Startup Weekend Volos 24-26 Νοεμβρίου 2017

    Από: Startup Team

Με μεγάλη επιτυχία έληξε το 5ο Startup Weekend Volos με συμμετοχή άνω των 100 ατόμων από διαφορετικά μέρη της Ελλάδος που δούλεψαν τις ιδέες τους, κατά την διάρκεια του 3ημέρου με την βοήθεια έμπειρων στελεχών από διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους.

Το Startup Weekend, είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και ενθαρρύνει την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινότητα νέων επιχειρηματιών, που έχει οργανώσει πάνω από 800 συναντήσεις σε 100 χώρες τα δυο τελευταία χρόνια. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Startup Weekend έχει έδρα το Seattle της Washington, ωστόσο μέλη της κοινότητας δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Οι νικητές του διαγωνισμού ήταν οι room8 , μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που προωθεί έναν επαναστατικό τρόπο επιλογής συγκατοίκου υπό τη μορφή ηλεκτρονικού παιχνιδιού και όχι μόνο.

Οι άλλες ομάδες που βραβεύτηκαν ήταν η aggaria, μία online πλατφόρμα για οποιονδήποτε ψάχνει τον κατάλληλο άνθρωπο για να αναλάβει την προσωπική η εταιρική αγγαρεία και η Ferme Tech, μία συσκευή που απευθύνεται σε παραγωγούς βρώσιμης ελιάς και θα ελέγχει συνεχώς όλες τις παραμέτρους μέσω της οποίας ο παραγωγός θα παρακολουθεί χωρίς να χρειάζεται να μεταβεί επιτόπου τον έλεγχο της διαδικασία της ζύμωσης και τυχόν αιφνίδιες αλλαγές που «απειλούν» το τελικό προϊόν, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα και μοντελοποίησης της παραγωγής του.

Οι διοργανωτές Απόστολος Λεούσης, Αχιλλέας Μπάρλας και Χρύσα Σταθάκη θέλουν να ευχαριστήσουν το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την στήριξη της διοργάνωσης για 5η συνεχή χρόνια καθώς και τους καταξιωμένους επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς που ταξίδεψαν κατά την διάρκεια του 3ημέρου για να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές ομάδες.

H διοργάνωση είχε την υποστήριξη 30 και πλέον χορηγών όπως ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης Metron Logistics και καταξιωμένες εταιρίες της Ελλάδος και του εξωτερικού όπως οι Google for Entrepreneurs, Centaur Analytics, eFood.gr, EPSA, SELI, Violanta S.A., In4Capital, Dimitriou & Associates, P.C. και frenzy projects.

Χορηγός του φαγητού για όλο το 3ημερο ήταν το Original Pizza and More και την φιλοξενία των μεντόρων ανέλαβε το ξενοδοχείο Νεφέλη.

Για περαιτέρω λεπτομέρειες της εκδήλωσης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης εδώ καθώς και την σελίδα στο Facebook εδώ.