Οι 30 πιο καινοτόμοι επιχειρηματίες κάτω των 30 για φέτος

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Το τοπίο της Wall Street γίνεται όλο και πιο νεανικό, ψηφιοποιημένο και επιχειρηματικό. Τεχνολογικές και καινοτόμες δυνάμεις αναμορφώνουν τον κόσμο των χρημάτων και αναδεικνύονται στη φετινή λίστα του Forbes με τους 30 επιχειρηματίες κάτω των 30 ετών στον κλάδο της οικονομίας.

Τα ανερχόμενα αστέρια της οικονομίας επινοούν νέες πλατφόρμες επενδύσεων στο διαδίκτυο, δημιουργούν αλγορίθμους συναλλαγών υψηλής ταχύτητας και δραστηριοποιούνται στα κρυπτονομίσματα. Μερικοί ιδρύουν νέες εταιρείες, ενώ άλλοι εργάζονται για μεγάλες επιχειρήσεις της Wall Street, όπως η Blackstone Group, η Goldman Sachs και η Apollo Global Management. Μπορούν να εντοπιστούν σε μεγάλα hedge funds όπως το Two Sigma Investments ή σε μικρότερα εμπορικά σήματα, τα οποία ίδρυσαν οι ίδιοι.

Ο Ryan Williams, 29 ετών, εργάστηκε τόσο στη Goldman Sachs όσο και στη Blackstone προτού ιδρύσει τη δική του εταιρεία, την Cadre, με στόχο να βρει έναν καλύτερο τρόπο να επενδύει σε εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία, ξεκινώντας από την ακίνητη περιουσία. Αρχικά υποστηρίχτηκε από τους αδελφούς Jared και Josh Kushner και η Cadre έχει συγκεντρώσει 135 εκατ. δολάρια, ενώ πρόσφατα αποτιμάται στα 800 εκατ. δολάρια από τους Jack Ma και Andreesen Horowitz. Ο Williams δημιούργησε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία μπορούν να εισέλθουν οι διαπιστευμένοι επενδυτές προκειμένου να κλείσουν deals για ακίνητα, να αποκτήσουν πρόσβαση σε κορυφαίους παράγοντες και σε πιθανή ρευστότητα.

Στα 26 του χρόνια, ο Tom Dadon είναι επικεφαλής συγχωνεύσεων και εξαγορών στην εταιρεία Kraft Heinz, αναζητώντας συμφωνίες και “τρέχοντας” τον οικονομικό σχεδιασμό μίας εταιρείας που πωλεί εικονικά εμπορικά σήματα. Η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται στα 90 δισ. δολάρια. Εργαζόταν στην εταιρεία όταν αυτή προσπάθησε ανεπιτυχώς να εξαγοράσει την Unilever για 143 δισ. δολάρια. Προηγουμένως, ο Dadon ήταν αναλυτής της 3G Capital και εργάστηκε για τη συγχώνευση της Heinz με την Kraft, ένα deal ύψους 45 δισ. δολαρίων.

Η μανία με τα κρυπτονομίσματα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους νέους πρωτοπόρους της οικονομίας. Ο Vitalik Buterin, 23 ετών, δημιούργησε την Ethereum, την πλατφόρμα Blockchain. Το κρυπτονόμισμά της, το ether, έχει δει την αξία του να “εκτοξεύεται” το 2017. Ο Buterin τώρα είναι επικεφαλής της Ethereum, η οποία έχει κεφαλαιοποίηση ύψους περίπου 30 δισ. δολαρίων, και εργάζεται για να πραγματοποιήσει αναβαθμίσεις στο πρωτόκολλό της.

Αναλυτικά η λίστα στο Forbes.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com