Αυξάνονται οι δαπάνες για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες το 2018

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Ελαφρά ανοδικά αναμένεται να κινηθούν, το 2018, οι παγκόσμιες δαπάνες για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης (Pay TV). Η αγορά εκτιμάται ότι θα διευρυνθεί φέτος κατά 1,6% σε σχέση με το 2017, διαμορφούμενη σε $1,689 δις. Ένα χρόνο νωρίτερα, οι δαπάνες για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και υπηρεσίες Pay TV κινήθηκαν στα επίπεδα του $1,662 δις, επίσης αυξημένες κατά 1,4% έναντι του 2016. Σύμφωνα με σχετική ανάλυση της International Data Corporation’s (IDC), το πρόσημο στις δαπάνες για Τelecoms και Pay TV θα παραμείνει θετικό για την περίοδο 2018-2022, έστω και αν ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης θα είναι οριακός της τάξης του 1,1%.

Η εταιρεία εκτιμά στη μελέτη της (Worldwide Telecom Services Database) ότι αυτή, η σταθερά θετική τάση, θα είναι εξ ολοκλήρου συνέπεια της αυξανόμενης ζήτησης για υπηρεσίες δεδομένων. “Οι μονοψήφιοι ρυθμοί ανάπτυξης δείχνουν, σαφώς, ότι η παγκόσμια αγορά υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών έχει ωριμάσει. Η κατάσταση αυτή απαιτεί αλλαγές από πλευράς των παρόχων. Απαιτεί μια καινοτόμο στρατηγική και μια σταθερή προσέγγιση του καταναλωτή, τουλάχιστον για τις επιχειρήσεις που θέλουν να διεκδικήσουν συμμετοχή σε μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης εσόδων”, σχολιάζει η IDC.

Τάσεις

“Η παγκόσμια αγορά Τηλεπικοινωνιών θα διατηρήσει ένα σταθερό ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 2% για όλη την περίοδο αναφοράς 2018-2022. Οι πάροχοι υπηρεσιών Τηλεπικοινωνίας βρίσκονται σήμερα σε ένα μεταβατικό στάδιο, καθώς είναι αντιμέτωποι με μια στάσιμη αγορά φωνής, αλλά σταθερή ανάπτυξη σταθερών και κινητών υπηρεσιών δεδομένων”, αναφέρουν οι αναλυτές της εταιρείας ερευνών. Η ανάλυση της IDC δείχνει ότι τα έσοδα από τη σταθερή τηλεφωνία θα διευρυνθούν στην πενταετία – κατά μέσο όρο – κατά 4% λόγω της έντονης ζήτησης για ευρυζωνικές συνδέσεις, Ethernet και υψηλής ταχύτητας συνδέσεις οπτικών ινών. Την ίδια στιγμή, στην κινητή τηλεφωνία, αν και τα έσοδα από υπηρεσίες φωνής βαίνουν μειούμενα, η ισχυρή ανάπτυξη των δεδομένων και άλλων υπηρεσιών τροφοδοτεί την ανάπτυξη του κλάδου.

Γεωγραφική ανάπτυξη

Σε γεωγραφική βάση, η Αμερική θα παραμείνει η μεγαλύτερη αγορά υπηρεσιών Τηλεπικοινωνίας έως το τέλος της περιόδου πρόβλεψης το 2022. Ωστόσο, λόγω της κάπως βραδύτερης ανάπτυξης από άλλες περιοχές, το μερίδιο της στις συνολικές παγκόσμιες δαπάνες θα μειωθεί από 38% το 2017 σε 36% το 2022. Αντίθετα, η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού θα αυξήσει το μερίδιο της στην παγκόσμια αγορά από 32% το 2017 σε 34% το 2022.

“Η αγορά της Ασίας-Ειρηνικού αναπτύσσεται ταχύτερα από άλλες περιοχές λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης για υπηρεσίες δεδομένων. Οι δαπάνες για σταθερές υπηρεσίες δεδομένων προβλέπεται να αυξηθούν κατά 6% την περίοδο πρόβλεψης, η οποία είναι σημαντικά υψηλότερη από άλλες περιοχές. Αντίστοιχα ανοδική θα είναι και η τάση στην κινητή τηλεφωνία”, υπογραμμίζουν οι αναλυτές της IDC.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr