Πόσες Ημέρες έχεις να μπεις στο STARTUP.GR? Δες τι έχασες 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Το 5ο Open Coffee Heraklion υπόσχεται να.. μας ταξιδέψει!

Το 5ο Open Coffee Heraklion υπόσχεται να.. μας ταξιδέψει!
Ημερομηνία: 22/02     Εμφανίσεις: 470

Όταν ακούμε για τον τουρισμό στην Ελλάδα συνήθως σκεφτόμαστε θάλασσα, ήλιο, ωραίο φαγητό, ξενοδοχεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Πέρα όμως από τις παραδοσιακές και διαχρονικές υπηρεσίες τουρισμού συναντάμε τα τελευταία χρόνια νεοφυείς επιχειρήσεις που, βασιζόμενες στην τεχνολογία και την καινοτομία, επενδύουν στον τουριστικό τομέα δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στην εμπειρία των επισκεπτών. Οι τουριστικού ενδιαφέροντος startups συμβάλλουν έντονα στην τουριστική βιομηχανία και βοηθούν την Ελλάδα να εδραιωθεί ακόμη περισσότερο ως διεθνής προορισμός διακοπών!

Το 5o Open Coffee Heraklion, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου, θα μας “ταξιδέψει” μέσα από τρεις επιχειρήσεις που φιλοδοξούν να επαναπροσδιορίσουν τον όρο τουρισμός -τον τρόπο που εμείς και οι επισκέπτες μας ταξιδεύουμε ή βιώνουμε μια τουριστική εμπειρία.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος χώρος φιλοξενίας του συγκεκριμένου Open Coffee event από ένα μουσείο που δίνει παλμό στην τουριστική ζωή του Ηρακλείου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (www.nhmc.uoc.gr).

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 18:00 και το Crop (www.crop.coffee/el) θα μας προετοιμάσει δυναμικά για τις ομιλίες, προσφέροντάς μας τον πιο αρωματικό καφέ της πόλης. Στις 18:30 θα ξεκινήσουν οι ομιλίες, οι οποίες θα είναι:

  • Δάφνη Τσεβρένη, Co-founder & CBDO της Clio Muse

( https://cliomusetours.com/)
Η Δάφνη θα είναι η ξεναγός μας σε μια ιστορία στην οποία τρεις νέοι, από διαφορετικά μεταξύ τους backgrounds που τους ενώνει η αγάπη τους για τον πολιτισμό, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης αλλά και πώλησης θεματικών πολιτιστικών ψηφιακών διαδρομών. Σκοπός τους είναι επαγγελματίες και φορείς στο χώρου του πολιτισμού και του τουρισμού, να δημοσιεύουν την διαδρομή τους, ώστε στη συνέχεια επισκέπτες και ταξιδιώτες να απολαμβάνουν ποικίλες ξεναγήσεις στην πόλη, σε μουσεία και άλλους εκθεσιακούς χώρους.

 

Θα μας μιλήσει για το πώς μια παρέα τεσσάρων φίλων χωρίς κάποιο επιχειρηματικό background κατάφερε να “ταράξει τα νερά” στη βιομηχανία της ακτοπλοΐας και του τουρισμού. Η ιδέα τους καλύπτει ένα πραγματικό κενό της αγοράς, που όλοι έχουμε αντιμετωπίσει στις διακοπές μας, δημιουργώντας μια καινοτόμα πλατφόρμα κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Ο Χρήστος θα μας εξηγήσει πώς η ιδέα τους έγινε πράξη, τι αντιμετώπισαν στο «ταξίδι» τους μέχρι τώρα, τι έμαθαν όταν αποφάσισαν να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα και θα μας δώσει πληροφορίες για τη σημασία που έχει η startup τους για την τουριστική βιομηχανία.

 

Τι συμβαίνει όταν μερικές expert μαμάδες αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν μια προσωποποιημένη ταξιδιωτική εμπειρία για όλη την οικογένεια; Λέγεται Kids Love Greece και πρόκειται για μία πλατφόρμα που αναδεικνύει την Ελλάδα, ξεκινώντας από την Κρήτη, σαν ένα ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές, με βάση την αντικειμενική πληροφόρηση αποκλειστικά από προσωπικές εμπειρίες γονέων. Θα ακούσουμε λεπτομέρειες για την εξέλιξη της ιδέας τους και για το πώς κατάφερε ένα portal με πληροφορίες να αποκτήσει το δικό του προϊόν, κοινότητα και πελάτες, διατηρώντας τις αρχικές αξίες της ομάδας.

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων θα υπάρχει ο καθιερωμένος χρόνος για να μιλήσουμε με τους ομιλητές και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, να ανταλλάξουμε γνώμες για όσα ακούσαμε και να αναρωτηθούμε για τις δικές μας ιδέες και δραστηριότητες.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους όσους δημιουργούν ή θέλουν να δημιουργήσουν, για εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν με το επιχειρείν, να γνωρίσουν ανθρώπους μέσα από το χώρο αυτό, να ανταλλάξουν ιδέες ή να εξελίξουν τις ήδη υπάρχουσες.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν όμως οι θέσεις περιορισμένες. Γι’ αυτό δήλωσε τη συμμετοχή σου εδώ: https://goo.gl/w89G25

 

 

Μάθε περισσότερες πληροφορίες για το Open Coffee Heraklion
Shoe Leather

Connects publications to writers in towns they want to cover
13-11-2018 - 20:19
δείτε περισσότερα

Radivision

”ESPN for Entrepreneurship” Platform
13-11-2018 - 19:58
δείτε περισσότερα

TriviaMob

Just a dope live game show
13-11-2018 - 18:55
δείτε περισσότερα

Quartz Membership

A new community-driven news platform and membership product
13-11-2018 - 18:38
δείτε περισσότερα

Bon Temps

Organic teas, no artificial flavors or bleaches
13-11-2018 - 17:20
δείτε περισσότερα

Hear Me Out!

Improve your city by sharing, discussing the ideas in public
13-11-2018 - 16:57
δείτε περισσότερα

The Freelancer Toolkit

Collection of tools and services for freelancers
13-11-2018 - 15:15
δείτε περισσότερα

Channels

Send money like text messages in a new multi-currency wallet
13-11-2018 - 15:11
δείτε περισσότερα

Coin2shop

Buy on Ebay and Amazon with crypto-currency 💰
13-11-2018 - 14:55
δείτε περισσότερα

Rendez

Make appointments in a snap 📅🤙
13-11-2018 - 14:53
δείτε περισσότερα