Πόσες Ημέρες έχεις να μπεις στο STARTUP.GR? Δες τι έχασες 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Κέντρο Ανάπτυξης Νεοφυών Επιχειρήσεων της ESA στην Ελλάδα

Κέντρο Ανάπτυξης Νεοφυών Επιχειρήσεων της ESA στην Ελλάδα
Ημερομηνία: 20/12     Εμφανίσεις: 1000
πηγή: sepe.gr

Κέντρο Ανάπτυξης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Bussiness Incumbation Center-BIC) σκοπεύει να δημιουργήσει στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency-ESA). Την πρόθεση αυτή επικύρωσε η ESA έμπρακτα, με την υπογραφή συμφωνίας με το ελληνικό Δημόσιο. Το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, κ. Johann Dietrich Woerner.

Όπως προκύπτει από το Μνημόνιο Συνεργασίας, το Κέντρο θα προσφέρει υποστήριξη σε νέους επιχειρηματίες, ώστε να αξιοποιήσουν τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί από την ESA, για τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Τα παραγόμενα προϊόντα, που θα ενσωματώνουν τεχνολογία αιχμής, θα απευθύνονται - μεταξύ άλλων - και σε παραδοσιακούς οικονομικούς τομείς, κάνοντας τους πιο αποδοτικούς και ανταγωνιστικούς.

Η ίδρυση του ελληνικού ESA BIC εντάσσεται στο πλαίσιο ανάπτυξης των διαστημικών δραστηριοτήτων στη χώρα μας, η οποία αναμένεται να αναβαθμιστεί σημαντικά σε σχέση με τις λοιπές χώρες της Ε.Ε. Να σημειωθεί ότι, σήμερα, λειτουργούν 18 ESA BIC σε 15 ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία). Τα εν λόγω Κέντρα έχουν, ήδη, παράσχει υποστήριξη σε περισσότερες από 500 νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups), δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης και ενισχύοντας τις τοπικές οικονομίες.

Κοινή εταιρεία

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας και το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της γερμανικής εταιρείας OHB SE, Fritz Merkle. Αντικείμενο της συμφωνίας αποτελεί η ίδρυση κοινής εταιρείας, η οποία θα δραστηριοποιηθεί στην κατασκευή δορυφορικών και άλλων διαστημικών συστημάτων, με τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών, στο πλαίσιο εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών προγραμμάτων.

Η ΟΗΒ αποτελεί μία από τις τρεις κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες στο χώρο του Διαστήματος, έχοντας ως κύριο αντικείμενο την κατασκευή δορυφόρων χαμηλής τροχιάς, καθώς και γεωστατικών δορυφόρων. Η συνεργασία του Δημοσίου με την ΟΗΒ αναμένεται να δώσει στη χώρα μας τη δυνατότητα να σχεδιάσει και να κατασκευάσει δορυφορικά συστήματα και εφαρμογές με βάση τις δικές της ανάγκες, να αναβαθμιστεί από καταναλωτή τεχνολογίας αιχμής σε παραγωγό και ταυτόχρονα, να αναβαθμίσει τις δυνατότητες του ελληνικού επιστημονικού και τεχνικού δυναμικού.

Σημαντικό βήμα

Πλέον, μπορούμε να ξανακερδίσουμε το στοίχημα της υψηλής τεχνολογίας και της επιστροφής του - υψηλής κατάρτισης - προσωπικού της χώρας που έχει αναζητήσει εργασία στο εξωτερικό”, σχολίασε αναφερόμενος στη συμφωνία ο Έλληνας Υπουργός, κ. Παππάς.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ESA, Johann Dietrich Woerner, ανέφερε: “Είναι σημαντικό να στηριχθούν οι νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα, οι οποίες ασχολούνται με τις νέες τεχνολογίες. Οι επιχειρήσεις, που θα συνεργαστούν με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, θα έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν σημαντικούς οικονομικούς πόρους, καθώς και πολύτιμη τεχνογνωσία, με στόχο τη γρήγορη ανάπτυξή τους”.

διαβάστε περισσότερα εδώ: sepe.grLandingCast

Awesome websites for Podcasts
20-10-2018 - 10:46
δείτε περισσότερα

Mood Mingle

A social network based on moods
20-10-2018 - 10:03
δείτε περισσότερα

Moplan

How much can you spend today?
20-10-2018 - 10:00
δείτε περισσότερα

CoinsAlbum

A simple way show the price changes of the virtual currency
20-10-2018 - 10:00
δείτε περισσότερα

Hype Link

List links to social, streaming platforms, and more.
20-10-2018 - 10:00
δείτε περισσότερα

Stairs Rush Reloaded

Retro Hoppy Arcade
20-10-2018 - 10:00
δείτε περισσότερα

1ty.me

Self destructing links for sharing sensitive information
20-10-2018 - 10:00
δείτε περισσότερα

Drafta

A place to keep your design projects
20-10-2018 - 10:00
δείτε περισσότερα

Amazing Fables

Personalised Books For Young Readers
20-10-2018 - 10:00
δείτε περισσότερα

TLDRdaily with Matt and Co

5-min daily podcast where interesting people TLDR an article
19-10-2018 - 16:42
δείτε περισσότερα