Πώς θα σταματήσεις να είσαι busy και θα βρεις χρόνο για τον εαυτό σου

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Κάποτε, ένα 24ωρο ήταν αρκετό για τους περισσότερους από εμάς, για να δουλέψουμε, να πάμε γυμναστήριο, να περάσουμε χρόνο με τους κολλητούς ή το αμόρε και κάποια στιγμή να ξαπλώσουμε το κορμί μας στο κρεβάτι και να κλείσουμε τα μάτια μέχρι το επόμενο πρωί.

Σήμερα, όμως, η πλειοψηφία έχει μεταλλαχθεί σε cyborg -άτιμη κρίση-, σε μία καλοκουρδισμένη μηχανή παραγωγής -άτιμη κρίση, ξανά-, που φεύγει από το γραφείο για να πάει,όχι για ποτό, αλλά σπίτι να δουλέψει ξανά, που απαντά σε emails στις 11 το βράδυ αντί να κάνει σεξ, που ξεχνά να φάει πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, αλλά είναι OK (έτσι λέει μπας και το πιστέψει).

Περιττό να σου πούμε ότι το να είσαι busy στις μέρες μας είναι μια επικίνδυνη -και αναγκαία, πολλές φορές για την επιβίωση- μόδα, από την οποία δύσκολα θα γλιτώσουμε. Δυστυχώς. Ευτυχώς, όμως που υπάρχουν τρόποι για να κάνεις την καθημερινότητά σου λιγότερο δυσβάσταχτη και κουραστική, ώστε να μην βγαίνεις πάντα εκτός προγράμματος και να μπορείς να κερδίζεις χρόνο -χρήμα σε μια άλλη ζωή- για τον εαυτό σου.

Η ώρα που θα γυρίσεις σελίδα στην επαγγελματική ζωή σου για να αποκτήσεις κάποια στιγμή και προσωπική έφτασε. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να κάνεις για να σταματήσεις επιτέλους να είσαι τόσο busy και να επιτύχεις -ή τουλάχιστον να προσπαθήσεις- να επιτύχεις την απαραίτητη ισορροπία μεταξύ εργασίας και χαράς.

Προγραμμάτισε τις δουλειές σου

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να κάνεις μια λίστα με όλα όσα έχεις να κάνεις μέσα στην ημέρα, ώστε να μπορείς να οργανώσεις πιο εύκολα το χρόνο σου, να φιλτράρεις καλύτερα τα δεδομένα, να θέσεις προτεραιότητες και να γίνεις πιο παραγωγικός.

Κατανόησε τις συνήθειές σου

Για την ακρίβεια, αφιέρωσε μια μέρα της εβδομάδας για να διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι πού δυσκολεύεσαι πάνω στη δουλειά και πού σπαταλάς περισσότερο χρόνο. Έτσι, θα καταλάβεις ποια εργασία είναι εκείνη που πάει πίσω το πρόγραμμά σου και σου «τρώει» πολύτιμη ώρα για να δεις πώς θα μπορέσεις να βελτιώσεις την κατάσταση.

Για τον σκοπό αυτό, υπάρχει ένα app που μπορεί να σε βοηθήσει. Λέγεται RescueTime και υπόσχεται να φέρει την ισορροπία στην επαγγελματική και προσωπική σου ζωή, καθώς είναι ο σύμμαχος σου για να κατανοήσεις καλύτερα τις καθημερινές σου συνήθειες όσον αφορά στην εργασία στον υπολογιστή και να βελτιώσεις τους χρόνους και την παραγωγικότητά σου.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com