Αν κάνεις αυτά στη δεκαετία των 20, θα είσαι καλύτερα οικονομικά στα 30

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.cohttp

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος Steve Siebold. Και σύμφωνα με τον ίδιο -αλλά και αρκετούς ακόμη που το κατάφεραν- υπάρχει τρόπος να το καταφέρεις, ακόμη και μέχρι τα 30 σου. Αρκεί να ακολουθήσεις αυτά τα 11 βήματα όσο βρίσκεσαι ακόμη στην 3η δεκαετία της ζωής σου.

 

Εστίασε στα κέρδη

To πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να επικεντρωθείς στο πως θα αυξήσεις το εισόδημά σου. Ξεκίνα λοιπόν να «ακολουθείς» το χρήμα. Μια τέτοια διαδικασία θα σε αναγκάσει να ελέγχεις τα έξοδά σου αλλά και να αρπάξεις όποια ευκαιρία βρεθεί στο δρόμο σου.

Βρες πολλές ροές εισοδήματος

Ο συγγραφέας Thomas C. Corley στη μελέτη του για τους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους, εντόπισε πως η πλειοψηφία αυτών έχει περισσότερες από μία πηγές εσόδων: Το 65% αυτών έχει τρεις πηγές, το 45% τέσσερις και το υπόλοιπο πέντε και άνω.

Αποταμίευσε για να επενδύσεις αργότερα

Μια επένδυση δεν είναι τόσο περίπλοκη ή αποθαρρυντική όσο αρχικά ακούγεται. Αρκεί να αποταμιεύεις χρήματα συνεχώς, σε κάποιο κλειστό λογαριασμό κατά προτίμηση, και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή κάνεις την κίνησή σου.

Να είσαι αποφασιστικός

«Ένα από τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις είναι να αποφεύγεις να παίρνεις σημαντικές αποφάσεις» υποστηρίζει ο Tucker Hughes, που έγινε εκατομμυριούχος στα 22 του χρόνια. Το πόσο σημαντικό είναι αυτό επιβεβαιώνει και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Napoleon Hill που μελετώντας 500 εκατομμυριούχους κατέληξε στο συμπέρασμα πως όλοι τους ήταν ικανοί να λάβουν σημαντικές αποφάσεις.

Το show off είναι εντελώς αχρείαστο

«Οδηγούσα ένα παλιό Toyota ακόμη και αφού είχα αρκετά εκατομμύρια στην τράπεζα. Προτιμούσα να είμαι γνωστός για την επιτυχία των επενδύσεών μου και όχι για τον τρόπο ζωής μου». Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Grant Cardone που παρότι έμεινε άφραγκος και με ένα φοιτητικό δάνειο στην πλάτη του στα 21 κατάφερε να βγάλει εκατομμύρια στα 30 του.

Η συνέχεια στο askmen.gr.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.cohttp