάσκω και να γράφω.

Με μια αναζήτηση στο Google, θα δείτε ότι δεν είναι μεγάλο το ποσοστό των ανθρώπων που βγάζει πολλά χρήματα σε αυτό το επάγγελμα. Αλλά ο συνδυασμός μου φαινόταν τέλειος για την περίπτωσή μου, λόγω του υποβάθρου μου.

Οτιδήποτε επιχειρηματικά όνειρα έχετε, κάντε έρευνα για το τι πρέπει να κάνετε ώστε να τα πραγματοποιήσετε – τι είδους εκπαίδευση και πόσα χρήματα χρειάζονται κτλ.

2. Να θυμάσαι ότι ο χρόνος που διαθέτεις δεν είναι άφθονος. Η σωστή στιγμή είναι τώρα.

Όταν είμαστε νέοι, θεωρούμε ότι θα ζήσουμε για πάντα. Μία φορά έχουμε την ευκαιρία να επαναξιολογήσουμε τη ζωή μας στη μέση ηλικία.

Δείτε τις γνώσεις σας και βρείτε καινούργιους τρόπους να τις αναπτύξετε. Και μην φοβάστε να αφήσετε τον εαυτό σας να εξερευνήσει την ιδέα του να κάνει κάτι που δεν γνωρίζει.

Δες τη συνέχεια στο Forbes.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com