ΕΥΔΑΠ: Πότε θα γίνουν οι διαγωνισμοί για τις 209 μόνιμες θέσεις

    Από: Startup Team

Σύντομα θα γίνει ο πρώτος διαγωνισμός για προσλήψεις 209 ατόμων στην ΕΥΔΑΠ μέσω ΑΣΕΠ που αφορά σε άτομα Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος διαγωνισμός ξεκινά στις 18 Απριλίου. Αυτό αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Γιάννης Μπενίσης ενώ οι προσλήψεις θα αφορούν μια πλειάδα διαφόρων ειδικοτήτων (οικονομολόγοι, μηχανικοί, χημικοί κ.ά.).

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει και ο δεύτερος διαγωνισμός για την πρόσληψη 91 εργατών. Η διαδικασία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Σεπτέμβριο με την πρόσληψη 300 συνολικά ατόμων που αναμένεται να συμβάλλουν σημαντικά στην λειτουργία και την ανάπτυξη της εταιρείας.

Να υπενθυμίσουμε ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση ήδη η 4K/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατό τριών (103) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρωτεύουσας – ΕΥΔΑΠ Α.Ε., στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών), στην Ανώνυμο Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου – Α.Ε.ΔΙ.Κ. (Υπουργείο Οικονομικών), στο Ελεγκτικό Συνέδριο (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., στο Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας και στον Οίκο του Ναύτου (Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής).

Δείτε εδώ αναλυτικά τις θέσεις και όλη την πρώτη προκήρυξη

Σε ότι αφορά το θέμα της ιδιωτικοποίησης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, υποστηρίζει ότι υπό δημόσιο έλεγχο έχει περάσει το 50% συν 1 μετοχή, το οποίο πρόσφατα μεταβιβάστηκε στο Υπερταμείο. Στο ΤΑΙΠΕΔ παραμένει το 11%, το οποίο μπορεί να διαθέσει σε ιδιώτες μέσα από μία διαδικασία που προβλέπεται να ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι. «Η πολιτική βούληση είναι η ΕΥΔΑΠ να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο. Αναλάβαμε μια δέσμευση στο πλαίσιο του μνημονίου που οφείλουμε να τηρήσουμε. Φανταστείτε ένα νοικοκυριό που πουλά κάτι μέσα στην κρίση με σκοπό να ανακτήσει κάποτε».

Πηγή: dikaiologitika