Ask the Investor με τον βετεράνο VC και Partner του Odyssey Ventures

    Από: Startup Team

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017, 6μμ στο The HUB Events

Με τoν Αθανάσιο “AK” Καλέκο

O Partner στο Odyssey Ventures, Θανάσης Καλέκος, ανοίγει τα χαρτιά του 16 χρόνια μετά την πρώτη του επένδυση σε Ελληνική startup! Παράλληλα το Startup Grind Athens συμμετέχει στο #SG200, την παγκόσμια καμπάνια του Startup Grind για την επίτευξη 200 events σε 115 χώρες μέσα σε 1 μόλις μήνα, τον Νοέμβρη!

Η διοικητική εμπειρία του “ΑΚ” όπως είναι γνωστός στο Silicon Valley περιστρέφεται γύρω από τις εταιρίες: Computervision, Xerox, Mentor Graphics, Cadence Design Systems, CoWare και Conformiq, Inc. στις οποίες εκπλήρωσε καθήκοντα σε ρόλους έρευνας και ανάπτυξης, marketing, γενικής διοίκησης, αλλά και CEO. Η πρωταρχική του εμπειρία στην Cadence στην οποία εντάχθηκε πριν γίνει κερδοφόρα το 1985 και έφυγε το 1997 με πάνω από $1B έσοδα, του έδωσε μια διαχρονική αγάπη για τις startups.

“Προσπαθήστε να συνδυάστε τον ενθουσιασμό της μικρής σας ηλικίας και την αίσθηση σας ότι όλα είναι δυνατά με την εμπειρία των γκρίζων μαλλιών”

Ως general partner της Telos Venture Partners, VC που ασχολείται με τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών της Πληροφορικής και τη τεχνολογίας στην Silicon Valley, o A.K. επικεντρώθηκε σε ευκαιρίες που παρουσιάζονται στις αναδυόμενες B2B και B2C ‘ίντερνετικές’ αγορές καθώς και τις τεχνολογίες που εκμεταλλεύονται την την υποδομή του Διαδικτύου καθαυτή. Επένδυσε και κατείχε θέσεις διοικητικού συμβουλίου σε εταιρείες όπως: Pollfish, Khimetrics, Conduct, VPNX, Intraspect, Coventor, Conformic, Theta Microelectronics, Softface, 3Dmedia, και YY Technologies μεταξύ άλλων.

Σήμερα μαζί με τον Σπύρο Τραχάνη και όλο το Odyssey VC team καθώς και την υποστήρηξη του European JEREMIE fund και της Eurobank επενδύουν σε early stage startups με πολύ μεγάλο όραμα.

“Δεν επενδύουμε σε lifestyle businesses που μπορούν να τρέξουν από 1 ή 2 άτομα παίρνοντας fund 65k και σκοπεύουν να κάνουν 3m revenues σε 3 χρόνια”

Ο Α.Κ. είναι γνωστός για την ικανότητά του να αναπτύσσει απλές στρατηγικές για περίπλοκα περιβάλλοντα της αγοράς και της τεχνολογίας, για τις απλές προσεγγίσεις μάρκετινγκ και επιχειρηματικής ανάπτυξης, καθώς και για την ικανότητα του για mentoring και motivation.

Τα σημερινά ενδιαφέροντα του επικεντρώνονται σε λογισμικά που επαναπροσδιορίζουν την αλυσίδα αξίας σε συγκεκριμένες βιομηχανίες και κάθετες αγορές αλλά και στις τεχνολογικές υποδομές που επιτρέπουν τέτοιες εφαρμογές. Είναι κάτοχος πτυχίου BSEE από το Lafayette College και MSEE από το Πολυτεχνείο Rensselaer. Είναι μέλος του IEEE και αρκετών άλλων επαγγελματικών οργανισμών.

“Θέλουμε μία μεγάλη ιδέα, μόνο αν η ιδέα είναι μεγάλη αξίζει αν επενδύσεις στην ομάδα”

Startup Grind Athens

Ημερομηνία: Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Ώρα: 6μμ

Χώρος: Found.ation

Διεύθυνση: Ευρυσθέως 2 (Πειραιώς 123) Κάτω Πετράλωνα, 118 54 Αθήνα

Τηλ: 210 3411009

Κρατήσεις Θέσεων: www.startupgrind.com/events/details/startup-grind-athens-presents-thanasis-kalekos-odyssey-venture-partners

Agenda

18:00 – Networking και φαγητό

19:00 – Fireside chat με τον Αθανάσιο Καλέκο (Odyssey Venture Partner)

20:00 – Networking

Follow Startup Grind Athens

Web: startupgrind.com/athens

Facebook: www.facebook.com/StartupGrindAthens

Twitter: twitter.com/StartupGrindATH

Meetup: www.meetup.com/Startup-Grind-Athens/