Soft Skills, Εργαλείο Ανάπτυξης Πωλήσεων

    Από: Startup Team

Νέο επεισόδιο της εκπομπής Marketing in Practice του SBC TV

H επιχειρηματικότητα σήμερα εξελίσσεται. Δεν αρκούν μόνο τα πτυχία και οι τεχνικές γνώσεις αλλά μετρούν εξίσου, αν όχι περισσότερο, τα λεγόμενα soft skills. Οι δεξιότητες και οι συμπεριφορές δηλαδή όπως η αλληλεπίδραση με τους συνεργάτες μας και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε καταστάσεις εντός της εργασίας μας, η επικοινωνία, η ευελιξία, η ικανότητα ηγεσίας, η πειστικότητα, η ικανότητα λύσης προβλημάτων, η ομαδικότητα και πολλά άλλα. Η σύγχρονη επιχειρηματικότητα απαιτεί επαγγελματίες δημιουργικούς και ευέλικτους.

Στο 61ο επεισόδιο της μοναδικής τηλεοπτικής εκπομπής για το marketing των επιχειρήσεων, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο τον Σπύρο Κοττώρη, Εκπαιδευτή Ενηλίκων, συζήτησαν για το πώς η εκπαίδευση του προσωπικού και η ανάπτυξη των Soft Skills μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις μιας επιχείρησης. Μίλησαν για τις τεχνικές επικοινωνίας, την Ηγεσία, το Time Management και άλλες δεξιότητες (και ικανότητες) που αν αναπτυχθούν μπορούν να κάνουν την διαφορά σε μια επιχείρηση!

Ακόμα, μέλη του προσωπικού από την Αλυσίδα Φούρνων Σπύρου -που εκπαιδεύτηκαν σε προγράμματα Τεχνικών Πωλήσεων και Εξυπηρέτησης Πελατών-, κατέθεσαν την εμπειρία τους στο πώς τα μαθήματα τους εξέλιξαν και βοήθησαν στην αύξηση του τζίρου.

 

Τέλος, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσίασε 10 συμβουλές για να βγαίνετε κερδισμένοι πάντα όταν διαπραγματεύεστε.

 

Την εκπομπή μπορείτε να την δείτε εδώ: youtu.be/symMITpZd3w

Περισσότερα για την εκπομπή:

Η εκπομπή “Marketing in Practice”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού -επιχειρηματικού καναλιού της χώρας,  ασχολείται με τον κλάδο του Μάρκετινγκ και αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών  παραδειγμάτων και προτάσεων μάρκετινγκ ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται oι βασικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε. Χρηστικές επιχειρηματικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις. Μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 21.00 (και σε επανάληψη κάθε Παρασκευή στις 22.00) από το SBC και τον OTE TV.