Αύξηση εσόδων κατά 35% στην αγορά Servers στην περιοχή της ΕΜΕΑ

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Θετικές επιδόσεις εμφάνισε η αγορά των Servers στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ) το πρώτο τρίμηνο του 2018 σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν τόσο σε αξία όσο και σε όγκο, με τις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών να ασκούν ιδιαίτερα θετική επιρροή στα έσοδα των κατασκευαστών.

Σύμφωνα με το “EMEA Server Tracker” της IDC, η αξία της αγοράς -εκφρασμένη σε δολάρια- διευρύνθηκε κατά 35% το εξεταζόμενο διάστημα, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2017, ανερχόμενη στα 3,9 δισ. δολάρια. Εκφρασμένη σε ευρώ, η αξία των πωλήσεων Servers στην περιοχή αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2018κατά 17% σε ετήσια βάση, φθάνοντας τα 3,1 δισ. ευρώ. Σε επίπεδο όγκου πωλήσεων η αύξηση ήταν της τάξης του 2%, καθώς στην περιοχή της ΕΜΕΑ διατέθηκαν συνολικά 542.000 συσκευές. Οι αναλυτές της IDC σχολιάζουν ότι οι διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών επηρέασαν τα έσοδα των κατασκευαστών, λόγω της υψηλότερης αξίας ευρώ / δολαρίου σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Δυτική Ευρώπη

Η εικόνα των επιμέρους περιοχών της ΕΜΕΑ ήταν σαφώς διαφοροποιημένη το πρώτο τρίμηνο του 2018. Τις ισχυρότερες επιδόσεις κατέγραψε η αγορά Servers στη Μεγάλη Βρετανία και τις Κάτω Χώρες. Ειδικά η πρώτη, με άνοδο της αξίας της αγοράς κατά 65,3% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, που σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται σε 733,6 εκατ.δολάρια, κατάφερε να ξεπεράσει τη Γερμανία ως η μεγαλύτερη αγορά της περιοχής. Να σημεωθεί ότι και οι πέντε κορυφαίοι κατασκευαστές κατάφεραν να εμφανίσουν το εξεταζόμενο διάστημα ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης στη βρετανική αγορά. Ισχυρότατη άνοδος πωλήσεων -σε επίπεδο αξίας- καταγράφηκε και στην Ολλανδία, όπου η αξία της αγοράς Servers διευρύνθηκε κατά 120,2% στα 322 εκατ.δολάρια ήταν κυρίως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων επενδύσεων σε Data Centers, που κατασκευάζονται στη χώρα. Η ελβετική αγορά Servers ήταν επίσης πολύ δυναμική το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση κατά 64,4%. Στον αντίποδα, η Φινλανδία ήταν η μόνη χώρα της Δυτικής Ευρώπης που γνώρισε πτώση των εσόδων κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Ανόδου συνέχεια

Τα έσοδα από πωλήσεις Servers στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (CEMA) συνέχισαν να αυξάνονται κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, καταγράφοντας άνοδο 28,5% σε ετήσια βάση, με την αγορά να ανέρχεται στα 688,36 εκατ.δολάρια, παρά τη μείωση που καταγράφηκε στον όγκο των πωλήσεων. Τέλος, η υποπεριφέρεια της Μέσης Ανατολής και Αφρικής (MEA) είδε την αξία της αγοράς Servers να αυξάνεται κατά 31,9% σε ετήσια βάση στα 386,09 εκατ.δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2018.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr