Παρουσίαση της πλατφόρμας και των χρηματοδοτικών εργαλείων για τα βιώσιμα συστήματα τροφής

    Από: Startup Team

Social Challenges Innovation Platform:

Παρουσίαση της πλατφόρμας και των χρηματοδοτικών εργαλείων
για τα βιώσιμα συστήματα τροφής

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, ώρα 11.00 – 13.00 στο Impact Hub Athens,

στο πλαίσιο του Saving Food Festival

 

Το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, το Μπορούμε, το WWF Ελλάς και το Impact Hub Athens ενώνουν για ακόμη μια φορά τις δυνάμεις τους κατά της σπατάλης τροφίμων με το Saving Food Festival και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν μαζί τις απαντήσεις σε αυτά τα καίρια ερωτήματα. Ένα πλούσιο πρόγραμμα βιωματικών εκπαιδευτικών δράσεων και μαγειρικών επιδείξεων θα αναδείξει τις πολλαπλές πτυχές της σπατάλης τροφίμων και θα δώσει στους επισκέπτες χρηστικές συμβουλές και απαντήσεις για να την καταπολεμήσουν. Στο πλαίσιο της ολοήμερης δράσης θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη παρουσίαση της Social Challenges Innovation Platform και των χρηματοδοτικών εργαλείων για τα βιώσιμα συστήματα τροφής (sustainable food systems).

Η Μαρίνα Σαρλί, υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων Impact Hub, θα παρουσιάσει την αποστολή, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας της Social Challenges Innovation Platform. Επιπλέον, θα καθοδηγήσει τους υποψήφιους που θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις στην πλατφόρμα, προσφέροντάς τους χρήσιμες συμβουλές για την αίτηση και τα επόμενα στάδια της διαδικασίας. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό και χρόνος για δικτύωση.

Σε ποιους απευθύνεται

Η παρουσίαση απευθύνεται σε κοινωνικούς επιχειρηματίες, εγχειρήματα και ομάδες που ξεκινούν τώρα τη δράση τους, επιχειρήσεις ή οργανισμούς με κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς και σε όσους δραστηριοποιούνται σε συναφή επαγγελματικά και ερευνητικά πεδία σε σχέση με το περιεχόμενο των δύο προκλήσεων που έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα σε σχέση με την Ελλάδα (α. διατροφή  και βιώσιμα συστήματα τροφής, β. κοινωνική συνοχή και ενσωμάτωση).

Τι είναι η Social Challenges Innovation Platform;

Η πλατφόρμα SocialChallenges.eu είναι ένα ευρωπαϊκό εργαλείο για την κοινωνική καινοτομία, που επιτελεί διπλό ρόλο, καθώς εξυπηρετεί ταυτόχρονα τόσο την πλευρά της ζήτησης όσο και της προσφοράς, συνδέοντας οργανισμούς και φορείς που αντιμετωπίζουν προκλήσεις με καινοτόμους της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, που σχεδιάζουν και προτείνουν λύσεις. Σκοπός του SocialChallenges.eu είναι να αποτελέσει την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα κοινωνιικής καινοτομίας – εκεί όπου τα κοινωνικά ζητήματα συναντούν καινοτόμες λύσεις και πόρους για την υλοποίησή τους.

Πώς Λειτουργεί;

Αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα δομείται πάνω σε 22 στρατηγικούς κόμβους με 30 μεμονωμένες προκλήσεις (challenges), που έχουν αναρτηθεί από οργανισμούς και φορείς και αναφέρονται σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης. Για κάθε μία από αυτές τις προκλήσεις, κοινωνικοί επιχειρηματίες, νεοφυείς επιχειρήσεις και μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα και να αναρτήσουν τις προτάσεις/λύσεις τους έως και τις 15 Απριλίου 2018. Από αυτές, 81 προτάσεις θα εγκριθούν και θα χρηματοδοτηθούν με 2.430.000€ συνολικά (30.000€ για κάθε πάροχο λύσης).

Δύο Προκλήσεις για την Αθήνα!

Από τις 30 προκλήσεις, που έχουν ήδη αναρτηθεί στην πλατφόρμα, δύο -η πρώτη σε σχέση με τη διατροφή και τα βιώσιμα συστήματα τροφής και η δεύτερη με την κοινωνική συνοχή και ενσωμάτωση αφορούν την πόλη της Αθήνας με επίκεντρο το Έκτο Δημοτικό Διαμέρισμα και την περιοχή της Κυψέλης. Στη διάρκεια της παρουσίασης του Σαββάτου, οι δύο προκλήσεις θα αναπτυχθούν διεξοδικά από την εισηγήτρια.

Η Εισηγήτρια

Η Μαρίνα Σαρλί γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιταλία όπου σπούδασε Γεωπονική και εργάστηκε σε περιβαλλοντικές οργανώσεις. Στην Ελλάδα ήρθε το 1998, ως μια από τις πρώτες εθελόντριες του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Εθελοντική Υπηρεσία για Νέους». Το 2001 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα ιδρύοντας το κίνημα του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου και αργότερα την Fair Trade Hellas, της οποίας παραμένει Πρόεδρος. Παράλληλα, εργάστηκε στην Έλιξ, ως Υπεύθυνη Εθελοντών και Διεθνών Προγραμμάτων και μετά το 2007 ως Διευθύντρια. Από το 2010 μέχρι και σήμερα, ασχολείται με τη συγγραφή προτάσεων και τη διαχείριση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών και την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και με την Κατάρτιση Στελεχών Μη Κυβερνητικών Οργανισμών. Το 2011 ίδρυσε την Ελληνική Τράπεζα Αναμνήσεων της οποίας είναι Πρόεδρος, ενώ το 2012 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της CONCORD, βασικό συνομιλητή των οργάνων της Ε.Ε. για τον σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Πολιτικής για την Ανάπτυξη. Από το 2016, εργάζεται ως Συντονίστρια Ευρώπης για το Impact Hub Network.

 

Social Challenges Innovation Platform:
Παρουσίαση της Πλατφόρμας & των Χρηματοδοτικών Εργαλείων για τα Βιώσιμα Συστήματα Τροφής

Στο πλαίσιο του Saving Food Festival
Σάββατο 3 Μαρτίου 2018
Ώρες 11.00 – 13.00
Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή – μετρό Μοναστηράκι)
Είσοδος ελεύθερη (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας – οι θέσεις είναι περιορισμένες)

Απαραίτητη η προεγγραφή για την παρουσίαση μέσω Eventbrite εδώ.

Δείτε το Facebook Event εδώ