Πόσες Ημέρες έχεις να μπεις στο STARTUP.GR? Δες τι έχασες 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Drones και νέες τεχνολογίες μετασχηματίζουν την ελληνική αγροτική παραγωγή

Drones και νέες τεχνολογίες μετασχηματίζουν την ελληνική αγροτική παραγωγή
Ημερομηνία: 13/11     Εμφανίσεις: 468
πηγή: sepe.gr

Τον τριπλασιασμό των αγροτικών εκτάσεων, που καλλιεργούνται με την υποστήριξη των υπηρεσιών της Γεωργίας Ακριβείας εντός του 2018, επιδιώκει η Ελλάδα. Σήμερα, στη χώρα καλλιεργούνται τουλάχιστον 200.000 στρέμματα με τη χρήση εφαρμογών Γεωργίας Ακριβείας, με τις νέες τεχνολογίες να μεταφράζονται, ήδη, σε σημαντική μείωση κόστους για τους Έλληνες παραγωγούς.

“Η χρήση επίγειων σταθμών, drones και ψηφιακών εφαρμογών, σε συνδυασμό με τις δορυφορικές υπηρεσίες του “Κοπέρνικου”, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση κόστους 45%-50% για τον Έλληνα αγρότη, εντός της προσεχούς διετίας”, σχολίασε ο Έλληνας Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. Όπως τόνισε ο ίδιος, “η ελληνική κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή τη διαστημική νομοθεσία και προχωρά στην ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΔΟ), ο οποίος θα συντονίσει τις δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις ευκαιρίες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη Γεωργία Ακριβείας”.

Ο κ. Παππάς, κατά την παρέμβασή του στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Διαστημικής Πολιτικής της Ε.Ε. και των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), εξήγησε τη στρατηγική της χώρας σε ό,τι αφορά στη διαστημική βιομηχανία. Τη Σύνοδο απασχόλησε το μέλλον του προγράμματος “Κοπέρνικος”, το οποίο στηρίζεται σε μια “οικογένεια” ευρωπαϊκών δορυφόρων και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες για μια σειρά ιδιαίτερα σημαντικών εφαρμογών, που αφορούν - μεταξύ άλλων - στη γεωργία, στην υγεία, στο περιβάλλον, στην κλιματική αλλαγή, στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην ασφάλεια, στις μεταφορές και στον περιφερειακό σχεδιασμό.

Πρόγραμμα “Κοπέρνικος”

Κατά τη Σύνοδο, που πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν μετά από πρόσκληση της Εσθονικής Προεδρίας, ο Έλληνας Υπουργός σχολίασε: “το πρόγραμμα "Κοπέρνικος" αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα συνεργασίας ευρωπαϊκών φορέων, εθνικών κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών. Η δημιουργία του “mirror site”, της υποδομής του προγράμματος στην Αθήνα και η επιτυχής λειτουργία της είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα”.

Όπως τόνισε ο ίδιος, εντός των προσεχών εβδομάδων, η ελληνική Κυβέρνηση θα φέρει στο Κοινοβούλιο την εθνική διαστημική νομοθεσία, στο πλαίσιο της οποίας θα προχωρήσει και η ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΔΟ).

Ο ΕΔΟ, όπως είπε, θα επιτρέψει το συντονισμό των δυνάμεων - πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, επιχειρήσεις και δημόσιο – που, ήδη, δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις ευκαιρίες που προσφέρει τόσο ο “Κοπέρνικος”, όσο και ο κλάδος του διαστήματος συνολικά, ιδιαίτερα στον τομέα της Γεωργίας Ακριβείας.

διαβάστε περισσότερα εδώ: sepe.gr


BucketListly Photos 2.0

7000+ Free creative common travel photos anyone can use
18-06-2018 - 20:49
δείτε περισσότερα

The Uncomfortable

A collection of deliberately inconvenient everyday objects
18-06-2018 - 16:47
δείτε περισσότερα

Balance Exchange

Exchange Ether and ERC-20 tokens within Balance Manager.
18-06-2018 - 13:30
δείτε περισσότερα

Best Email Scripts

Email scripts that actually get replies 💌
18-06-2018 - 13:00
δείτε περισσότερα

Market Pages

Beautiful marketplace website template for creators
18-06-2018 - 11:46
δείτε περισσότερα

MajorityRules

Live game show where the most popular answer wins
18-06-2018 - 11:45
δείτε περισσότερα

Pilcro - Free Brand Artboards for Google Suite

Get your brand assets in one place. Store and share in Drive
18-06-2018 - 10:42
δείτε περισσότερα

You No Cards

Hide YouTube end cards and channel logo with a single click
18-06-2018 - 10:34
δείτε περισσότερα

World Cup Calendar Blocker

Add lies to your calendar so you can watch the game
18-06-2018 - 10:01
δείτε περισσότερα

Swoup

A digital reward app to automatically save for your goals
18-06-2018 - 10:01
δείτε περισσότερα