Οι καλές ιδέες βρίσκουν τον δρόμο τους στον 6ο κύκλο του egg!

    Από: Startup Team

Την έναρξη του νέου κύκλου του egg – enter•grοw•go, ανακοίνωσαν η Eurobank και το Corallia, δίνοντας για 6η συνεχή χρονιά την ευκαιρία σε νέες επιχειρηματικές ιδέες να αναδειχθούν, μέσα από μια ολοκληρωμένη και καλοδουλεμένη σειρά σταδίων που οδηγεί στην επιτυχία.

Για πρώτη χρονιά φέτος, ο 6ος κύκλος του egg εγκαινιάζει μία νέα ολοκληρωμένη δέσμη χρηματοδοτικών επιλογών, που απευθύνεται στις νέες επιχειρήσεις προκειμένου να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Αναλυτικότερα, παρακολουθώντας τις ανάγκες που διαμορφώνονται στην ελληνική αγορά, δίνεται στους νέους επιχειρηματίες η δυνατότητα να αξιοποιήσουν και νέα κανάλια χρηματοδότησης:

  • Δυνατότητα χρηματοδότησης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EASI και σε συνεργασία με την AFI (Action Finance Initiative) στα στάδια «εκκόλαψης» εντός του Προγράμματος.
  • Δάνεια Κεφαλαίου Κίνησης και μακροπρόθεσμα δάνεια.
  • Η Eurobank προτίθεται να συμμετάσχει σε 2 funds του EquiFund, της επενδυτικής πλατφόρμας η οποία επενδύει σε νεοφυείς εταιρείες και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF). Μέσω των δύο funds θα μπορούν να υποστηριχθούν χρηματοδοτικά:
    α) επιχειρηματικές ομάδες με καινοτόμες ιδέες στο ξεκίνημά τους (ομάδες Beyond Hackathon & egg) και
    β) εταιρείες που «γεννιούνται» μέσα στα Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα.
  • Από τον προσεχή Μάιο, μέσω του Equity Crowd Funding Portal της Eurobank Equities, οι νέες επιχειρήσεις θα μπορούν να αναζητούν χρηματοδότες και μέσω του Crowd Equity Funding.
  • Οι επιχειρηματικές ομάδες υποστηρίζονται περαιτέρω μέσω των χρηματικών βραβείων Eurobank.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο τελικός στόχος, που δεν είναι άλλος από την επιτυχία  μιας αρχικής επιχειρηματικής ιδέας, βελτιώνονται περαιτέρω τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Προγράμματος για την ένταξη των επιχειρηματικών ομάδων στο Πρόγραμμα, στα πρότυπα των πλέον σύγχρονων οικοσυστημάτων διεθνώς:

  • Διευρύνεται στα 3 χρόνια από 2 που ίσχυε έως τώρα, ο χρόνος ζωής που μπορεί να έχει μια εταιρεία για να συμμετάσχει στο egg
  • Αυξάνεται στα 6 άτομα ο μέγιστος αριθμός των ατόμων ανά συμμετοχή (επιχειρηματική ομάδα) από τα 4 άτομα που ίσχυε στους προηγούμενους κύκλους.

Παράλληλα, ενισχύεται το πρόγραμμα εξωστρέφειας των νέων επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο egg, καθώς και οι δράσεις διασύνδεσής τους με την πραγματική οικονομία, με σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών σε συνεργασία με αναγνωρισμένους εγχώριους αλλά και διεθνείς φορείς.

Ποιες προτάσεις μπορούν να υποβληθούν στον 6ο κύκλο του egg;

Οι καλές ιδέες βρίσκουν τον δρόμο τους στον 6ο κύκλο του egg!

Προτάσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας, οι οποίες πληρούν τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά. Ενθαρρύνονται ιδιαίτερα επιχειρηματικά σχέδια τα οποία συμβαδίζουν με τις τρέχουσες και αναδυόμενες επιχειρηματικές τάσεις της οικονομίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο (π.χ. Χρηματοοικονομικές Τεχνολογίες και Εφαρμογές), κάνουν ευρεία χρήση καινοτομιών και νέων τεχνολογιών και διακρίνονται από σημαντικής έκτασης εφαρμογή στην καθημερινή ζωή (π.χ. Τεχνολογίες και Εφαρμογές Πληροφορικής και Επικοινωνιών – Βιοτεχνολογία – ΙοΤ), ή/και συμβάλλουν στην εξωστρέφεια και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας (π.χ. Καινοτόμες Εφαρμογές Τουρισμού).

Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις;

Οι καλές ιδέες βρίσκουν τον δρόμο τους στον 6ο κύκλο του egg!

Άτομα ηλικίας από 18 έως 49 ετών, οι οποίοι επιθυμούν να μετατρέψουν σε επιτυχημένη επιχείρηση την επιχειρηματική, καινοτόμο ιδέα τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 23.04.2018, στις 15.00 στη νέα ιστοσελίδα του egg – enter•grοw•go και να δουν έτσι την ιδέα τους να βρίσκει τον προορισμό της!