Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής στο 3ο “Beyond Hackathon” της Eurobank

    Από: Startup Team

Για 3η χρονιά, ο διαγωνισμός Beyond Hackathon αναζητά τις πιο ταλαντούχες ομάδες, που με τις ιδέες τους μπορούν να ανανεώσουν την οικονομία!

H Eurobank, αναγνωρίζοντας τη σημασία και τις δυνατότητες του FinTech (Financial Technology), επενδύει εδώ και τρία χρόνια στην ανάπτυξη του κλάδου μέσα από το διαγωνισμό Beyond Hackathon. Πρόκειται για το πρώτο περιφερειακό hackathon που διοργανώθηκε στην Ελλάδα αγκαλιάζοντας την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στο FinTech και το οποίο επιστρέφει  22-24 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της Eurobank στη Νέα Ιωνία (κτίριο Η).

Οι φετινές καινοτομίες του διαγωνισμού

Στοχεύοντας ακόμη πιο ψηλά, οι αιτήσεις συμμετοχής περνούν από διαδικασία προ-αξιολόγησης και επιλέγονται οι 20 καλύτερες ομάδες, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Beyond Hackathon. Καθώς οι ομάδες θα είναι ήδη σχηματοποιημένες, θα υπάρχει περισσότερος ωφέλιμος χρόνος για να αναπτύξουν το προϊόν τους και να τελειοποιήσουν το pitch τους, έτσι ώστε το συνολικό επίπεδο των προτάσεων να είναι ακόμη υψηλότερο.

Οι καινοτόμες ιδέες που αναζητούμε στοχεύουν στην:

  • Αποτελεσματική διαχείριση διαθεσίμων
  • Μεγαλύτερη ευκολία στις πληρωμές και τις εισπράξεις
  • Αποδοτικότερη διαχείριση κεφαλαίων
  • Ευκολότερη πρόσβαση σε χρηματοδοτικές λύσεις

Οι δύο καλύτερες προτάσεις θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα αξίας €7.000 και €3.000 αντίστοιχα, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν τις ιδέες τους σε ειδικούς της αγοράς, επενδυτές και εκπροσώπους εταιρειών, καθώς και να δικτυωθούν στον χώρο, παρακολουθώντας ομιλίες για την τεχνολογία ή τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, ερχόμενοι παράλληλα σε επαφή με την παγκόσμια κοινότητα των startups!

Έλα με την ομάδα σου!

Εάν, λοιπόν, είσαι software developer, marketer, designer, business developer ή startup, μπορείς να πάρεις μέρος στο Beyond Hackathon με την ομάδα σου. Πρέπει να την έχεις ήδη σχηματίσει και να έχετε προετοιμάσει την ιδέα που θα αναπτύξετε στον διαγωνισμό.

  1. Συμπλήρωσε την αίτηση συμμετοχής σου.
  2. Εάν είσαι επικεφαλής της ομάδας, συμπλήρωσε την αίτηση Team Leader. Πρέπει να συμπληρώσεις όλα τα πεδία που περιγράφουν την ιδέα της ομάδας σου.
  3. Εάν είσαι μέλος της ομάδας, στην αίτηση Team Member συμπληρώνεις μόνο τα προσωπικά στοιχεία σου και αποδέχεσαι τους όρους συμμετοχής.
  4. Ανέβασε το video που παρουσιάζει την ιδέα και την ομάδα σου.

Στο Beyond Hackathon ενθαρρύνεται η ανοιχτή καινοτομία στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, με ομάδες και ιδέες που όχι μόνο υιοθετούν και αξιοποιούν την τεχνολογία, αλλά και σχεδιάζουν τις ιδέες τους γύρω από τον χρήστη και την εξυπηρέτησή του! Στις προηγούμενες διοργανώσεις  52 ομάδες δούλεψαν ασταμάτητα τις 48 ώρες του διαγωνισμού. Ανταμείφθηκαν με χρηματικά έπαθλα, ειδικά βραβεία, ευκαιρίες ανάπτυξης και συνεργασίας, καθώς και με μοναδικές εμπειρίες mentoring, δικτύωση και παρακολούθηση  ομιλιών από καταξιωμένους experts της αγοράς. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να εργαστούν πάνω στο API της Eurobank με  καθοδήγηση από εξειδικευμένα στελέχη του οργανισμού.


 

Το 3ο Beyond Hackathon διοργανώνεται από το Κέντρο Καινοτομίας της Eurobank, σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς φορείς Found.ation και The Cube.