Οκτώ καινοτόμες startups αναμετρώνται στον διαγωνισμό “The Squeeze” την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

    Από: Startup Team

Ο πιο συναρπαστικός διαγωνισμός για startups The Squeeze του Orange Grove επιστρέφει για δωδέκατη συνεχή φορά στις 8 Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας! Η συγκυρία αυτή αποτελεί αφορμή να στρέψουμε το βλέμμα στις startups που το μυστικό της επιτυχίας τους «κρύβει» μια γυναίκα.

Το Orange Grove, το διεθνές startup incubator της Αθήνας που ξεκίνησε ως πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, θα προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία. Οχτώ φιλόδοξοι startuppers θα παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα επί σκηνής, σε ένα ευρύ κοινό αποτελούμενο από επενδυτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και startup enthusiasts, καθώς και ένα διακεκριμένο διεθνές πάνελ κριτών, στον πιο ενθουσιώδη pitching διαγωνισμό. Οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν 15.000€ ή 10.000€ σε χρηματικό έπαθλο!

Ο πρώτος διαγωνισμός “The Squeeze” του 2018 θα είναι ακόμα πιο συναρπαστικός, καθώς θα πραγματοποιηθεί την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, γεγονός που αποτελεί μια εκπληκτική αφορμή για να γιορτάσουμε την επιτυχία στη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα! Για τον σκοπό αυτό, την Κριτική Επιτροπή θα αποτελέσουν καταξιωμένες γυναίκες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ξεχωρίζουν για την επαγγελματική τους επιτυχία και το διεθνές τους status.

Πιο συγκεκριμένα οι γυναίκες που θα αναδείξουν τους φετινούς νικητές θα είναι:

Gigi Wang, Industry Fellow, Sutardja Center for Entrepreneurship, UC Berkeley; Managing Partner, MG-Team, LLC

Monica Dodi, Co-Founder and Managing Director, Women’s Venture Capital Fund

Ηρώ Αθανασίου, π. EVP and Managing Director Unilever Greece & Cyprus

Μυρτώ Παπαθάνου, Partner, Metavallon VC

 

Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο Ολλανδός δημοσιογράφος Jan Franke, founder της Franke Kramer Innovations!

Τον διαγωνισμό “The Squeeze” θα πλαισιώνουν sideevents στα οποία πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει και πάλι η γυναικεία επιχειρηματικότητα με σκοπό την ανάδειξη και την ενθάρρυνσή της.

Ο 12ος διαγωνισμός “The Squeeze” διοργανώνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του ρόλου των Η.Π.Α. ως τιμώμενη χώρα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η συνεργασία αυτή θα προσφέρει την ευκαιρία στις startups να «πιτσάρουν» την ιδέα τους σε ένα ακόμα πιο ευρύ κοινό και να λάβουν σημαντική βοήθεια από τις δυο Αμερικανίδες ειδικούς Monica Dodi και Gigi Wang!

Το “The Squeeze” πραγματοποιείται με τη Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ως μέρος της πρωτοβουλίας του για την «Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων». Μετά τον διαγωνισμό, η εκδήλωση θα συνεχιστεί με ευκαιρίες δικτύωσης και άφθονη μπύρα, προσφορά της Heineken μεγάλου χορηγού του Orange Grove, και πίτσα από τον υποστηρικτή της εκδήλωσης LArtigiano.

Ο διαγωνισμός “The Squeeze” είναι ανοιχτός προς το κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη. Παρακαλούμε να κάνετε την εγγραφή σας έγκαιρα στο Eventbrite!

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.orangegrove.eu, ενώ έχετε τη δυνατότητα  να παρακολουθείτε τα νέα μας σε Facebook, Twitter και Instagram.