Η Ασία επανήλθε το 2017 το επίκεντρο της παγκόσμιας καινοτομίας

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Την πρώτη θέση μεταξύ των πιο καινοτόμων περιοχών του πλανήτη, ανέκτησε το 2017 η Ασία. Μετά από μια σύντομη απουσία από την πρωτιά της κατάταξης με τους πιο καινοτόμους οργανισμούς και επιχειρήσεις, την οποία έχασε προς όφελος των ΗΠΑ το 2016, το 2017 η Ασία επανήλθε στην κορυφή αυτή της λίστας, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση 2017 “Top 100 Global Innovators” της Clarivate Analytics, η οποία προσδιορίζει τους 100 κορυφαίους παγκόσμιους καινοτόμους παγκοσμίως.

Η Clarivate Analytics, μέσω του Top 100 Global Innovators, αναλύει, σε ετήσια βάση από το 2011, τις τάσεις πνευματικής ιδιοκτησίας και ευρεσιτεχνιών με βάση αποκλειστικά δεδομένα, για να καθορίσει τις πιο καινοτόμες εταιρείες και ιδρύματα στον κόσμο. Η ανάλυση καλύπτει τέσσερα βασικά κριτήρια: τον όγκο των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, την επιτυχία, τον παγκόσμιο χαρακτήρα και την επιρροή.

Από τα ευρήματα της έρευνας, για το 2017, προκύπτει η παγκόσμια πρωτοπορία της Ασίας σε θέματα καινοτομίας: 45 επιχειρήσεις της περιοχής περιλαμβάνονται στην κατάταξη “Top 100 Global Innovators”, επίδοση βελτιωμένη κατά 15% σε σχέση με το 2016. Εταιρείες, όπως η Honda, η Komatsu, η Samsung και η Toyota, καθώς και οι Fuji Electric, Hon Hai και Nichia, περιλαμβάνονται στη λίστα. Η κυριαρχία της Ασίας σε επίπεδο καινοτομίας αποδεικνύει στην πράξη, σύμφωνα με τους αναλυτές της έκθεσης, ότι η περιοχή παράγει καινοτομία υψηλότερης ποιότητας, την οποία εμπορευματοποιεί επιτυχώς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ευρώπη

Η Βόρεια Αμερική βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 36 εταιρείες να εμφανίζονται στο “Top 100 Global Innovators”. Πρόκειται για εταιρείες, όπως το Facebook, το Molex και το Western Digital, η Apple, η Abbott Laboratories, η Boeing και η Microsoft.

Η Ευρώπη βρίσκεται σταθερά πίσω από την Ασία στην παραγωγή καινοτομίας, με την ευρωπαϊκή εκπροσώπηση στο “Top 100 Global Innovators” για το 2017 να πέφτει στους 19 οργανισμούς, σε σύγκριση με 22 πέρυσι. Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ελβετία αντιπροσωπεύουν το 75% των ευρωπαϊκών συμμετοχών στο “Top 100 Global Innovators” για το 2017.

Οι οργανώσεις του “Top 100 Global Innovators” για το 2017 αντιπροσωπεύουν τρεις ηπείρους και 11 διαφορετικές αγορές, με σημαντικούς κόμβους καινοτομίας την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, που αντιπροσωπεύουν το 75% του συνόλου. Ογδόντα πέντε από τους “Top 100 Global Innovators” 2017 εμφανίστηκαν, επίσης, στον κατάλογο του 2016, ενώ έξι είναι νέοι στην έκθεση.

Ψηφιακή τεχνολογία

Όσον αφορά την κλαδική προέλευση των εταιρειών, που κυριαρχούν στη λίστα του “Top 100 Global Innovators” για το 2017, η συνεχιζόμενη έκρηξη των “έξυπνων” συσκευών και του IoT οδήγησε σε αύξηση του αριθμού των εταιρειών του κλάδου του hardware και της ψηφιακής βιομηχανίας κατά 17%, από 29 σε 34 το 2017.

“Καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει γεωπολιτικές μετατοπίσεις και σημαντικές οικονομικές μεταβολές, η μόνη σταθερά, που επιτρέπει στους ηγέτες να επιδεικνύουν προσαρμοστικότητα στις συνθήκες, είναι η εστίαση στην καινοτομία. Βοηθά στην ανάπτυξη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, οδηγώντας στη δημιουργία βιώσιμων οικονομιών, που καθιστούν εφικτές τις κοινωνικές βελτιώσεις και την ευημερία των πολιτών”, ανέφερε εκ μέρους της Clarivate Analytics ο Daniel Videtto.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr