Drones και νέες τεχνολογίες μετασχηματίζουν την ελληνική αγροτική παραγωγή

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Τον τριπλασιασμό των αγροτικών εκτάσεων, που καλλιεργούνται με την υποστήριξη των υπηρεσιών της Γεωργίας Ακριβείας εντός του 2018, επιδιώκει η Ελλάδα. Σήμερα, στη χώρα καλλιεργούνται τουλάχιστον 200.000 στρέμματα με τη χρήση εφαρμογών Γεωργίας Ακριβείας, με τις νέες τεχνολογίες να μεταφράζονται, ήδη, σε σημαντική μείωση κόστους για τους Έλληνες παραγωγούς.

“Η χρήση επίγειων σταθμών, drones και ψηφιακών εφαρμογών, σε συνδυασμό με τις δορυφορικές υπηρεσίες του “Κοπέρνικου”, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση κόστους 45%-50% για τον Έλληνα αγρότη, εντός της προσεχούς διετίας”, σχολίασε ο Έλληνας Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. Όπως τόνισε ο ίδιος, “η ελληνική κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή τη διαστημική νομοθεσία και προχωρά στην ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΔΟ), ο οποίος θα συντονίσει τις δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις ευκαιρίες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη Γεωργία Ακριβείας”.

Ο κ. Παππάς, κατά την παρέμβασή του στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Διαστημικής Πολιτικής της Ε.Ε. και των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), εξήγησε τη στρατηγική της χώρας σε ό,τι αφορά στη διαστημική βιομηχανία. Τη Σύνοδο απασχόλησε το μέλλον του προγράμματος “Κοπέρνικος”, το οποίο στηρίζεται σε μια “οικογένεια” ευρωπαϊκών δορυφόρων και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες για μια σειρά ιδιαίτερα σημαντικών εφαρμογών, που αφορούν – μεταξύ άλλων – στη γεωργία, στην υγεία, στο περιβάλλον, στην κλιματική αλλαγή, στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην ασφάλεια, στις μεταφορές και στον περιφερειακό σχεδιασμό.

Πρόγραμμα “Κοπέρνικος”

Κατά τη Σύνοδο, που πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν μετά από πρόσκληση της Εσθονικής Προεδρίας, ο Έλληνας Υπουργός σχολίασε: “το πρόγραμμα “Κοπέρνικος” αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα συνεργασίας ευρωπαϊκών φορέων, εθνικών κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών. Η δημιουργία του “mirror site”, της υποδομής του προγράμματος στην Αθήνα και η επιτυχής λειτουργία της είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα”.

Όπως τόνισε ο ίδιος, εντός των προσεχών εβδομάδων, η ελληνική Κυβέρνηση θα φέρει στο Κοινοβούλιο την εθνική διαστημική νομοθεσία, στο πλαίσιο της οποίας θα προχωρήσει και η ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΔΟ).

Ο ΕΔΟ, όπως είπε, θα επιτρέψει το συντονισμό των δυνάμεων – πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, επιχειρήσεις και δημόσιο – που, ήδη, δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις ευκαιρίες που προσφέρει τόσο ο “Κοπέρνικος”, όσο και ο κλάδος του διαστήματος συνολικά, ιδιαίτερα στον τομέα της Γεωργίας Ακριβείας.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr