Συνέντευξη στο Startup.gr: Βασίλης Παπαδημητρίου – iHireYou

    Από: Startup Team

Tο iHireYou είναι μία νέα πρωτοποριακή διαδικτυακή πλατφόρμα εύρεσης εργασίας-προσωπικού.

Έχει εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από όλα τα άλλα websites εύρεσης εργασίας τα οποία δουλεύουν προβάλλοντας αγγελίες στους χρήστες τους. Για παράδειγμα, ένας επιχειρηματίας επιθυμεί να ιδρύσει μία εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και αναζητεί προσωπικό άμεσα, όπως Προγραμματιστή, Web Designer κτλπ. Γιατί λοιπόν να βάλει κάποια αγγελία σε εφημερίδα; Επίσης, τα άτομα που θα απαντήσουν στην αγγελία θα έχουν τα απαραίτητα προσόντα για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης; Όλα αυτά τα προβλήματα λύνονται μέσω του iHireYou.gr

Καμία ιστοσελίδα στην Ελλάδα δεν λειτουργεί με την ίδια φιλοσοφία του iHireYou. Στο iHireYou δεν υπάρχουν καθόλου αγγελίες. Ο υποψήφιος εργαζόμενος δημιουργεί το επαγγελματικό του προφίλ και λαμβάνει προτάσεις από εργοδότες- εταιρείες. Είναι στο χέρι του λοιπόν να αποδεχτεί μία πρόταση ή να την απορρίψει. Με αυτό τον τρόπο αλλάζουμε την διαδικασία εύρεσης προσωπικού-εργασίας. Δεν ψάχνει ο υποψήφιος εργαζόμενος την εταιρεία αλλά η εταιρεία τον υποψήφιο εργαζόμενο. Με άλλα λόγια η εταιρεία είναι αυτή που περιμένει την απάντηση του υποψήφιου εργαζόμενου και όχι ο υποψήφιος εργαζόμενος.

Σκοπός του iHireYou εκτός από την μείωση της ανεργίας, είναι η δημιουργία μίας κοινωνίας όπου ο καθένας θα έχει ίσες ευκαιρίες εργασίας ανεξαρτήτου φύλου, εθνικότητας αλλά και εκπαίδευσης.

Γιατί αποφάσισες να ξεκινήσεις μια δραστηριότητα μόνος/η σου?

Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αυτή τη χρονική περίοδο και το ποσοστό της ανεργίας να ανεβαίνει, αποφάσισα να δημιουργήσω μία νέα διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία μπορεί να βοηθήσει άτομα να βρουν εργασία άμεσα αλλά και να ξεκινήσουν μία νέα επαγγελματική καριέρα. Δυστυχώς λόγω της οικονομικής κρίσης που επικρατεί στην Ελλάδα πολλοί απόφοιτοι σχολών δεν εξασκούν το επάγγελμα που έχουν σπουδάσει αλλά απασχολούνται σε καθημερινά επαγγέλματα όπως σερβιτόροι κ.α.

Σε ποιους απευθύνεσαι και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σου;

Συνέντευξη στο Startup.gr: Βασίλης Παπαδημητρίου - iHireYou

Το iΗireYou απευθύνεται σε όλα τα άτομα που έχουν το δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα ανεξαρτήτου εθνικότητας αλλά και εκπαίδευσης. Ένα κύριο χαρακτηριστικό του iHireYou είναι η δυνατότητα που δίνεται στον καθένα, να βρει δουλειά σε καθημερινά επαγγέλματα τα οποία δεν απαιτούν κάποιο πτυχίο (όπως σερβιτόρος,μπάρμαν,Delivery κτλπ). Φυσικά το iHireYou απευθύνεται και σε άτομα τα οποία θέλουν να ξεκινήσουν μία νέα επαγγελματική καριέρα.

Τι δυσκολίες συνάντησες και πως κατάφερες να τις αντιμετωπίσεις

Στο τομέα του προγραμματισμού της διαδικτυακής πλατφόρμας iHireYou δεν συνάντησα αρκετές δυσκολίες καθώς ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον προγραμματισμό και την σχεδίαση ιστοσελίδων από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να πηγαίνει δημοτικό (12 ετών). Στο παρελθόν είχα δημιουργήσει ιστοσελίδες τόσο για ιδιώτες-επιχειρήσεις αλλά είχα αναλάβει και projects της σχολής μου. Οι δυσκολίες που είχε το iHireYou είναι οι ίδιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία νέα startup, δηλαδή στην προώθηση της.

Τι συμβουλές δίνεις στους νέους επιχειρηματίες out there

Στα νέα άτομα που θέλουν να ξεκινήσουν κάτι δικό τους θα ήθελα να πω να πιστέψουν σε αυτό, και να έχουν αρκετή υπομονή και επιμονή. Θα υπάρξουν στιγμές οι οποίες σε δοκιμάζουν καθ’όλη την διάρκεια δημιουργίας μιας καινοτομίας. Θα περάσουν από το μυαλό σου σκέψεις όπως “Μήπως χάνω τον χρόνο μου;”,”Θα πετύχει αυτό που φτιάχνω;” κ.α. Αυτές τις στιγμές όμως πρέπει να φανείς δυνατός και να προχωρήσεις. Θα χρησιμοποιήσω και ένα γνωμικό του Ν.Καζαντζάκη: 
“Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γη. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.”

Βρείτε τους:

Το Website σου
ihireyou.gr/


Facebook Page
www.facebook.com/ihireyougr/