Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες του 2018

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Αν και οι αμερικανικές παραμένουν στην κορυφή, οι ασιατικές εταιρείες σταδιακά ανέρχονται στη λίστα του Forbes για τις καλύτερες τεχνολογικές εταιρείες του κόσμου. Επτά από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της τεχνολογίας, για το 2018, προέρχονται από τις ΗΠΑ – μία λιγότερη σε σχέση με πέρυσι.

Η Apple όμως παραμένει στην πρώτη θέση του κλάδου της τεχνολογίας, όχι μόνο ως μεγαλύτερη τεχνολογική εταιρεία, αλλά και ως η όγδοη μεγαλύτερη επιχείρηση διεθνώς στη λίστα Forbes’ Global 2000. Η εταιρεία κατέγραψε πωλήσεις της τάξης των 247,5 δισ. δολ., κέρδη 52 δισ., 367,5 δισ. περιουσιακά στοιχεία και κεφαλαιακή αξία ύψους 927 δισ. την περασμένη χρονιά. Η Apple, ακόμη, κατέλαβε την πρώτη θέση τον περασμένο μήνα στη λίστα του Forbes με τις μεγαλύτερες αμερικανικές εισηγμένες επιχειρήσεις, μετά την απόφασή της να ανταμείψει τους μετόχους επιστρέφοντας 100 δισ. δολ. μέσω επαναγοράς μετοχών της.

Συνολικά, στη λίστα του Forbes περιλαμβάνονται τεχνολογικές εταιρείες από 18 διαφορετικές χώρες. Αν και η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού εκπροσωπείται από 59 εταιρείες, οι ΗΠΑ εκπροσωπούνται από 54.

Συγκεκριμένα, οι Apple, Microsoft, Alphabet, Intel, IBM, Facebook και Oracle είναι οι αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες της πρώτης δεκάδας.

Η Samsung, που εδρεύει στη Νότια Κορέα, κατέλαβε ξανά τη δεύτερη θέση, αλλά κατέκτησε τη 14η θέση στις μεγαλύτερες εταιρείες του 2018. Κατέγραψε 225 δισ. δολ. σε πωλήσεις, 41 δισ. σε κέρδη, 293 δισ. σε περιουσιακά στοιχεία, καθώς και κεφαλαιακή αξία ύψους 326 δισ. Οι κινεζικές Tencent Holdings και Hon Hai Precision Industry ήταν οι άλλες δύο ασιατικές εταιρείες της πρώτης δεκάδας.

Η συνέχεια στο Forbes.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com