Το 60% των προϋπολογισμών για ψηφιακή διαφήμιση απορροφά το video

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Αυξανόμενη βαίνει η δημοτικότητα του βίντεο μεταξύ των χρηστών του Ίντερνετ, γεγονός το οποίο, όπως είναι αναμενόμενο, επηρεάζει άμεσα τη διαφημιστική στρατηγική των επιχειρήσεων. Ήδη, σήμερα, το βίντεο απορροφά το 60% των προϋπολογισμών για την ψηφιακή διαφήμιση, ποσοστό το οποίο αυξάνεται σταθερά από το 2016, σύμφωνα με νέα έρευνα του Interactive Advertising Bureau (IAB). Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η έρευνα (Digital Content NewFronts: 2018 Video Ad Expense Study), ένας στους δύο διαφημιζόμενους (το 50%) σκοπεύει να αυξήσει τις δαπάνες για την ψηφιακή διαφήμιση και το mobile βίντεο τους επόμενους δώδεκα μήνες. Οι εν λόγω διαφημιζόμενοι αναμένεται να αυξήσουν τις σχετικές δαπάνες κατά 53% σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια νωρίτερα, με μέσο όρο επένδυσης πάνω από $10 εκατ. ετησίως. Η επένδυση των διαφημιζόμενων στο ψηφιακό βίντεο βρίσκεται – σύμφωνα με την έρευνα – σε σταθερά ανοδική από το 2016 και αναμένεται να αυξηθεί έως και 68% μέχρι τα τέλη του 2018.

Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι οι διαφημιζόμενοι σε όλους τους κλάδους δίνουν, πλέον, ψήφο εμπιστοσύνης στο βίντεο, με την αυτοκινητοβιομηχανία και τις τηλεπικοινωνίες να είναι οι πιο δυναμικοί μεταξύ αυτών. Ο τομέας της υγείας και της ομορφιάς περιλαμβάνονται, επίσης, στους μεγαλύτερους διαφημιζόμενους, παγκοσμίως, όσον αφορά το ψηφιακό βίντεο, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών. Έτερο εύρημα της έρευνας είναι ότι σχεδόν 9 στους 10 διαφημιζόμενους συμφωνούν ότι ο προγραμματισμός του ψηφιακού βίντεο αποτελεί ουσιαστικό μέρος του μίγματος μάρκετινγκ, με την πλειοψηφία να λέει ότι το εν λόγω μέσο διαφήμισης επιτρέπει την πιο στοχευμένη τοποθέτηση των brands στην αγορά.

Αφοσίωση

“Η αφοσίωση των εμπόρων στο ψηφιακό βίντεο – ειδικά το πρωτότυπο ψηφιακό βίντεο – έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Τα ευρήματα της έρευνας αντανακλούν τον ενθουσιασμό των καταναλωτών για τη δυναμική που παράγει το βίντεο και την ανταποδοτικότητα της επένδυσης σε αυτό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα δούμε ακόμη περισσότερους διαφημιζόμενους να επενδύουν στο ψηφιακό βίντεο τα επόμενα χρόνια”, αναφέρει το ΙΑΒ.

Άλλα βασικά ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι περίπου οι μισοί διαφημιζόμενοι σκοπεύουν να δαπανήσουν περισσότερα κεφάλαια στη διαφήμιση μέσω βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους επόμενους 12 μήνες. Επίσης, το 44% των διαφημιζόμενων εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον για την αγορά διαδραστικών διαφημίσεων στην συνδρομητική τηλεόραση. Στο μεταξύ, σχεδόν το ήμισυ (48%) σκοπεύει να επενδύσει στη φωνητική διαφήμιση τεχνητής νοημοσύνης τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 44% λέει το ίδιο για την εικονική πραγματικότητα.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr