Η παγκόσμια κίνηση δεδομένων μέσω LTE θα υπερδιπλασιαστεί το 2018

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Νέο ρεκόρ σημειώθηκε το 2017 στην κίνηση δεδομένων μέσω δικτύων LTE, η οποία, σε παγκόσμιο επίπεδο, υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Η επιθυμία των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο να καταναλώνουν δεδομένα ακόμη και εν κινήσει, θα συνεχίσει να εκτοξεύει την κίνηση data σε νέα ύψη. Η κυκλοφορία δεδομένων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας τεχνολογίας LTE θα εξακολουθήσει να αυξάνεται, καθώς και για  το 2018 αναμένεται ρυθμός ανάπτυξης αντίστοιχος με αυτόν που σημειώθηκε το 2017.

Σύμφωνα με σχετικό report της εταιρείας BICS, στα τέλη Δεκεμβρίου 2017, συνολικά, 562 φορείς εκμετάλλευσης προσέφεραν υπηρεσίες LTE σε παγκόσμιο επίπεδο, αριθμός αυξημένος κατά 25% ετησίως. Η χρήση της τεχνολογίας  LTE απογειώθηκε στην Ε.Ε., καθώς επιτεύχθηκε αύξηση κατά 600%-800% σε σύγκριση με το 2016 χάρη, κυρίως, στην κατάργηση των τελών περιαγωγής στις 15 Ιουνίου 2017. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η μελέτη της BICS, περίπου το 20% των συνδρομητών στην Ε.Ε. δεν έχει ακόμη επωφεληθεί από τον νέο κανονισμό περιαγωγής, επιβεβαιώνοντας μια πρόσφατη έρευνα της Eurostat.

Ως εκ τούτου, η BICS αναμένει μια ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στην κυκλοφορία δεδομένων μέσω δικτύων LTE στην περιοχή φέτος, καθώς η διείσδυση του “Roam Like Home” μεταξύ των συνδρομητών αυξάνεται και οι φορείς εκμετάλλευσης προσφέρουν πιο ανταγωνιστικά πακέτα.

“Το “Roam Like Home” έχει ενισχύσει τις προσδοκίες των καταναλωτών για υψηλής ποιότητας, προσιτές υπηρεσίες περιαγωγής, όπου κι αν ταξιδεύουν. Οι φορείς εκμετάλλευσης άλλων περιοχών του πλανήτη θα επιδιώξουν μια παρόμοια κατάσταση φέτος, προσφέροντας καλύτερα πακέτα στους συνδρομητές, βελτιστοποιώντας ταυτόχρονα την κυκλοφοριακή ροή και την αποδοτικότητα κόστους. Τέλος, κατά το επόμενο έτος αναμένουμε ότι η κυκλοφορία δεδομένων μέσω LTE θα επηρεαστεί από την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR) της Ε.Ε.”, αναφέρει η μελέτη.

Η δυναμική της Αφρικής

Το 2017 ήταν, επίσης, το έτος κατά το οποίο η χρήση της τεχνολογίας LTE στην Αφρική εκτοξεύθηκε στα ύψη. Τα τελευταία στοιχεία της BICS δείχνουν αύξηση του αριθμού των παρόχων, που έχουν εισάγει την τεχνολογία LTE στην περιοχή, ακολουθώντας τα βήματα των μεγάλων παικτών που ξεκίνησαν παρόμοιες προσφορές τα προηγούμενα χρόνια. Η Αφρική, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, θα συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό τομέα για την τεχνολογία του LTE και το 2018, καθώς είναι μία από τις μοναδικές ηπείρους με μεγάλο ποσοστό χωρών που δεν διαθέτουν ακόμη υπηρεσίες LTE.

“Καθώς οι υποδομές βελτιώνονται και η παγκοσμιοποίηση εξελίσσει την τεχνολογία από “είδος πολυτελείας” σε ένα από τα θεμελιώδη “ανθρώπινα δικαιώματα”, θα δούμε έναν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό φορέων εκμετάλλευσης, σε όλο τον κόσμο, να προσφέρουν υποδομές και τεχνολογία LTE, ώστε να διασφαλίσουν ότι παραμένουν ανταγωνιστικοί”, αναφέρει η ανάλυση της BICS.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr