Eπιβράβευση καινοτομικών startups στον Τουρισμό και συμμετοχή τους στο GSMA Mobile World Congress 2018

    Από: Startup Team

Ο ΣΕΚΕΕ βραβεύει τις 3 πρώτες ομάδες που θα διακριθούν στο FU- TOURISM18 STARTUP SESSION στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Hotel Tech (www.hoteltech.gr), που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 στο Wyndham Grand Athens Hotel. Πρόκειται για μια ειδική, παράλληλη ενότητα, με τη συμμετοχή ορισμένων από τις πλέον δυναμικές ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό, πρόκειται να παρουσιάσουν τις ιδέες και τις λύσεις που έχουν αναπτύξει.

Συγκεκριμένα, τα βραβεία των τριών πρώτων ομάδων θα είναι: α) Δυνατότητα συμμετοχής τους στο ελληνικό περίπτερο στο μεγαλύτερο γεγονός της ψηφιακής επικοινωνίας, το Mobile World Congress (MWC) 2018 που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη, Ισπανία από 26 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου. Η πρώτη ομάδα που θα διακριθεί θα συμμετέχει με εκθετήριο και οι άλλες δύο θα παρουσιάζονται στο εθνικό περίπτερο. β) Επίσης, στις διακριθείσες ομάδεςπροσφέρεται η δυνατότητα να γίνουν μέλη στον ΣΕΚΕΕ με δωρεάν συνδρομή για τα 2 πρώτα χρόνια.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει για έκτη συνεχή φορά στη διεθνή έκθεση – συνέδριο GSMΑ Mobile World Congress 2018, που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από 26 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου, καθώς και για πρώτη φορά, στην ειδική παράλληλη εκδήλωση Four Years from Now (4YFN), που απευθύνεται στις νεοφυείς επιχειρήσεις – startups.

Η φετινή ελληνική παρουσία στην κορυφαία αυτή εκδήλωση, θα είναι αναβαθμισμένη, με δύο Εθνικά Περίπτερα, στον κεντρικό χώρο της έκθεσης και στον χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων, στα οποία καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι συλλογικοί φορείς επιχειρήσεων από το χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας και επικοινωνίας, αλλά και τα συναφή ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, καθώς και οι δομές υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Η ελληνική συμμετοχή  συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, τοEnterprise Greece και τον ΣΕΚΕΕ, με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ, του Corallia και της ΕΕΚΤ, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της προσέλυκσης επενδύσεων για τον κλάδο της τεχνολογίας  και περιλαμβάνει τη συμμετοχή στις μεγαλύτερες διεθνείς εκδηλώσεις. Κυριότερες από αυτές είναι: CeBIT,  IoT World Congress, Game Connection, Aerospace Show, κλαδικές εκθέσεις Ναυτιλιακής Τεχνολογίας, Αγροδιατροφής κ.α..

Επιπλέον, η ελληνική συμμετοχή τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της ΓΓΕΤκαι τη χορηγική υποστήριξη της Samsung.