Τίποτα δεν αγγίζει τον Zuckerberg – Αυξήθηκαν κατά 13 δισ. δολ. τα κέρδη του

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Εάν οι επενδυτές ανησυχούσαν για το σκάνδαλο διαρροής των προσωπικών δεδομένων που ενέπλεκε το Facebook, πλέον το έχουν ξεπεράσει. Η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε αύξηση 23% από τις 27 Μαρτίου, όταν διαπραγματευόταν σε ιστορικά χαμηλό.

Η καθαρή περιουσία του Mark Zuckerberg, στον οποίο ανήκει το 16% του Facebook, αυξήθηκε επίσης. Ο 33χρονος διευθύνων σύμβουλος έχει περιουσία ύψους 74,2 δισ. δολ., σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes, και είναι το πέμπτο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο. Κέρδισε 13 δισ. δολ. από τις 27 Μαρτίου.

Το Facebook βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα όταν στα μέσα Μαρτίου δημοσιεύματα των New York Times και του Guardian αποκάλυψε πως μια εταιρεία, που συνδέεται με τον Donald Trump, η Cambridge Analytica, παραβίασε δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του κοινωνικού δικτύου του Zuckerberg.

Μέσα σε δύο εβδομάδες από την αποκάλυψη του σκανδάλου, οι μετοχές της εταιρείας μειώθηκαν 20%, συμπαρασύροντας περίπου 90 δισ. δολ. από την αξία του social site. Ο Zuckerberg κατέθεσε ενώπιον των γερουσιαστών παραδεχόμενος πως δεν έκανε όσα έπρεπε να κάνει, μεταξύ άλλων.

Η υπόθεση Facebook-Cambridge Analytica άνοιξε μια ευρύτερη συζήτηση για τη χρήση των προσωπικών δεδομένων από τις εταιρείες τεχνολογίας. Ένα χαρακτηριστικό-κλειδί του Facebook -καθώς και άλλων ανταγωνιστών του- είναι πως συγκεντρώνει προσωπικά δεδομένα με σκοπό να στοχεύσει καλύτερα τις διαφημίσεις. Για πολλά χρόνια, οι εφαρμογές τρίτου μέρους (third party applications) αντλούσαν δεδομένα των χρηστών, ακόμη και αυτών που δεν είχαν κατεβάσει τέτοιες εφαρμογές.

Η συνέχεια στο Forbes.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com