Νέος πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece o Μάρκος Βερέμης

    Από: Startup Team

Ο βραβευμένος επιχειρηματίας που αποτελεί ελληνικό success story

αναλαμβάνει να καθοδηγήσει στην επιτυχία τους Έλληνες μαθητές

Ισχυρό πρότυπο για τη νέα γενιά που θέλει να δραστηριοποιηθεί στο χώρο των επιχειρήσεων είναι ο 44χρονος νέος Πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Ο αυτοδημιούργητος, βραβευμένος επιχειρηματίας με το εντυπωσιακό success story Μάρκος Βερέμης, εξελέγη στη θέση του Προέδρου στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018. To ΣΕΝ/JA Greece, είναι παράρτημα του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού Junior Achievement Worldwide, που εκπαιδεύει τα παιδιά στην επιχειρηματικότητα από τη σχολική ηλικία.

Ο κ. Βερέμης είναι Συνιδρυτής και Πρόεδρος της εταιρίας τεχνολογίας Upstream που ιδρύθηκε το 2002 και σήμερα δραστηριοποιείται σε 45 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Upstream είναι μέλος του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) και ειδικεύεται στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω κινητών συσκευών (m-commerce). Το 2013 ο κ. Βερέμης βραβεύθηκε από τον ΕΒΕΑ ως ο καλύτερος επιχειρηματίας της χρονιάς, ενώ είναι μέλος του ΔΣ και μέντορας των νέων και σε άλλους σπουδαίους φορείς όπως Endeavor, ΙΟΒΕ και διαΝΕΟσις.

Ο κ. Μάρκος Βερέμης αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου του ΣΕΝ/JA Greece με ενθουσιασμό και μεγάλο αίσθημα ευθύνης.

«Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece είναι ένας από τους πιο αναγκαίους και χρήσιμους φορείς στην χώρα» δήλωσε μετά την εκλογή του ο κ. Βερέμης. «Η Ελλάδα αν και έχει λαμπρά παραδείγματα επιχειρήσεων που λειτουργούν με ήθος, αρχές και παράγουν εξαιρετικά προϊόντα, στερείται κριτικής μάζας υγιών, καινοτόμων εξαγωγικών εταιριών. Σε μεγάλο βαθμό η έλλειψη αυτή σχετίζεται με μια ελλιπή και εχθρική αντίληψη προς την επιχειρηματικότητα που είχε διαμορφωθεί στην ζωή των Ελλήνων. Το ΣΕΝ/JA Greece επικεντρώνεται στην σχολική ακόμα ηλικία και μορφώνει χιλιάδες παιδιά (κυρίως σε υποβαθμισμένες περιοχές) ως προς το τι πραγματικά είναι η επιχειρηματικότητα και διδάσκει τις απαραίτητες δεξιότητες του μέλλοντος», συνέχισε ο κ. Βερέμης και τόνισε: «Το ΣΕΝ/JA Greece μπορεί να βοηθήσει για να έχουμε αποφοίτους με καλύτερες δουλειές αλλά και μια νέα γενιά επιχειρηματιών με μεγαλύτερη επαφή με την τεχνολογία, καλύτερη αντίληψη της συλλογικής προσπάθειας, της φθίνουσας διάκρισης εργαζομένου/ιδιοκτήτη αλλά και ένα άλλο επιχειρηματικό ήθος, εξωστρέφεια και δημιουργικότητα. Ευχαριστώ τα μέλη του οργανισμού για την εμπιστοσύνη τους, ιδιαίτερα το απερχόμενο ΔΣ και την Πρόεδρο Λίτσα Παναγιωτοπούλου για την μεγάλη τους προσφορά».

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν κορυφαία ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, που μαζί με τον Πρόεδρο, τον Γενικό Διευθυντή Αργύρη Τζικόπουλο και την ομάδα υλοποίησης του ΣΕΝ/JA Greece, θα καθοδηγήσουν ακόμα πιο αποτελεσματικά τη νέα γενιά στην επαγγελματική επιτυχία και θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.

«Το νέο ΔΣ είναι μίγμα παλιών έμπειρων μελών και νέων. Όλοι εκπροσωπούν τον υγιή πυρήνα της επιχειρηματικότητας στην  χώρα και απέχουν πολύ από τα στερεότυπα που έδωσαν κακό όνομα στο επιχειρείν» δήλωσε ο κ. Βερέμης και τόνισε: «Είναι άνθρωποι με έργο, ήθος, εθνική συνείδηση προσφοράς και πάνω απ´ όλα ταπεινότητα».

Διοικητικό Συμβούλιο ΣΕΝ/JA Greece:

Πρόεδρος: Μάρκος Βερέμης – Συνιδρυτής και Πρόεδρος Upstream

Aντιπρόεδρος: Αιμίλιος Κυριάκου – Citibank Europe plc, CEO Greece, Cyprus & Malta

Ταμίας: Νέλλη Τζάκου – Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής Εθνικής Τράπεζας

Γενικός Γραμματέας: Άκης Σκέρτσος – Γενικός Διευθυντής ΣΕΒ

Αν. Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Μαζαράκης – Διευθύνων Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος Δ.Σ. MetLife A.E.A.Z.- Πρόεδρος Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος

Μέλη:

Ιωάννης Σωτηρόπουλος – Γενικός Διευθυντής Δυτ. Βαλκανίων και Καυκάσου Chipita

Αθανάσιος Σαββάκης – Διευθύνων Σύμβουλος BioSolids AE (Παραγωγή Εδαφοβελτιωτικών) Διευθύνων Σύμβουλος Savvy Can ΑΕ – Hellenic Metal Packaging – Πρόεδρος ΣΒΒΕ

Ιωάννης Μαρτίνος –  CEO, Signal Maritime Ltd.

Λουκάς Πηλίτσης– EOS Capital Partners, Partner

Λεωνίδας Κανελλόπουλος –Διευθυντής Εκμετάλλευσης Κλάδου Τσιμέντου Ελλάδος ΑΕ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ

Σπύρος Μαγιάτης– CTO & Co-founder Workable

O Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece στις Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις 2018

Νέος πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece o Μάρκος Βερέμης

Ο Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, κ. Μάρκος Βερέμης, μέλη του ΔΣ και άλλα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών θα είναι μέλη της κριτικής επιτροπής στις Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις, την Τρίτη 17 Απριλίου στο The Mall Athens Μαρούσι και την Παρασκευή 27 Απριλίου στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. Συμμετέχουν 100 μαθητικές επιχειρήσεις που  δημιουργήθηκαν τη φετινή σχολική χρονιά σε 100 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της Ελλάδας. Η κριτική επιτροπή θα αναδείξει τις τρεις καλύτερες Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» της Εμπορικής Έκθεσης της Αθήνας και τις τρεις καλύτερες της Εμπορικής Έκθεσης της Θεσσαλονίκης. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, η νικήτρια ομάδα του Πανελλήνιου Τελικού Διαγωνισμού «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2018», θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του Junior Achievement Europe που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στο Βελιγράδι.