Συνέντευξη στο Startup.gr: Κωνστάντιος Τραυλός, όταν ένα άχρηστο αντικείμενο ξαναζωντανεύει!

    Από: Startup Team

Ονομάζομαι Κωνστάντιος Τραυλός, είμαι 42 ετών και από το 2012 μένω στη Χίο. Η τέχνη μου έχει να κάνει κυρίως με την χρήση ανακυκλώσιμων υλών, την μεταποίηση και την μεταμόρφωση μή χρήσιμων πλέον υλών ή υλών που αγοράζονται απο το εμπόριο που ο κατασκευαστής τους τις προορίζει για διαφορετικές χρήσεις από αυτές της χρήσης τους για φωτιστικά.

Γιατί αποφάσισες να ξεκινήσεις μια δραστηριότητα μόνος/η σου?

Χμ… είναι από εκείνες τις ερωτήσεις που άθελα σε κάνουν να περνάει όλη η ζωή μπροστά από τα μάτια σου αναζητώντας αυτό το γιατί… Για κάποιο λόγο σε όλη μου τη ζωή ότι έκανα το έκανα μόνος. Δεν βρίσκεις εύκολα ανθρώπους που να ακολουθούν τις βαθύτερες επιθυμίες/ όνειρά σου. Η ζωή μου ήταν ο “δρόμος”. Ένας δρόμος γεμάτος αναζητήσεις και γνώσεις, τέτοιες που με πήγαιναν όλο και πιο πέρα, ώστε τα τελευταία χρόνια -συνειδητά- να γνωρίζω ότι το να είσαι εκφραστής και δημιουργός του άϋλου (της ιδέας) σε κάτι απτό, είναι δρόμος μοναχικός και μόνο μόνος σου μπορείς να προχωρήσεις.

Σε ποιους απευθύνεσαι και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σου;

Συνέντευξη στο Startup.gr: Κωνστάντιος Τραυλός, όταν ένα άχρηστο αντικείμενο ξαναζωντανεύει!

Σε όλον τον κόσμο και όλες τις ηλικίες. Άλλοτε σε ανθρώπους με βαθύτερες έννοιες, ευαισθησίες, προβληματισμούς και άλλοτε σε ανθρώπους απελευθερωμένους, ανεξάρτητους με δική τους φιλοσσοφία και προσωπικότητα αισθητικής. Ειδικότερα δε σε ανθρώπους που γνωρίζουν την αξία μιας χειροποίητης τέχνης με φιλοσοφία και την γνώση αλλά και τις εμπειρίες μιας ζωής (του δημιουργού) απωτυπωμένες στα έργα του.

Το όφελος που μπορεί να έχει κανείς μέσα από την τέχνη μου είναι να ομορφύνει τον πολύ σημαντικό προσωπικό ή επαγγελματικό του χώρο με φωτιστικά στολίδια μοναδικών σχεδίων που δεν θα τα βρεί πουθενά στον κόσμο. Είναι αρχή μου να φτιάχνω φωτιστικά που δεν μοιάζουν με άλλα. Ενημερώνομαι και ψάχνομαι πολύ στο ίντερνετ πριν ξεκινήσω να φτιάξω ένα φωτιστικό και σιγουρεύομαι ότι όμοιό του δεν υπάρχει. Σεύομαι την τέχνη μου και την ομορφιά που αντλώ μέσα από την διαδρομή της όλης κατασκευής ενός φωτιστικού. Όλη αυτή η αγάπη μου μεταφράζεται σε λεπτομέρεια, ποιότητα και μεγάλη προσοχή για τα χειροποίητα φωτιστικά μου. Πιστεύω πως κυρίως για τον προσωπικό μας χώρο -το σπίτι- αξίζει το καλύτερο και πιο ποιοτικό κυρίως στο θέμα του φωτισμού και των φωτιστικών που θα επιλεχθούν μιας και είναι τα κύρια εκείνα στοιχεία που μέρα και νύχτα είναι αφενός εμφανή στην οπτική -κρεμαστά φωτιστικά οροφής- και αφετέρου καλούνται να κοσμήσουν έναν πλήρως κενό χώρο όπου όλο αυτό το κενό πρέπει να ομορφήνει με ένα και μόνο στοιχείο. Η πολυτέλεια και η ποιότητα των χειροποίητων φωτιστικών είτε μοντέρνα φωτιστικά είτε κλασσικά φωτιστικά είναι η καλύτερη επιλογή για το σπίτι μας. Είναι όμορφο να ξέρεις ότι ένα τόσο σημαντικό λειτουργικό στοιχείο στο σπίτι σου εκτός απ αυτό είναι μοναδικό, είναι χειροποίητο, έχει φτιαχτεί συγκεκριμένα για εσένα και τα συναισθήματα που μπορείς να αντλήσεις είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα ικανοποιήσουν μόνο αυτά της οπτικής και αισθητικής.

Τι δυσκολίες συνάντησες και πως κατάφερες να τις αντιμετωπίσεις

Δυσκολίες ή τροφή για το “είναι” μου; Οι δυσκολίες είναι ένα αναπάντητο “καλό” ή “κακό” που δυστυχώς πρέπει να περιμένεις πολύ μέχρι να τους αποδώσεις την έννοια. Προσωπικά ζώντας σε μια μικρή / στενόμυαλη κοινωνία (όπως είναι ένα νησί) έχω βρει πολλές πόρτες κλειστές, ειδικά στην προβολή/ έκθεση των δημιουργιών μου. Είμαι όμως άνθρωπος που μέσα από τις δυσκολίες βρίσκω δύναμη και αντίδραση να μη το βάζω κάτω. Αγαπάω την τέχνη μου. Η τέχνη μου είναι η ύπαρξη μου, το είναι μου. Μπορεί να μην με αγαπάω σαν οντότητα, είμαι ερωτευμένος όμως με τις συγκινήσεις και τις γνώσεις που μου προσφέρει η τέχνη μου.

Τι συμβουλές δίνεις στους νέους επιχειρήματίες out there

Πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε στη ζωή σου σιγουρέψου για δυο πράγματα. α) Ότι έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε αγαπούν πραγματικά και β) Αν είσαι μόνος στη ζωή σιγουρέψου ότι εσύ αγαπάς και εκφράζει τη ζωή σου αυτό που θέλεις να κάνεις.

Handmade Lamps – Konstantios Travlos / My art – My road

Βρείτε τον:

Website

www.konstantioslighting.gr/

Facebook Page

www.facebook.com/KonstantiosLighting