Οι κανόνες για τα χρήματα που οι πολύ πλούσιοι μαθαίνουν στα παιδιά τους

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Η αλήθεια είναι πως αν στα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα υπήρχε μια σχολή που είχε ως αντικείμενο σπουδή τον (σίγουρο) τρόπο για να γίνεις πλούσιος, λογικά θα χρειαζόσουν πολλές χιλιάδες μόρια για να εισαχθείς.

Επειδή όμως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, έχουμε εδώ τη δεύτερη καλύτερη μάλλον λύση: ένα βιβλίο -με τίτλο Secrets Self-Made Millionaires teach their Kids– γραμμένο από τον συγγραφέα και αυτοδημιούργητο εκατομμυριούχο Steve Siebolt για το πως να βγάλεις τρελά λεφτά.

Ο συγγραφέας αφού πήρε συνέντευξη σε περισσότερους από 1200 πολυεκατομμυριούχους μέσα σε περίπου 30 (!) χρόνια, κατέληξε στα παρακάτω διδάγματα μεταξύ άλλων.

Για το τι δηλαδή διδάσκουν οι πολύ πλούσιοι στα παιδιά τους, ώστε και εκείνα να ακολουθήσουν τα βήματά τους.

Η επιτυχία δεν έρχεται τσάμπα

Όπως τίποτα άλλωστε στη ζωή. Αντίθετα πρέπει να επενδύσεις, να πληρώσεις και να μοχθήσεις για να την αποκτήσεις. Να δώσεις χρόνο, διάθεση και -ναι- χρήμα για αυτή.

Γίνε πλούσιος λύνοντας προβλήματα

Τα προβλήματα εκεί έξω υπάρχουν για να τυραννούν τους ανθρώπους. Κι εκείνοι ζητούν (πολλές φορές απεγνωσμένα) λύση σε αυτά. Αν είσαι εκείνος που θα τους δώσει εκείνο που ζητούν, τότε θα βγάλεις λεφτά. Κι όσο πιο μεγάλα προβλήματα λύνεις, τόσο περισσότερα λεφτά θα βγάλεις λογικά.

Πίστεψε στον στόχο σου

Ο συγγραφέας τονίζει πως από όλους τους πολυεκατομμυριούχους που μίλησε, όλα αυτά τα χρόνια, δε συνάντησε ούτε έναν που να μην πίστευε ότι θα γίνει (ή θα παραμείνει) πολύ πλούσιος. Προφανώς η αυτοπεποίθηση παίζει ρόλο.

Μάζεψε γύρω σου επιτυχημένους ανθρώπους

Για δύο λόγους: πρώτον διότι μπορείς να μάθεις από εκείνους που τα έχουν ήδη καταφέρει και, δεύτερον, γιατί ο έξυπνος άνθρωπος ξέρει πως όσα και να καταφέρει μόνος του, θα καταφέρει πολύ περισσότερα με τους κατάλληλους συνεργάτες.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com