Ως επένδυση και όχι ως απλό κόστος αντιμετωπίζεται η ψηφιακή ασφάλεια

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Περισσότερο στρατηγικό ρόλο δείχνει να καταλαμβάνει, πλέον, στις εταιρικές ατζέντες η ασφάλεια του τομέα της Πληροφορικής. Παρά την πίεση στους IT προϋπολογισμούς, οι επιχειρήσεις σήμερα επικεντρώνονται περισσότερο στην ψηφιακή ασφάλεια, η οποία αντιμετωπίζεται ως επένδυση και όχι ως ένα απλό κόστος.

Τη διαπίστωση ότι η ασφάλεια του IT κερδίζει περισσότερο στρατηγικό ρόλο μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας επιβεβαιώνει μία νέα έκθεση της Kaspersky Lab. Η εταιρεία διαπιστώνει ότι το αυξανόμενο κόστος ανάκαμψης από ένα περιστατικό ψηφιακής ασφάλειας, αναγκάζει τα διευθυντικά στελέχη των επιχειρήσεων να δώσουν μεγαλύτερο μέρος στην ΙΤ ασφάλεια (23%) του συνολικών προϋπολογισμού τους για τον τομέα της Πληροφορικής. Επιπλέον, τόσο οι μεγάλες, όσο και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, αναμένουν αύξηση των προϋπολογισμών ΙΤ ασφάλειας κατά 15% τα επόμενα τρία χρόνια.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα κόστη, που σχετίζονται με ένα ψηφιακό περιστατικό, είναι υψηλά και μόνο αυτό είναι ένα αξιοσημείωτο επιχείρημα για περαιτέρω επενδύσεις στην ΙΤ ασφάλεια. Σύμφωνα με τα ευρήματα της Kaspersky Lab, το 70% των επιχειρήσεων αντιμετώπισαν κάποια μορφή ψηφιακού κινδύνου, με το μέσο κόστος ενός τέτοιου περιστατικού να ανέρχεται στα $410.629.

 

Κακόβουλα προγράμματα
Σύμφωνα με τα δεδομένα της έρευνας, οι πέντε πιο σημαντικοί κίνδυνοι που αντιμετωπίστηκαν από κάθε είδους επιχείρηση, σε όλες τις περιοχές και τομείς είναι: ιοί και κακόβουλα προγράμματα (52%), φυσική απώλεια συσκευών ή μέσων (50%), παραβίαση δεδομένων (42%), ακατάλληλη χρήση πόρων πληροφορικής από τους εργαζομένους (42%), ακατάλληλη κοινή χρήση δεδομένων μέσω φορητών συσκευών (36%).

 

Συμμόρφωση
Ωστόσο, με τις πιο δυναμικές απειλές και τις απαιτήσεις συμμόρφωσης που προκύπτουν, από σύνθετα ζητήματα ΙΤ ασφάλειας της αλυσίδας εφοδιασμού μέχρι το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων και τα περισσότερα εταιρικά δεδομένα έξω από τον έλεγχο της ομάδας ΙΤ ασφάλειας, παραμένει το ερώτημα πώς μπορούν οι επαγγελματίες της ΙΤ ασφάλειας να αποφασίσουν για την καταλληλότερη επένδυση για την επιχείρησή τους.

“Με τους IT προϋπολογισμούς να βρίσκονται υπό πίεση λόγω της υποχρεωτικής μετατροπής και της βελτίωσης διαφορετικών τμημάτων των οργανισμών και τα διευθυντικά στελέχη των επιχειρήσεων να υποχρεούνται να παρουσιάζουν απόδοση σε κάθε επένδυση, το φορτίο έχει πέσει εδώ και πολύ καιρό στην ασφάλεια του τομέα της Πληροφορικής για να αποδείξει την αξία της. Αλλά η απόδειξη της απόδοσης της επένδυσης (ROI) παραδοσιακά ήταν ένας αγώνας για τους επαγγελματίες των ΙΤ τμημάτων, οι οποίοι πρέπει να εξισορροπήσουν ανάμεσα στους περιορισμούς του προϋπολογισμού και στην αντιμετώπιση ενός δυναμικού τοπίου απειλών”, αναφέρει η εταιρεία.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr