Άνθρωποι που έχτισαν αυτοκρατορίες έχουν να σου πουν κάτι για τα χρήματα

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Οι αντιλήψεις σου για το χρήμα μπορούν να παίξουν τεράστιο ρόλο στο αν θα καταλήξεις πλούσιος.

Πόσες φορές έχουμε δει παραδείγματα ανθρώπων που ξεκίνησαν κυριολεκτικά από το μηδέν, έχοντας περάσει ακόμη και φτώχεια πραγματική, να γίνονται πλούσιοι και να μεσουρανούν, αποκτώντας παγκόσμια φήμη.Τα παραδείγματα, ευτυχώς, είναι πολλά και έτσι δίνουν ελπίδα σε αρκετό κόσμο που δεν το βάζει κάτω και δεν μοιρολατρεί.

Από τον επενδυτή Warren Buffett έως τον μεγιστάνα της τεχνολογίας Jeff Bezos, παρακάτω θα διαβάσεις τα μότο κάποιων από τους πλουσιότερους άντρες και γυναίκες στον κόσμο για να εμπνευστείς και ίσως να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις το χρήμα, τις επιχειρήσεις και την επιτυχία.

Mark Zuckerberg

«Ο στόχος μου δεν ήταν ποτέ απλά να δημιουργήσω μια εταιρεία. Πολλοί άνθρωποι το παρερμηνεύουν αυτό, λες και δεν με ενδιαφέρει το κέρδος σε αυτά τα πράγματα. Το να μην έχεις απλά μια εταιρεία για μένα σημαίνει να χτίσεις κάτι που πραγματικά θα αποτελέσει μια μεγάλη αλλαγή στον κόσμο», λέει ο CEO του Facebook.

Meg Whitman

Άνθρωποι που έχτισαν αυτοκρατορίες έχουν να σου πουν κάτι για τα χρήματα

«Όταν μια μικρή επιχείρηση μεγαλώνει όπως το eBay, έχει πολλαπλό αντίκτυπο. Δημιουργεί άλλες μικρότερες επιχειρήσεις που την προμηθεύουν με κεφάλαιο γνώσης, προϊόντα και υπηρεσίες», λέει η CEO της Hewlett Packard Enterprise.

Warren Buffett

Άνθρωποι που έχτισαν αυτοκρατορίες έχουν να σου πουν κάτι για τα χρήματα

«Θα σας πω πώς να γίνετε πλούσιοι. Κλείστε τις πόρτες. Να φοβάστε όταν οι άλλοι είναι άπληστοι. Να είστε άπληστοι όταν οι άλλοι είναι φοβισμένοι», λέει ο γνωστός επενδυτής και CEO της Berkshire Hathaway.

Evan Spiegel

«Πολύ λίγοι άνθρωποι στον κόσμο καταφέρνουν να φτιάξουν μια τέτοια επιχείρηση. Νομίζω ότι το να την ανταλλάξω για κάποιο βραχυπρόθεσμο κέρδος δεν είναι και πολύ ενδιαφέρον», λέει ο CEO της Snap Inc.για την απόφασή του να μην πουλήσει το SnapChat στο Facebook.

Oprah Winfrey

Άνθρωποι που έχτισαν αυτοκρατορίες έχουν να σου πουν κάτι για τα χρήματα

«Ο λόγος που κατάφερα να πετύχω τόσο πολύ οικονομικά είναι ότι ούτε για ένα λεπτό ο στόχος μου δεν ήταν τα λεφτά», λέει η μεγαλοεπιχειρηματίας – παρουσιάστρια.

Michael Bloomberg

«Νομίζω πως όσο πιο πολλά χρήματα θα δώσεις σε έναν άνθρωπο τόσο πιο πολλά θα ξοδέψει. Και αν δεν τα ξοδέψει, θα τα επενδύσει. Και οι επενδύσεις είναι ένας άλλος τρόπος δημιουργίας θέσεων εργασίας. Ρίχνουν χρήμα σε αμοιβαία κεφάλαια ή άλλα είδη τραπεζών που μπορούν να συνάψουν δάνεια, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κάνουμε», λέει ο CEO του Bloomberg LP.

Larry Page

«Αν μας ενδιέφερε το χρήμα θα είχαμε πουλήσει προ πολλού την εταιρεία και θα είχαμε καταλήξει σε κάποια παραλία», λέει σήμερα ο συνιδρυτής της Google και CEO της Alphabet Inc.

Jeff Bezos

Άνθρωποι που έχτισαν αυτοκρατορίες έχουν να σου πουν κάτι για τα χρήματα

«Νομίζω ότι η λιτότητα οδηγεί στην καινοτομία, όπως άλλοι περιορισμοί. Ένας από τους μοναδικούς τρόπους να βγεις έξω από ένα σφιχτό πλαίσιο είναι να βρεις τη δική σου διέξοδο», λέει ο CEO της Amazon.

Sergey Brin

«Πάντα ακούς τη φράση ότι τα λεφτά δεν αγοράζουν την ευτυχία. Όμως πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου σκέφτομαι ότι τα πολλά λεφτά θα σου αγοράσουν λίγη ευτυχία. Δεν είναι όμως αλήθεια», λέει ο συνιδρυτής της Google και πρόεδρος της Alphabet Inc.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com