Ιστορική συνεργασία των δύο πιο άσπονδων εχθρών στους υπολογιστές

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Intel και AMD έδωσαν τα χέρια για τη δημιουργία νέας γενιάς επεξεργαστών με στόχο να χτυπήσουν την Nvidia.

Με μια ανακοίνωση την οποία πολλοί θεώρησαν ως πρόωρο πρωταπριλιάτικο αστείο, η Intelέκανε γνωστή τη συνεργασία της με τον μεγαλύτερο αντίπαλο στον τομέα των ημιαγωγών, την AMD, με στόχο να δημιουργήσουν μια νέα σειρά επεξεργαστών με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών AMD Radeon.

Όπως έγραψε στην ιστοσελίδα της Intel ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Chris Walker, η κορυφαία εταιρεία κατασκευής τσιπ επεξεργαστών (CPU) στον κόσμο έδωσε τα χέρια με τον ισχυρότερο αντίπαλό της για τη δημιουργία ενός νέου CPU ο οποίος θα συνδυάζει τη σειρά επεξεργαστών “ σειρά – H” της Intel με τη δεύτερη γενιά High Bandwidth Memory (ΗΒΜ2) των καρτών γραφικών AMD Radeon. Το «πάντρεμα» των δύο τεχνολογιών θα γίνει πάνω σε μια (σχεδόν) εξ ολοκλήρου νέα επεξεργαστική πλατφόρμα, η οποία θα περιέχει σε ένα μόνο πακέτο τον Intel επεξεργαστή και την AMD Radeon ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.

«Μιλάμε για ένα εξέχον παράδειγμα καινοτομίας σε εξοπλισμό και προγραμματισμό, το οποίο δημιουργεί κάτι συναρπαστικό που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην αγορά», έγραψε χαρακτηριστικά ο Walker, εννοώντας προφανώς ότι απώτερος στόχος είναι να χτυπηθεί το τεράστιο μερίδιο της Nvidia στον χώρο των καρτών γραφικών για χρήστες προσωπικών υπολογιστών. «Μετά από στενή συνεργασία, σχεδιάσαμε ένα ειδικής κατασκευής τσιπ γραφικών, το οποίο δίνει ένα καλό παράδειγμα για το πώς μπορούμε και να ανταγωνιστούμε ο ένας τον άλλο αλλά και να συνεργαστούμε, με απώτερο στόχο να παραδώσουμε στους καταναλωτές μια κορυφαία καινοτομία».

Όπως σημείωσε ο Scott Herkelman, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της AMD Radeon Technologies, οι δύο εταιρείες προσφέρουν στους λάτρεις των video games και τους δημιουργούς περιεχομένου την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν μικρότερους και ελαφρύτερους προσωπικούς υπολογιστές οι οποίοι δεν θα στερούνται τις δυνατότητες κορυφαίας εμπειρίας σε όλους τους νεότερους τίτλους παιχνιδιών και στα πιο απαιτητικά προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, κλπ. «Αυτή η ειδικής κατασκευής κάρτα γραφικών τοποθετεί την απόδοση και τις ικανότητες της Radeon στα χέρια ενός μεγάλου κοινού από ενθουσιώδεις λάτρεις των υπολογιστών που απαιτούν την καλύτερη δυνατή οπτική εμπειρία», κατέληξε.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com