Πόσες Ημέρες έχεις να μπεις στο STARTUP.GR? Δες τι έχασες 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Ρεκόρ συμμετοχών για τον 6ο κύκλο του egg - enter•grow•go | Tον Ιούνιο ανακοινώνονται οι νέες επιχειρηματικές ομάδες

Ρεκόρ συμμετοχών για τον 6ο κύκλο του egg - enter•grow•go | Tον Ιούνιο ανακοινώνονται οι νέες επιχειρηματικές ομάδες
Ημερομηνία: 09/05     Εμφανίσεις: 290

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η υποβολή επιχειρηματικών ιδεών για συμμετοχή στον 6ο κύκλο του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg - enter•grοw•go που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank σε συνεργασία με τo Corallia από το 2013.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων έχει ήδη δρομολογηθεί, ώστε τον Ιούνιο να αναδειχθούν οι 30 περίπου ομάδες που θα φιλοξενηθούν και θα υποστηριχθούν για 12 μήνες από το Πρόγραμμα, με στόχο να μετεξελίξουν την ιδέα τους σε επιχείρηση.

Φέτος σημειώθηκαν πολλαπλά ρεκόρ ενδιαφέροντος για το egg. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν:

  • περισσότερες από 3.000 εγγραφές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων,
  • 270 ολοκληρωμένες υποβολές αιτήσεων συμμετοχής,
  • 191 υποψηφιότητες, ο υψηλότερος αριθμός στην ιστορία όλων των κύκλων του egg, προκρίθηκαν, με βάση την πληρότητα και αρτιότητα του υποβληθέντος φακέλου υποψηφιότητας (έλεγχος τυπικών προϋποθέσεων), στην επόμενη φάση, αυτή της κατ’ ουσία αξιολόγησης των επιχειρηματικών σχεδίων.

Οι επιχειρηματικές ιδέες που υποβλήθηκαν καλύπτουν όλους τους κλάδους της οικονομίας. Οι κλάδοι που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι εκείνοι των Καινοτόμων Εφαρμογών Τουρισμού (19%), των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) με έμφαση σε Internet of Things και FinTech (17%), του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (15%), των Δημιουργικών Βιομηχανιών – Gaming (13%), καθώς και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (11%).

Παράγοντες που συνέβαλλαν καθοριστικά στην αύξηση των συμμετεχόντων και στην ενίσχυση του ανταγωνισμού μεταξύ των ενδιαφερομένων ήταν οι αλλαγές που υιοθετήθηκαν κατά το σχεδιασμό του 6ου κύκλου και, ιδιαίτερα, η παροχή ενός ευρέως πλέγματος χρηματοδοτικών εργαλείων που πλέον περιλαμβάνει από την παροχή μικρο-χρηματοδοτήσεων και επιχειρηματικών κεφαλαίων κίνησης μέχρι πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια υψηλού ρίσκου.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Σταύρος Ιωάννου, δήλωσε: «Η χώρα μας έχει πληγωθεί τα τελευταία χρόνια από τη μεγαλύτερη ίσως διαρροή ταλαντούχων νέων στην ιστορία της. Στρατηγική προτεραιότητα για εμάς στη Eurobank είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν στην επιχειρηματικότητα, και ιδιαίτερα στη νεανική επιχειρηματικότητα, να γίνει κεντρικό γρανάζι στο μηχανισμό της οικονομικής ανάπτυξης και της ευημερίας για την ελληνική κοινωνία. Στόχος μας είναι μέσα από το egg να δημιουργηθούν βιώσιμες καινοτόμες νεανικές επιχειρήσεις, ανταγωνιστικές, κερδοφόρες και με διεθνή προσανατολισμό. Ο επιχειρηματικός κόσμος, οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να συνεχίζουν να επενδύουν στις νέες προσπάθειες ώστε να αναπτυχθούν. Είναι βέβαιο ότι θα βρουν στο χώρο της νεανικής επιχειρηματικότητας ικανούς συνεργάτες, σπουδαίες ιδέες που μπορούν να μετεξελιχθούν σε ποιοτικά προϊόντα και καινοτόμες υπηρεσίες, ώστε να κερδίσουν πολλαπλάσια και οι ίδιοι και η οικονομία μας συνολικά.».

