Γιατί ο Warren Buffett καίει το Bitcoin – Είναι ποντικοφάρμακο

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Ο θρυλικός επενδυτής και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, εκφράζει εδώ και καιρό την αντίθεσή του με το Bitcoin, στέλνοντας ισχυρά μηνύματα που προειδοποιούν τους επενδυτές ότι θα χάσουν πολλά χρήματα εάν διατηρήσουν το ψηφιακό νόμισμα. Για παράδειγμα, η φράση «σκέτο ποντικοφάρμακο», που χρησιμοποίησε για να περιγράψει Bitcoin σε συνέντευξή του στο CNBC το περασμένο Σάββατο.

Αυτό ήταν σίγουρα αρκετό για να ανακόψει το πρόσφατο ράλι του ψηφιακού νομίσματος προς το επίπεδο των 10.000 δολαρίων και να το στείλει προς την αντίθετη κατεύθυνση –προς τα 9.000 δολάρια. Ακολούθησαν κι άλλα κρυπτονομίσματα.

Ενώ είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να αμφισβητήσει τον Buffett, κάποιοι ειδικοί επί των κρυπτονομισμάτων πιστεύουν ότι κάνει λάθος στην αξιολόγηση του Bitcoin. Ο Darren Marble, Διευθύνων Σύμβουλος της CrowdfundX, είναι ένας από αυτούς. «Αν και ο Warren Buffet έχει διαβλέψει σωστά για πολλές επενδύσεις, είναι εντελώς λάθος για το Bitcoin, γιατί δεν έχει καμία ιδέα από τεχνολογία”, θεωρεί ο Marble. “Πώς μπορεί κάποιος που δεν χρησιμοποιεί e-mail να αξιολογήσει το Bitcoin; Δεν μπορεί».

O Marble επικαλείται την ισχυρή απόδοση του Bitcoin έναντι της Berkshire Hathaway τα τελευταία τρία χρόνια. «Για την ιστορία, εάν είχατε επενδύσει σε μετοχές της Berkshire Hathaway πριν από τρία χρόνια, θα κάνατε κέρδος 30%, ενώ εάν είχατε επενδύσει στο Bitcoin πριν από τρία χρόνια, θα τα είχατε καταφέρει κυριολεκτικά 100 φορές καλύτερα».

Η συνέχεια στο Forbes.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com