Η αξία της παγκόσμιας αγοράς servers διευρύνθηκε κατά 38,6%

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Εξαιρετικά εύρωστους ρυθμούς ανάπτυξης εμφάνισε η παγκόσμια αγορά servers το 1ο τρίμηνο του 2018. Συγκεκριμένα, η αξία της αγοράς διευρύνθηκε κατά 38,6% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, με τα έσοδα από τις πωλήσεις servers να ανέρχονται σε $18,8 δις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της International Data Corporation (IDC), το 1ο τρίμηνο του 2018 διατέθηκαν στη διεθνή αγορά 2,7 εκατ. servers, αριθμός αυξημένος κατά 20,7% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2017. Η έρευνα της IDC (Worldwide Quarterly Server Tracker) δείχνει ότι η παγκόσμια αγορά servers εξακολούθησε να ενισχύεται για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο με διψήφια ποσοστά ανάπτυξης, δημιουργώντας, μάλιστα, περισσότερα έσοδα από τα προηγούμενα. Αυτή η αυξημένη ζήτηση για servers αποδίδεται από τους αναλυτές στον κύκλο ανανέωσης των επιχειρηματικών συσκευών σε ολόκληρη την αγορά, την ισχυρή ζήτηση από παρόχους υπηρεσιών cloud, την αυξημένη χρήση των servers ως βασικά δομικά στοιχεία για υποδομές που ορίζονται από λογισμικό, αλλά και στην ευρεία ζήτηση για νεότερες CPU. Οι μέσες τιμές πώλησης των συσκευών servers, επίσης, αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου, σύμφωνα με τους αναλυτές, οδηγώντας με μεγαλύτερη άνοδο τα έσοδα των κατασκευαστών.

Αναλυτικά, τα έσοδα από servers μεγάλου όγκου αυξήθηκαν κατά 41,3% στα $15,9 δις, ενώ τα έσοδα από διακομιστές μεσαίας κατηγορίας ενισχύθηκαν κατά 31% στα $1,7 δις. Τα συστήματα high-end αυξήθηκαν κατά 20,1% στα $1,2 δις.

Οι κατασκευαστές

Από τα στοιχεία της IDC προκύπτει ότι οι εταιρείες Dell Inc. και HPE/New H3C Group βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας αγοράς servers, με μερίδιο αγοράς 19,1% και 18,6% αντίστοιχα το 1ο τρίμηνο του 2018. Η Dell ήταν ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προμηθευτής servers μεταξύ των κορυφαίων πέντε εταιρειών, αυξάνοντας τα έσοδα της κατά 50,6% ετησίως σε $3,6 δις, κερδίζοντας 1,5 μονάδες όσον αγορά το μερίδιο των εσόδων της, κατά τη διάρκεια του έτους, με ισχυρές επιδόσεις σε όλες τις μεγάλες γεωγραφικές περιοχές. Τα έσοδα του ομίλου HPE αυξήθηκαν κατά 22,6% σε ετήσια βάση το 1ο τρίμηνο του 2018 στα $3,5 δις. Η Lenovo, η IBM και η Cisco κατέλαβαν τις επόμενες θέσεις της κατάταξης με μερίδια αγοράς 5,8%, 5,3% και 5,2%, αντίστοιχα.

Σε γεωγραφική βάση, η περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού (εξαιρουμένης της Ιαπωνίας) ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή του πλανήτη για την αγορά των servers κατά το 1ο τρίμηνο του έτους, με ετήσιο ρυθμό αύξησης εσόδων 51,7%. Η Λατινική Αμερική ακολούθησε με ρυθμό ανάπτυξης 41,1%, ενώ οι πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 40,6%. Στο μεταξύ, η περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA) είδε τις πωλήσεις servers να αυξάνονται κατά 35% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ η αγορά της Κίνας ενισχύθηκε κατά 67,4%.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr