Facebook: Παραδέχεται ότι τουλάχιστον 12% των προφίλ είναι ψεύτικα

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Η γνωστή πλατφόρμα social media έχει πολύ περισσότερους ψεύτικους και διπλούς λογαριασμούς απ’ ό,τι παραδεχόταν μέχρι σήμερα.

του David Z. Morris

Τα οικονομικά μεγέθη του Facebook εξελίσσονται θαυμάσια, αλλά τα νέα δεν είναι τόσο καλά αναφορικά με κάποιους άλλους αριθμούς. Η γνωστή πλατφόρμα social media έχει πολύ περισσότερους ψεύτικους και διπλούς λογαριασμούς απ’ ό,τι παραδεχόταν μέχρι σήμερα.

Έως και 10% των λογαριασμών που είναι ενεργοί κάθε μήνα στο Facebook είναι διπλοί, δηλαδή «χρησιμοποιούνται από έναν άνθρωπο που έχει ήδη δραστηριότητα και παρουσία στο Facebook», σύμφωνα με τον ορισμό του David M. Wehner, γενικού οικονομικού διευθυντή της εταιρείας.

Παράλληλα, ο Wehner αποκάλυψε ότι 2%-3% των λογαριασμών είναι «μη αυθεντικοί» και χρησιμοποιούνται «για spam και άλλους σκοπούς που αντιβαίνουν στην πολιτική» της εταιρείας.

Τα ποσοστά αυτά είναι πολύ μεγαλύτερα των προηγούμενων εκτιμήσεων του Facebook, σύμφωνα με τις οποίες το ποσοστό των διπλών λογαριασμών ήταν 6% και το αντίστοιχο ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών ήταν 1%, όπως παραθέτει το Business Insider.

Ο Wehner ανέφερε ότι τα νέα στοιχεία προέκυψαν από την εφαρμογή μιας νέας μεθοδολογίας μέτρησης – γεγονός που υποδηλώνει ότι μέχρι τώρα το Facebook δεν είχε ορθή εικόνα του πραγματικού ποσοστού διπλών και ψεύτικων λογαριασμών.

Δεδομένου ότι η συνολική βάση μηνιαίων χρηστών της πλατφόρμας είναι 2,07 δισεκατομμύρια λογαριασμοί, ο αριθμός των εντελώς ψεύτικων λογαριασμών ίσως αγγίζει τα 60 εκατομμύρια.

Αν και τα έσοδα ξεπέρασαν τις προσδοκίες, η τιμή της μετοχής του Facebook μειώθηκε, εν μέρει λόγω των σχεδίων σημαντικής αύξησης των δαπανών το 2018.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Mark Zuckerberg, είπε ότι ένα μέρος αυτών των δαπανών θα διοχετευθεί «στον εντοπισμό των κακών δρώντων και των κακών συμπεριφορών». Αυτό περιλαμβάνει και την αφαίρεση ψεύτικων ειδήσεων και ρητορικής μίσους, που συχνά φιλοξενούνται σε ψεύτικους λογαριασμούς.

Ο Zuckerberg ανέφερε επίσης ότι «η προστασία της κοινότητάς μας είναι πιο σημαντική από τη μεγιστοποίηση των κερδών μας».

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι η επένδυση του Facebook στην ασφάλεια και τον έλεγχο των λογαριασμών δεν είναι παρά μια προσπάθεια προστασίας των κερδών μακροπρόθεσμα.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com