Αυτά είναι τα πιο πολύτιμα tech brands του 2018 σύμφωνα με το Forbes

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Οι μεγαλύτερες στον κόσμο τεχνολογικές εταιρείες έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους τα τελευταία χρόνια, αποκτώντας τεράστια κέρδη και βλέποντας τη χρηματιστηριακή τους αξία να εκτινάσσεται. Η Apple (τηλέφωνα), η Google (αναζήτηση), η Microsoft (λογισμικό), το Facebook (κοινωνικό δίκτυο) και η Amazon (λιανικό εμπόριο) είναι κυρίαρχες στους κλάδους τους λόγω των προϊόντων τους και των υπηρεσιών τους. Όμως, ίσως το πιο σημαντικό τους χαρακτηριστικό είναι το ισχυρό εμπορικό τους σήμα.

Ένα ισχυρό brand βοηθάει στην αύξηση της ζήτησης και στη δυνατότητα τιμολόγησης. Τα προαναφερθέντα τεχνολογικά brands το κάνουν αυτό καλύτερα από τον καθένα και είναι τα brands με τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως στην ετήσια έρευνα του Forbes. Η συνολική τους αξία ανέρχεται σε 586 δισ. δολ, έχοντας σημειώσει άνοδο 20% σε σχέση με πέρυσι.

inRead Advertisement by VIDADS since 2011

Η Apple κατακτά την κορυφή στην ετήσια έρευνα του Forbes για όγδοη συνεχή χρονιά, με αξία 182,8 δισ. δολαρίων, ενισχυμένη σε ποσοστό 8% τον τελευταίο χρόνο.

Μόνο η Apple, εξαιτίας του σκληρού πυρήνα των πελατών της, μπορεί να τιμολογεί ένα τηλέφωνο στα 999 δολ. και να πουλά 29 εκατομμύρια συσκευές σε λιγότερο από δύο μήνες, κάτι που συνέβη στο τέλος του 2017, σύμφωνα με έρευνα της Canalys. Σχεδόν το ένα τέταρτο αυτών των πωλήσεων πραγματοποιήθηκαν στην Κίνα, κάτι που αναδεικνύει την παγκόσμια διείσδυση της Apple. Παρά τις ελαφρώς δυσοίωνες προβλέψεις για την Κίνα πριν την ανακοίνωση των οικονομικών της μεγεθών νωρίτερα αυτό το μήνα, η Apple ανακοίνωσε αύξηση εσόδων 21% στο τρίμηνο στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Η συνέχεια στο Forbes.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com