Αποτελέσματα Συνεδρίου Startup Europe Week Chania

    Από: Startup Team

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έναρξη του 3ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου για την επιχειρηματικότητα και τα startups, Startup Europe Week Crete, την Παρασκευή 2/3 στα Χανιά.

Το ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια της μέρας, πάνω από 250 συμμετέχοντες που παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες ομιλίες με περιεχόμενο “Αναπτύσσοντας το επιχειρηματικό οικοσύστημα στην Κρήτη”. Μεταξύ άλλων μας τίμησαν την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Κος Σταύρος Αρναουτάκης, ο Κος Παναγιώτης Σημαντηράκης Περιφερειακός Σύμβουλος και ο Κος Κυριακόπουλος από το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων. Στο σύντομο χαιρετισμό που έδωσαν συνεχάρησαν τον Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας για την αξιέπαινη προσπάθεια και την επιτυχία της διοργάνωσης τονίζοντας τη σημαντικότητα αυτής για το νησί της Κρήτης.

Αξιοσημείωτο και ελπιδοφόρο ήταν το προφίλ του κοινού, το οποίο αποτελούνταν από νεαρό κι όχι μόνο κόσμο που κατέκλυσε με  ερωτήσεις τους εισηγητές.

Το συνέδριο ξεκίνησε με μία αποκλειστική συνέντευξη από τον προσκεκλημένο ομιλητή  Κύριο Steve Vranaki, Executive Creative Director της Google.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με το πάνελ των διεθνούς φήμης ομιλητών με θεματική “Personal Stories to Inspire”:

  1. Βασίλειος Μακιός, Γενικός Διευθυντής του Corallia

  2. Μίνως Γαροφαλάκης, Διευθυντής του IMIS Institute – Research Center “Athena”

  3. Wael Almasri, Founder & CEO of Innaton Technologies & SoilTron

  4. Μανώλης Λεράκης, CEO της AVOEL

 

Το πάνελ των ομιλητών συντόνισε η Executive Director του Youth Entrepreneurship Club, Ολυμπία Κόκκα.

Στο workshop που διεξήχθη στη συνέχεια, οι 100 και πλέον συμμετέχοντες πήραν συμβουλές για να δημιουργήσουν μια νεοφυή επιχείρηση, να μάθουν να σκέφτονται ομαδικά, οργανωτικά και πρωτοπόρα κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που μπορεί να συναντήσουν σαν entrepreneurs. Στο πλαίσιο του workshop πραγματοποιήθηκαν δύο διαγωνισμοί και δόθηκαν βραβεία αξίας 1000 ευρώ, όπως επίσης και επιχορήγηση στην  startup που διακρίθηκε.

Το Startup Europe Week πραγματοποιήθηκε στα Χανιά από τον τοπικό πρεσβευτή Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Club) ως μια πρωτοβουλία των Startup Europe/European Committee, με συνδιοργανωτή Περιφέρεια Κρήτης, το ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και την Π.Ε. Χανίων.

Ευχαριστούμε τους εισηγητές, τους χορηγούς, το κοινό, τους τοπικούς φορείς, τους εκπροσώπους τύπου για την παρουσία και τη συνεισφορά τους και φυσικά την ομάδα 25 εθελοντών για την ενθουσιώδη συμμετοχή και τη διάθεση προσφοράς χάρη στην οποία ήταν εφικτή αυτή η διοργάνωση.

Φωτογραφίες από το event μπορείτε να δείτε στη σελίδα μας στα Social Media: Startup Europe Week Crete