Ο Γενικός Διευθυντής του Corallia, καθ. Βασίλειος Μακιός, τόνισε «Για μία ακόμη χρονιά, το Πρόγραμμα egg προσέλκυσε το ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, το οποίο τολμά να δοκιμάσει και να δοκιμαστεί στο στίβο της επιχειρηματικότητας. Τα πολλαπλά ρεκόρ ενδιαφέροντος που σημειώθηκαν στη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων καταδεικνύουν τον σημαίνοντα ρόλο του egg στο ελληνικό οικοσύστημα και την αναγνώριση της ουσιαστικής υποστήριξης που παρέχουν, όχι μόνο οι κύριοι συντελεστές του Προγράμματος Eurobank και Corallia, αλλά όλο το φάσμα των σπουδαίων μεντόρων, χορηγών και υποστηρικτών που συμβάλλουν στην υλοποίηση του Προγράμματος. Αναμένουμε με χαρά, αλλά και ευθύνη, τις ομάδες που θα ενταχθούν στον 6ο κύκλο του egg για να τους προσφέρουμε απλόχερα όλα τα απαραίτητα εφόδια για ένα δυναμικό επιχειρηματικό ξεκίνημα.».

Οι φετινές συμμετοχές ξεχωρίζουν με βάση τα νέα ποιοτικά κριτήρια και, συγκεκριμένα, η επέκταση του ορίου έως τα 6 άτομα ανά ομάδα επέτρεψε φέτος σε ωριμότερα, 5μελή και 6μελή σχήματα, να συμμετέχουν για πρώτη φορά, σε ποσοστό 5% επί του συνόλου των προκριθέντων επιχειρηματικών σχεδίων. Δυναμική ήταν και η παρουσία των γυναικών με 31% συμμετοχή στο σύνολο των επιχειρηματικών σχεδίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 12% του συνόλου των συμμετεχόντων στις επιχειρηματικές ομάδες έχει ηλικία άνω των 40 ετών καταδεικνύοντας, εμπράκτως, ότι η καινοτόμος επιχειρηματικότητα διευρύνεται και σε ηλικιακό επίπεδο.

Επιπλέον, για πρώτη φορά σε αυτό το στάδιο του Προγράμματος καταγράφηκε διψήφιο ποσοστό (10%) συμμετοχής από επιχειρηματικές ομάδες που έχουν ήδη συστήσει επιχείρηση για την υλοποίηση του επιχειρηματικού τους σχεδίου. Αυτό ερμηνεύεται και ως μια θετική ένδειξη ωρίμανσης του ελληνικού οικοσυστήματος start-up, κάτι που αποτελεί άλλωστε και στρατηγικό στόχο του Προγράμματος egg.Hailie Sensor - A Quantified Health Tracker/Device for Asthmatics

Breathe easy, live free
17-08-2018 - 21:58
δείτε περισσότερα

The PuppComm

Always know your dog is safe everywhere
17-08-2018 - 18:04
δείτε περισσότερα

Bitcoin ETF Alerts

Get alerted 🚨the minute a Bitcoin ETF is approved or denied
17-08-2018 - 17:51
δείτε περισσότερα

Baker

Create, provision & share your dev environment in minutes.
17-08-2018 - 15:24
δείτε περισσότερα

handl

Analyze website privacy policies as you browse
17-08-2018 - 15:12
δείτε περισσότερα

Propose Man

Alexa Skill for marriage proposal
17-08-2018 - 13:28
δείτε περισσότερα

Lofree Digit Calculator

A Retro Yet Mechanical Calculator.
17-08-2018 - 11:54
δείτε περισσότερα

SANDMARC Telephoto Lens

2x Zoom Lens for iPhone 📱📷
17-08-2018 - 11:43
δείτε περισσότερα

Mupixa

Mockup analytics. Understand your future clients today!
17-08-2018 - 10:37
δείτε περισσότερα

Firewalla Blue

Cybersecurity For Home & Business
17-08-2018 - 10:02
δείτε περισσότερα