Πόσες Ημέρες έχεις να μπεις στο STARTUP.GR? Δες τι έχασες 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Καθιστός ή όρθιος στο γραφείο;

Καθιστός ή όρθιος στο γραφείο;
Ημερομηνία: 16/04     Εμφανίσεις: 407

Το να κάθεσαι είναι κακό για την υγεία αλλά και το να στέκεσαι δεν είναι τέλειο. Τι πρέπει να κάνεις, εν τέλει;

του Jamie Ducharme

Το να κάθεσαι έχει ονομαστεί «νέο κάπνισμα» λόγω των πολλών ερευνών που συνδέουν τον καθιστικό τρόπο ζωής μας με τα πάντα, από την κακή μεταβολική υγεία έως τον αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Και την Πέμπτη, μια μικρή νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση PLOS ONE και προστέθηκε στο ήδη υπάρχον σώμα έρευνας αναφέρει ότι η καθιστική ζωή μπορεί να συμβάλλει με την πάροδο του χρόνου στη μείωση της μνήμης και στην παρακμή της γνωστικής λειτουργίας.

Η μελέτη εξέτασε 35 ενήλικες ηλικίας μεταξύ 45 και 75 ετών. Οι ερευνητές έκαναν αξονική τομογραφία εγκεφάλου για να μετρήσουν το πάχος του μεσαίου κροταφικού λοβού (MTL) κάθε ατόμου – ένα σημείο του εγκεφάλου που είναι κρίσιμο για τη μνήμη – και έμαθαν από κάθε άτομο πόσο χρόνο ημερησίως ξοδεύει καθισμένο και πόσο κινούμενο. Αν και δεν ήταν δυνατόν να προσδιοριστεί μια σαφής σχέση αιτίας-αποτελέσματος, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο αυξημένος χρόνος ακινησίας συσχετίζεται με μειωμένο όγκο του MTL, γεγονός που υποδηλώνει ότι η υπερβολική καθιστική ζωή μπορεί να είναι ένας παράγοντας γνωστικής παρακμής.

Με βάση ευρήματα όπως αυτά, ίσως σκέφτεστε να ξεφορτωθείτε την καρέκλα του γραφείου σας. Ωστόσο, η απόφαση αυτή δεν φαντάζει και τόσο εύκολη, ειδικά αν λάβετε υπόψη σας μελέτες όπως αυτή που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο στο περιοδικό Ergonomics, σύμφωνα με την οποία οι μακρές περίοδοι ορθοστασίας μπορεί να μην είναι ούτε αυτές καλές για την υγεία σας. Το να είστε όρθιος για δύο συνεχόμενες ώρες κατά τη διάρκεια της ημερήσιας εργασίας σας, διαπίστωσε η μελέτη, μπορεί να σας προκαλέσει δυσφορία σε όλο σας το σώμα και να κάνει πιο δύσκολο το να παραμείνετε εστιασμένος και ενεργοποιημένος.

Άρα, αν δεν είναι καλό ούτε το να κάθεστε ούτε το να στέκεστε όλη μέρα, τι πρέπει τελικά να κάνετε στο γραφείο; Ο Δρ Richard Isaacson, διευθυντής της Κλινικής Πρόληψης του Αλτσχάιμερ στο Ιατρικό Κέντρο New York – Presbyterian / Weill Cornell, λέει ότι δεν υπάρχει μια ενιαία λύση.

«Κάθε άτομο μεμονωμένα πρέπει να λάβει μια απόφαση με βάση το τι είναι καλύτερο για αυτό», λέει ο Isaacson, προσθέτοντας ότι παράγοντες όπως η φυσική κατάσταση, τα ορθοπεδικά θέματα, η εγκυμοσύνη και το σωματικό βάρος θα μπορούσαν να κάνουν κάποιον περισσότερο ή λιγότερο κατάλληλο για να στέκεται στη δουλειά. Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μια επιλογή για τον εαυτό σας, λέει, είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Τούτου λεχθέντος, ο Isaacson επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των επιστημονικών στοιχείων υποστηρίζουν την ιδέα ότι πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε το χρόνο που καθόμαστε. «Υπάρχουν περισσότερα στοιχεία και θα έλεγα και ισχυρότερα στοιχεία, που δείχνουν ότι όταν κάποιος κάθεται οκτώ ώρες την ημέρα, δεν είναι καθόλου καλό γι’ αυτόν», λέει. «Δεν είναι καλό για τη μεταβολική υγεία, δεν είναι καλό για τη μακροζωία».

Η μετάβαση σε ένα όρθιο γραφείο μπορεί να μην είναι μια λύση για τα πάντα – το να κινείστε όλη την ημέρα, να τρώτε καλά και να ασκείστε τακτικά είναι επίσης σημαντικά για την υγεία του εγκεφάλου και του σώματος. Όμως, ο Isaacson λέει ότι το να χρησιμοποιείτε ένα όρθιο γραφείο για τουλάχιστον ένα μέρος της ημέρας μπορεί να βοηθήσει, προσθέτοντας ότι συμβουλεύει τακτικά τους ασθενείς στην κλινική του για την πρόληψη του Αλτσχάιμερ να το πράττουν. (Συνιστά, παράλληλα, να φοράτε υποδήματα υποστήριξης και να στέκεστε σε ένα μαλακό στρώμα, για να μειώνετε την πίεση στην πλάτη και στις αρθρώσεις).

Αν το να στέκεστε στο γραφείο, πάντως, δεν δουλεύει για σας, ο Isaacson λέει ότι μπορεί να υπάρξει μια μέση λύση, ​​αρκεί να έχετε ένα βασικό επίπεδο φυσικής κατάστασης: να κάθεστε σε μια μπάλα ισορροπίας, η οποία κρατά τον μεταβολισμό σας ζωντανό όλη την ημέρα.

Πηγή: fortune.com

διαβάστε περισσότερα εδώ: fortunegreece.comSubscribing.Rocks

Create a "Subscribe with Slack" button for your blog
19-09-2018 - 19:07
δείτε περισσότερα

Remote Work Sticker Pack by Moonlight

Ditched the office? We have you (and your laptop) covered!
19-09-2018 - 17:00
δείτε περισσότερα

Arc Studio

Screenwriting just became easier
19-09-2018 - 13:58
δείτε περισσότερα

wacky — emoji is all you need

like Yo but for emojis
19-09-2018 - 13:43
δείτε περισσότερα

Readaway

Listen to your long reads
19-09-2018 - 13:06
δείτε περισσότερα

Firefox Reality

Mixed Reality for the Open Web
19-09-2018 - 11:53
δείτε περισσότερα

TwentyThree Webinars

A webinar tool you can finally love
19-09-2018 - 11:00
δείτε περισσότερα

Trident

Integrated Underwater Scooter 🌊
19-09-2018 - 10:39
δείτε περισσότερα

CoinBundle’s Investment Platform

Invest in crypto portfolios with one click and zero fees
19-09-2018 - 10:15
δείτε περισσότερα

agreemint.io

Negotiate better, Close Contracts faster with predictive AI
19-09-2018 - 10:12
δείτε περισσότερα