Τρεις νέοι κροίσοι «γεννήθηκαν» στην Κίνα σε δύο ημέρες

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Τρεις νέοι δισεκατομμυριούχοι «γεννήθηκαν» στην Κίνα μέσα σε δύο μόλις ημέρες, μετά τη δημόσια εγγραφή μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικών μπαταριών.

Μετά την είσοδό της στο Χρηματιστήριο της Σενζέν τη Δευτέρα, η Contemporary Amperex Technology είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον «κινεζικό Nasdaq», τον δείκτη ChiNext. Μέσα σε δύο συνεδριάσεις, η CATL είδε τη χρηματιστηριακή της αξία να εκτοξεύεται κατά 13,5 δισ. δολάρια, μετά το άλμα 44% που κατέγραψε η μετοχή της τη Δευτέρα και 10% στη σημερινή συνεδρίαση.

Πρώτος έγινε δισεκατομμυριούχος ο μέτοχος Πέι Τζενχούα, στέλεχος στον κλάδο των καθαρών τεχνολογιών, ο οποίος «έσπασε» για πρώτη φορά το φράγμα του 1 δισ. ευρώ σε προσωπική περιουσία, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ο δεύτερος είναι ο ιδρυτής και πλειοψηφών μέτοχος της CATL Ζενγκ Γιουκούν και το δεξί του χέρι Χουάνγκ Σιλίν, είχαν ήδη μπει στο κλαμπ των κροίσων στην Κίνα, αλλά τους χώριζε μια μικρή απόσταση από το όριο του 1 δισ. δολαρίων -η οποία γεφυρώθηκε με την εκτίναξη της μετοχής τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Οι επενδυτές «ποντάρουν» στην CATL εκτιμώντας ότι θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Panasonic και ότι θα συμμαχήσει με την Tesla, την BYD που χρηματοδοτείται από τον διάσημο επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ και με τη LG Chem, καθώς τα ηλεκτροκίνητα οχήματα κερδίζουν έδαφος εκτοξεύοντας τη ζήτηση για μπαταρίες.

Ο Πέι κατέχει με τη σύζυγό του μερίδιο 6,1% στην CATL μέσω μιας εταιρείας συμμετοχών και το 44,2% της Suzhou TA&A, όπου είναι πρόεδρος. Οι δύο αυτές συμμετοχές ξεπερνούν σε αξία το 1 δισ. δολάρια, μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης στο χρηματιστήριο.

Πηγή: www.insider.gr

Contemporary Amperex Technology GmbH

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr