Πώς ξεκίνησε την επενδυτική του καριέρα ο Warren Buffet

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

«Όταν ήμουν 7 ή 8 ετών, ήμουν τυχερός που βρήκα ένα θέμα που πραγματικά με ενδιέφερε -οι επενδύσεις. Διάβασα κάθε βιβλίο με αυτή τη θεματολογία από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Ομάχα μέχρι την ηλικία των 11. Κάποια από αυτά, παραπάνω από μία φορά. Ο πατέρας μου έτυχε να ασχολείται με τις επενδύσεις, οπότε όταν πήγαινα για να δειπνήσω μαζί του τα Σάββατα ή όποια μέρα κι αν πήγαινα, μάζευα τα βιβλία γύρω από το γραφείο του και άρχιζα να τα διαβάζω. (Αν ήταν πωλητής παπουτσιών, μπορεί να ήμουν κι εγώ πωλητής παπουτσιών τώρα).

Αγόρασα το βιβλίο που αποδείχτηκε ότι είχε τη μεγαλύτερη επιρροή στην επενδυτική μου ζωή τυχαία, ενώ βρισκόμουν στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα. Διάβασα και ξαναδιάβασα το “Ο Ευφυής Επενδυτής” (The Intelligent Investor), του Benjamin Graham, περίπου έξι φορές -είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο φιλοσοφίας, πολύ καλά γραμμένο και εύκολο στην κατανόηση. Μου παρείχε μια φιλοσοφία πάνω στις επενδύσεις, την οποία χρησιμοποιώ ακόμη και σήμερα.

Η στρατηγική είναι να βρίσκεις μια καλή επιχείρηση -και μάλιστα μία επιχείρηση που να μπορώ να καταλάβω γιατί είναι καλή – με ένα ανθεκτικό, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, που διευθύνεται από ικανούς και τίμιους ανθρώπους και διατίθεται σε μια λογική τιμή. Επειδή δεν σκοπεύουμε να πουλήσουμε την επιχείρηση, δεν χρειαζόμαστε μία επιχείρηση με κέρδη που θα ενισχυθούν τον επόμενο μήνα ή το επόμενο τρίμηνο. Χρειαζόμαστε μία επιχείρηση που θα κερδίσει περισσότερα χρήματα σε 10 και 20 και 30 χρόνια από τώρα. Και μετά, θέλουμε μια διοικητική ομάδα, την οποία θα θαυμάζουμε και θα εμπιστευόμαστε.

Η αγαπημένη μου επένδυση, που ενσαρκώνει αυτή τη φιλοσοφία, είναι η ασφαλιστική αυτοκινήτων Geico, την οποία έμαθα όταν ήμουν 20 χρονών, καθώς πήρα ένα τρένο και πήγα στην Ουάσινγκτον και τους χτύπησα την πόρτα ένα Σάββατο, μέχρι που ο Lorimer Davidson, ο οποίος αργότερα έγινε Διευθύνων Σύμβουλος, άνοιξε. Απάντησε στις ερωτήσεις μου, μου έμαθε για τον κλάδο της ασφάλισης και μου εξήγησε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που είχε η Geico. Αυτό το απόγευμα άλλαξε τη ζωή μου».

Η συνέχεια στο Forbes.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com