Πώς θα κάνεις τα πάντα σε πολύ λιγότερο χρόνο

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Το είδος μας είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να είναι πάντα απασχολημένο με κάτι. Ο άνθρωπος των σπηλαίων έπρεπε να φροντίσει για την τροφή, την ασφάλεια και τη ζεστασιά της φαμίλιας του. Αντίστοιχα ο άνθρωπος του 21ου αιώνα έχει πολλά και ακόμα πιο σύνθετα καθήκοντα που πρέπει να φέρει εις πέρας μέσα στο 24ωρο- multitasking, αυτή η μάστιγα-.

Πρόσφατα σε σχετική έρευνα το Παρίσι αναδείχθηκε ως η ευρωπαϊκή πόλη με τις λιγότερες εργατοώρες, την ίδια στιγμή που η Γαλλία αποτελεί μία από τις πιο παραγωγικές χώρες στη Γηραιά Ήπειρο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το να είσαι αποδοτικός δε σημαίνει να «λιώνεις» στη δουλειά, αλλά να έχεις σωστό πρόγραμμα.

 

Οι παρακάτω 8 απλοί κανόνες θα σε βοηθήσουν ώστε να είσαι αποτελεσματικός και γρήγορος.

Εξαφανίσου

Έστω ότι έχεις να φέρεις εις πέρας μία πολύ σημαντική δουλειά σε σύντομο χρόνο. Το οποίο σημαίνει ότι απαιτείται απόλυτη συγκέντρωση, κάτι το οποίο δεν είναι και τόσο εύκολο να συμβεί όταν το γραφείο σου είναι «ανοιχτό». Βρες λοιπόν ένα μέρος όπου θα είσαι απολύτως μόνος, χωρίς περισπασμούς και κλείσου εκεί. Έρευνες έχουν δείξει πως όσοι κάνουν πολλά πράγματα μαζί, τελικά δεν κάνουν τίποτα καλά.

Δούλεψε πολύ για λίγο

Προσπάθησε να συγκεντρωθείς απόλυτα σ’ αυτό που κάνεις για ένα σύντομο, ρεαλιστικό χρονικό διάστημα. Όρισε στενά deadlines, τήρησέ τα και όταν ολοκληρώνεις κάτι κάνε δώρο στον εαυτό σου μερικά λεπτά απόλυτου distraction. Κατόπιν συνεχίζεις.

Δες τα όλα πιο απλά

Ο Κινέζος φιλόσοφος Λαοζί είχε πει το εξής: «Για να αποκτήσεις γνώση, πρόσθετε πράγματα κάθε μέρα στη ζωή σου. Για να αποκτήσεις σοφία, απομάκρυνέ τα». Είσαι σίγουρος πως όλα όσα κάνεις καθημερινά στη δουλειά και τη ζωή σου σου προσφέρουν κάτι; Πριν αναλάβεις κάτι νέο λοιπόν κάνε την ερώτηση «Είναι σημαντικό να το κάνω αυτό»; και απάντα ειλικρινά. Μην αναλώνεσαι σε πολυπλοκότητες. Κοινώς, γίνε πιο πρακτικός σ’ ό, τι κάνεις.

 

Αποδέξου τους ρυθμούς σου

Είναι λογικό να μην είσαι εξίσου αποδοτικός όλες τις ώρες. Ο καθένας από μας γνωρίζει πότε δουλεύει πιο συγκροτημένα μέσα στη μέρα. Αν λοιπόν είσαι πρωινός τύπος, αξιοποίησε τη διαύγεια του πνεύματός σου, βάζοντας προτεραιότητα τα δύσκολα καθήκοντα της ημέρας. Άσε το σβήσιμο των emails για εκείνη την ώρα που ξέρεις ότι δε ρολάρεις με τίποτα.

Εστίασε σε ό,τι είσαι καλος

Έχεις δει ποτέ τον Usain Bolt να τρέχει μαραθώνιο; Όχι. Γιατί ξέρει σε τι είναι καλός και εστιάζει σ’ αυτό ώστε να γίνει καλύτερος. Αλήθεια, πόσες ώρες της ημέρας ξοδεύεις παλεύοντας να βελτιωθείς σε πράγματα που δεν «το ‘χεις»; Όχι, δεν είμαστε όλοι καλοί σε όλα, ούτε εσύ. Ίσως είναι πιο χρήσιμο να θέσεις ως προτεραιότητα να τελειοποιηθείς και άρα να γίνεις ο πιο χρήσιμος του γραφείου σε ό,τι είναι η «σπεσιαλιτέ» σου.

Μη φοβάσαι να σκεφτείς

Το να είσαι δημιουργικός είναι ίσως το πιο πολύτιμο και ενδιαφέρον κομμάτι της δουλειάς σου, αλλά προφανώς δεν είναι πάντα και το πιο εύκολο. Απαιτεί σκέψη, έμπνευση και άλλα τέτοια απαιτητικά. Κάποιοι προτιμούν να δουλεύουν στον «αυτόματο» και να αποδίδουν τα απολύτως απαραίτητα για να τελειώνουν μία ώρα αρχύτερα. Αυτή η προσέγγιση απέχει πολύ από το να είσαι ουσιαστικά αποτελεσματικός και πολύτιμος εργαζόμενος. Βάλε το μυαλό σου να δουλέψει και θα εντυπωσιαστείς με τις επιδόσεις σου.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com