Πώς θα μαθαίνεις τα πάντα σε λιγότερο χρόνο

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

«Μάθε παιδί μου γράμματα», σου έλεγαν ο παππούς και η γιαγιά σου όταν ήσουν πιτσιρικάς. «Όσο ζεις μαθαίνεις», σου λένε τώρα -στην ενήλικη πλέον ζωή σου- οι γύρω σου, από τους γονείς, τον κολλητό και την κοπέλα σου μέχρι τον συνάδελφο, τον προϊστάμενο και το αφεντικό σου. Κι εσύ τους ακούς και προσπαθείς να το κάνεις πράξεις, ρουφώντας σαν σφουγγάρι ό,τι εκτιμάς ότι θα σε κάνει καλύτερο σαν άνθρωπο, σαν εργαζόμενο, σαν σύντροφο.

Έλα όμως που πλέον αισθάνεσαι ότι δεν «τα παίρνεις» τόσο γρήγορα όπως τότε που ήσουν στο σχολείο. Λίγο η κούραση, λίγο το καθημερινό στρες και οι δεκάδες υποχρεώσεις -οικονομικές, επαγγελματικές, προσωπικές- και το μυαλό σου νιώθεις ότι δεν δύναται να ανεβάσει στροφές, όσο κι αν εσύ θέλεις να τρέξεις σαν σίφουνας. Κοινώς, αισθάνεσαι ότι «το έχεις κάψει».

Τι μπορείς να κάνεις από εδώ και στο εξής για να βρεις ξανά τη φόρμα σου και να μην χρειάζεσαι μια αιωνιότητα και μία ημέρα για να μάθεις τα πράγματα που θέλεις για τη δουλειά σου, για παράδειγμα;

Υιοθέτησε τις ακόλουθες συνήθειες, που θα σε βοηθήσουν να ακονίσεις το μυαλό σου και να το κάνεις να στροφάρει περισσότερο.

Ξεκίνα να διαβάζεις

Το διάβασμα προσφέρει γνώση, εξάπτει τη φαντασία, διευρύνει τους ορίζοντες. Ουσιαστικά, σου δημιουργεί την ανάγκη να μαθαίνεις, να έχεις το μυαλό σου ανοιχτό και να διψάς για ολοένα και περισσότερη γνώση. Εστίασε λοιπόν σε βιβλία που ανήκουν στα ενδιαφέροντά σου, επαγγελματικά ή προσωπικά και ρίξ’το στο διάβασμα. Το επιβάλλει και η εποχή, εξάλλου.

Γίνε πιο κοινωνικός

Πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Southampton έδειξε ότι η υγεία του μυαλού σου εξαρτάται άμεσα από τις παρέες σου. Δηλαδή, όσο πιο κοινωνικός είσαι, τόσο σε μεγαλύτερη εγρήγορση είναι ο εγκέφαλός σου, τόσο καλύτερη είναι η λειτουργία του και τόσο περισσότερο σε βοηθάει να μαθαίνεις τα πάντα σε λιγότερο χρόνο.

Συνεπώς, μην το παίζεις ξερόλας και να είσαι ανοιχτός στα όσα μπορούν οι γύρω σου να σου μάθουν για τη ζωή. Αντάλλαξε απόψεις μαζί τους και κράτησε οτιδήποτε σε εμπνέει για να κάνεις καλύτερο τον εαυτό σου.

Να «γυμνάζεις» το μυαλό σου

Τα είπα και στην αρχή του κειμένου. Το σώμα και το πνεύμα είναι ένα. Και σαν ένα πρέπει να του φέρεσαι, ώστε να μην παραμελείς τη φροντίδα του ενός και να δίνεις περισσότερο σημασία στο άλλο. Σου προτείνουμε να κάνεις κάθε μέρα ένα διάλειμμα 20 λεπτών για να λύνεις γρίφους σαν αυτούς, που θα οξυγονώσουν τον εγκέφαλό σου.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com