Πόσες Ημέρες έχεις να μπεις στο STARTUP.GR? Δες τι έχασες 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Οι εταιρείας της υγείας επενδύουν σε Big Data Analytics και Cloud

Οι εταιρείας της υγείας επενδύουν σε Big Data Analytics και Cloud
Ημερομηνία: 06/12     Εμφανίσεις: 533
πηγή: sepe.gr

Καθοριστικές αλλαγές στις επιχειρήσεις του κλάδου της υγείας φέρνει, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, η διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού. Μεταξύ άλλων, το 70% των εταιρειών του τομέα, οι οποίες μεταβαίνουν στην ψηφιακή οικονομία, αναμένουν σημαντική ανάπτυξη την επόμενη διετία, καθώς αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και είναι σε θέση να παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς. Οι πιο σημαντικές επιπτώσεις, κατά τα επόμενα δύο χρόνια, αναμένονται, σύμφωνα με τις ίδιες τις επιχειρήσεις του χώρου, στους τομείς της ικανοποίησης των πελατών (61%) και της καινοτομίας (59%).

Τα παραπάνω προκύπτουν από τα αποτελέσματα μελέτης του SAP Center for Business Insights, η οποία διεξήχθη σε συνεργασία με την Oxford Economics.

Της αποκαλύπτει η μελέτη, οι οργανισμοί υγείας, έχοντας αντιληφθεί τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού, σχεδιάζουν να επενδύσουν πολύ περισσότερο στον τομέα των Big Data & Analytics (76%) και των τεχνολογιών cloud (65%) μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Πάντως, σύμφωνα πάντα με όσα δηλώνουν τα ίδια τα στελέχη του κλάδου, τα οφέλη των μέχρι στιγμής προσπαθειών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των εταιρειών δεν έχουν επί της ουσίας επιβεβαιωμένα στην πράξη και σε βάθος χρόνου.

Στο μεταξύ, ενώ οι οργανισμοί υγείας αναγνωρίζουν την αξία της ψηφιοποίησης, μόλις το 2% έχει ολοκληρώσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό εντός της επιχείρησης. Την ίδια στιγμή, το 54% των οργανώσεων βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο ή πιλοτική εφαρμογή προγραμμάτων ψηφιακού μετασχηματισμού.

Τεχνολογίες δεδομένων

H ψηφιακή καινοτομία θα τροφοδοτήσει το επόμενο κύμα των ανακαλύψεων στον τομέα της υγείας και θα επιταχύνει την ευρύτερη στροφή των οργανισμών υγείας στην φροντίδα των ασθενών, που βασίζεται σε τεχνολογίες δεδομένων”, σχολίασε ο πρόεδρος SAP Health Global, κ. Thomas Laur. Όπως υπογράμμισε ο ίδιος: “είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική επιτυχία της φροντίδας στον τομέα της κλινικής υγείας, να εισάγουμε πληροφορίες που προκύπτουν από δεδομένα σε πραγματικό χρόνο”.

Σύμφωνα με τη SAP, οι οργανισμοί υγείας, που ακολουθούν μια πρωτοπόρο στρατηγική για τη διασύνδεση των δεδομένων εντός των επιχειρήσεων τους, καθώς και κατά τη συνεργασία τους με τρίτους, έχουν τη δυνατότητα να παραδώσουν δεδομένα και στατιστικά στοιχεία κατά την καλύτερη δυνατή προσέγγιση σε πραγματικό χρόνο, με στόχο τη βέλτιστη θεραπεία των ασθενών.

Η έρευνα

Η έρευνα διεξήχθη σε περίπου 400 διευθυντικά στελέχη εταιρειών του κλάδου της υγείας, παγκοσμίως, τα οποία συμμετείχαν στη μελέτη της SAP για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό Στελεχών με τίτλο “4 Τρόποι με τους οποίους οι Ηγέτες Μπορούν να Ξεχωρίσουν”. Η μελέτη σχεδιάστηκε, ώστε να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των βασικών τεχνολογιών, που οδηγούν προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων στον τομέα της υγείας.

 

διαβάστε περισσότερα εδώ: sepe.gr


Quick Pad

One device to rule them all
18-07-2018 - 21:02
δείτε περισσότερα

Startup School 2018 - from Y Combinator

Y Combinator’s free online course for startups
18-07-2018 - 17:00
δείτε περισσότερα

BotStar V2

Design, develop and train chatbots. Visually!
18-07-2018 - 15:13
δείτε περισσότερα

Bubble 2.0

Build and host web applications without having to write code
18-07-2018 - 15:00
δείτε περισσότερα

Effct

SAAS platform to help you publish audio content on Alexa
18-07-2018 - 12:48
δείτε περισσότερα

Water Intake Reminder

Android app that reminds you to drink, tracks hydration
18-07-2018 - 12:47
δείτε περισσότερα

Appbot

Tool to understand customer feedback across all channels
18-07-2018 - 12:39
δείτε περισσότερα

Invest Theory

See what others are trading. Get free stock alerts.
18-07-2018 - 12:33
δείτε περισσότερα

ARMeto

Video shooting app that plays in AR
18-07-2018 - 12:31
δείτε περισσότερα

Tododay

A to-do application based on "day".
18-07-2018 - 12:25
δείτε περισσότερα