Δαπάνες $137 δις για την Πληροφορική από τις ΜμΕ της Δ. Ευρώπης

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Κομβικό ρόλο στην τόνωση της αγοράς Πληροφορικής της Δυτικής Ευρώπης, θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής. Επιβεβαιώνοντας το ρόλο τους ως “ατμομηχανή” της οικονομίας στο σύνολο της, οι ΜμΕ της Δυτικής Ευρώπης θα ενισχύσουν με την επενδυτική τους στρατηγική την αγορά Πληροφορικής της περιοχής. Οι δαπάνες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Δυτικής Ευρώπης για την Πληροφορική αναμένεται να διαμορφωθούν στα $125,3 δις το 2017, καταγράφοντας αύξηση κατά 3,4% σε σχέση με το 2016.

Σύμφωνα με νέα μελέτη της International Data Corporation (IDC), οι επενδύσεις των μικρομεσαίων εταιρειών της Δυτικής Ευρώπης για το IT θα διευρυνθούν στα $137 δις έως το 2021, σημειώνοντας μέση ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 2,5% σε όλη τη διάρκεια της περιόδου αναφοράς. Συνολικά, στην περιοχή της Δυτικής Ευρώπης, ο τομέας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων πραγματοποιεί το ένα τρίτο των συνολικών επενδύσεων για ΙΤ. Γενικότερα, οι ΜμΕ αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομικής ανάπτυξης στη Δυτική Ευρώπη, καθώς αντιπροσωπεύουν το 99% του εργατικού δυναμικού στον επιχειρηματικό τομέα και τα δύο τρίτα της συνολικής απασχόλησης στην περιοχή.

Οι μικρομεσαίες εταιρείες στην περιοχή της Δυτικής Ευρώπης, εκτός από την εξαιρετικά δυναμική συμβολή τους στην απασχόληση, έχουν ισχυρή παρουσία σε όλους τους επιμέρους τομείς της επιχειρηματικής και οικονομικής ζωής. Ο μεγαλύτερος αριθμός μικρομεσαίων εταιρειών της Δυτικής Ευρώπης δραστηριοποιείται στον τομέα των Υπηρεσιών, ενώ τη μεγαλύτερη συνδρομή στην απασχόληση έχουν οι ΜμΕ από τους κλάδους της Διανομής και των Επαγγελματικών Υπηρεσιών.

Επενδυτική διάθεση

“Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δείχνουν ανθεκτικότητα στην κρίση κι έχουν σημαντικές επενδυτικές προσδοκίες. Οι συνθήκες, πλέον, έχουν γίνει πιο ευνοϊκές για τις ΜμΕ, τουλάχιστον σε ορισμένες αγορές της Δυτικής Ευρώπης, καθώς έχει βελτιωθεί η πρόσβαση στις αγορές, έχουν προχωρήσει οι μεταρρυθμίσεις σε ρυθμιστικό επίπεδο και έχει γίνει ευχερέστερη η πρόσβαση στην πληροφόρηση και τη χρηματοδότηση”, αναφέρουν οι αναλυτές της IDC. Οι ίδιοι σχολιάζουν ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει δημιουργήσει νέες προκλήσεις για τις ΜμΕ, οι οποίες ήταν πιο διστακτικές στο παρελθόν για να εγκαταλείψουν τις παραδοσιακές επιχειρηματικές λύσεις. “Το Cloud, τα BigData Analytics και το IoT, σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη και τα γνωστικά συστήματα, είναι – αναπόφευκτα – τεχνολογίες απαραίτητες για την αντιμετώπιση των καθημερινών επιχειρηματικών προκλήσεων”,αναφέρουν οι αναλυτές. Να σημειωθεί ότι η IDC θεωρεί ΜμΕ τις εταιρείες με λιγότερους από 500 υπαλλήλους.

 

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr