Πόσες Ημέρες έχεις να μπεις στο STARTUP.GR? Δες τι έχασες 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


MITEF GREECE STARTUP COMPETITION| Ανακοίνωση semifinalists

MITEF GREECE STARTUP COMPETITION| Ανακοίνωση semifinalists
Ημερομηνία: 16/02     Εμφανίσεις: 1008

Σε συνέχεια της πρόσκλησης που απηύθυνε το MIT Enterprise Forum Greece για συμμετοχή στο διαγωνισμό MITEF Greece  Startup  Competition 2018, που διεξάγεται για 4η συνεχή χρονιά στη χώρα μας, ανακοινώνεται η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού καθώς και οι ομάδες που προκρίθηκαν στoν ημιτελικό γύρο. O διαγωνισμός στοχεύει στο να συμβάλει ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση και την προώθηση της ελληνικής τεχνολογικής επιχειρηματικότητας.

Οι 24 ομάδες που αναδείχθηκαν και εντάσσονται πλέον στο 3μηνο πρόγραμμα του διαγωνισμού, το οποίο περιλαμβάνει mentoring & workshops, είναι με αλφαβητική σειρά οι ακόλουθες: ΑΓΩ, Advanced Intelligent Robotics, Agile Agriculture Technologies, AJM Med-i-caps, Algotracing Technologies, BoatsAdvisor®, Cashloop, DeepMed IO LTD, Disabledbook, Drizz, eNVy softworks, HireProfs, iBusiness, IFAAacademy, Ingredio, Innate Repair, Intellihost, Lawcals, Local Buddy, New Element, Pegneon, Quantimetrica, Solumbro και SWAP.

Αξίζει να σημειωθεί πως  από τις ομάδες που πέρασαν στον επόμενο γύρο, 7 ανήκουν στο χώρο του Software, 6 στον τομέα της Βιοτεχνολογίας & Υγείας, 3 στο χώρο του Internet & Web, 2 στο χώρο του Computer & Electronics Hardware, ενώ τέλος 6 εξ’ αυτών ειδικεύονται σε άλλους τομείς (Τουρισμός, Fintech κ.α.).

Το πρόγραμμα της δεύτερης φάσης ξεκινά από τις 15 Φεβρουαρίου και θα λήξει στις 15 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια αυτού αξιόλογοι μέντορες της ελληνικής και διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής θα καθοδηγήσουν τις ομάδες. Παράλληλα,  οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος όπως Perfect Pitch, Νομικά θέματα, Marketing & Επικοινωνία, Στρατηγικές Ανάπτυξης & Χρηματικό-οικονομικά, Διαπραγματευτικές Ικανότητες και Ανθρώπινο Δυναμικό, που θα πραγματοποιηθούν από στρατηγικούς συνεργάτες του MITEF Greece. Για 2η χρονιά μεγάλο μέρος του περιεχομένου των εργαστηρίων περιλαμβάνει υλικό από προγράμματα επιχειρηματικότητας, που πραγματοποιούνται στο πανεπιστήμιο του MIT, με την υποστήριξη και εισηγήσεις από την EY. Στο τέλος του 3μηνου προγράμματος οι 10 επικρατέστερες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη και τελική φάση.

H Τελετή Λήξης και Απονομής του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου, 2018, στην Αθήνα. Την ημέρα εκείνη οι 10 finalists θα παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους πρόταση μπροστά στο κοινό και η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 3 νικήτριες ομάδες οι οποίες θα προβάλλουν: α) σημαντική βελτίωση της αξίας της επιχειρηματικής τους πρότασης, και β) τις σημαντικότερες προοπτικές εμπορικής αξιοποίησης και ανταγωνιστικής παρουσίας στη διεθνή αγορά. Πέρα από τη βράβευση και απονομή χρηματικών και σε είδος επάθλων, ένα ακόμα όφελος για τους νικητές αποτελεί η διεθνής αναγνώριση και η προβολή μέσα από το MITEF Global, το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο, που ασχολείται με την καινοτομία και την τεχνολογική επιχειρηματικότητα.

Την προσπάθεια του MIT Enterprise Forum στην Ελλάδα για την πραγματοποίηση του διαγωνισμού υποστηρίζουν χορηγοί, στρατηγικοί συνεργάτες καθώς και χορηγοί επικοινωνίας. Χρυσός χορηγός είναι το The Hellenic Initiative ενώ ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός The People’s Trust επιδιώκοντας να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του οικοσυστήματος των τεχνολογικών startups, υποστηρίζει το φετινό διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition προσφέροντας τα χρηματικά ποσά των βραβείων του διαγωνισμού για τους 3 νικητές. Μεγάλοι υποστηρικτές του διαγωνισμού είναι η Alpha Bank, η Damma Holdings S.A., η και το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Χορηγός φιλοξενίας είναι το Athenaeum Intercontinental Hotel. Στρατηγικοί συνεργάτες του οργανισμού είναι οι εταιρίες Korn Ferry|HayGroup, Microsoft, POTAMITISVEKRIS, Sylipsis, Regus και Dracopoulos & Vassalakis LP. Υποστηρικτής των εκδηλώσεων είναι η εταιρία Eventora ενώ Community Partners είναι το Mindspace και η Moosend. Χορηγοί επικοινωνίας του διαγωνισμού είναι: emea.gr, epixeiro.gr, Startupper.gr, insider.gr, reporter.gr, reader.gr και startup.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστοσελίδα www.mitefgreece.org/ και τα social media του ΜΙΤΕF Greece.
Shoe Leather

Connects publications to writers in towns they want to cover
13-11-2018 - 20:19
δείτε περισσότερα

Radivision

”ESPN for Entrepreneurship” Platform
13-11-2018 - 19:58
δείτε περισσότερα

TriviaMob

Just a dope live game show
13-11-2018 - 18:55
δείτε περισσότερα

Quartz Membership

A new community-driven news platform and membership product
13-11-2018 - 18:38
δείτε περισσότερα

Bon Temps

Organic teas, no artificial flavors or bleaches
13-11-2018 - 17:20
δείτε περισσότερα

Hear Me Out!

Improve your city by sharing, discussing the ideas in public
13-11-2018 - 16:57
δείτε περισσότερα

The Freelancer Toolkit

Collection of tools and services for freelancers
13-11-2018 - 15:15
δείτε περισσότερα

Channels

Send money like text messages in a new multi-currency wallet
13-11-2018 - 15:11
δείτε περισσότερα

Coin2shop

Buy on Ebay and Amazon with crypto-currency 💰
13-11-2018 - 14:55
δείτε περισσότερα

Rendez

Make appointments in a snap 📅🤙
13-11-2018 - 14:53
δείτε περισσότερα