H «προφητεία» του δισεκατομμυριούχου Richard Branson

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Οι υπερηχητικές επιβατικές πτήσεις είναι το «next big thing» σύμφωνα με τον επιχειρηματία.

Τα υπερηχητικά αεροπορικά ταξίδια, τα οποία έληξαν πριν από πάνω από μια δεκαετία μαζί με την απόσυρση του αεροσκάφους Concorde, θα επανέλθουν και θα μετασχηματίσουν τον αεροπορικό κλάδο μέσα στα επόμενα χρόνια.

Αυτό, τουλάχιστον, «προφητεύει» ο δισεκατομμυριούχος Richard Branson.

«Το next big thing θα είναι η επιστροφή των υπερηχητικών ταξιδιών και ελπίζω αυτό να συμβεί κατά τη διάρκεια της ζωής μου. Οι άνθρωποι θα ταξιδεύουν με αστραπιαία ταχύτητα σε όλο τον κόσμο» είπε ο Branson σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television.

«Μακάρι αυτό να γίνεται με έναν τρόπο που θα είναι φιλικός προς το περιβάλλον», πρόσθεσε ο γνωστός επιχειρηματίας.

Η Virgin Atlantic του Branson συνεργάζεται με την Boom Technology Inc. πάνω στην ανάπτυξη ενός υπερηχητικού τζετ και η Japan Airlines έχει ήδη εκφράσει πρόθεση αγοράς έως και 20 αεροσκαφών από τη νεοφυή επιχείρηση με έδρα στο Κολοράντο.

Η Boom σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα υπερηχητικό αεροσκάφος 45 έως 55 θέσεων με ταχύτητα 2,2 Mach, το οποίο θα καλύπτει την απόσταση Νέα Υόρκη-Λονδίνο σε περίπου τρεις ώρες.

Το Concorde, το οποίο πετούσε με τα χρώματα της British Airways και της Air France, «συνταξιοδοτήθηκε» το 2003, συμπληρώνοντας σχεδόν τρεις δεκαετίες σε υπηρεσία.

Το υπέρογκο κόστος λειτουργίας οδήγησε τελικά στην εγκατάλειψη των συγκεκριμένων αεροσκαφών.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com